21.9.12

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν


Η ΟΔΟΣ καταχωρεί με κάθε επιφύλαξη επιστολή που προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη. Κατά την πάγια συνήθεια της έκδοσης, δίνει βήμα ακόμη και στην ανώνυμη κριτική, αλλά διευκρινίζεται ότι δεν υιοθετούνται οι πραγματικοί ισχυρισμοί και τα συμπεράσματα του ανώνυμου επιστολογράφου, εφ’ όσον δεν συνοδεύονται από τεκμήρια και προπαντός δεν υπογράφονται. Επειδή όμως τα ζητήματα που τίθενται είναι αφ’ εαυτών σοβαρά, η ΟΔΟΣ επιλέγει να δημοσιεύσει την επιστολή αυτούσια, εκτός από τα σημεία εκείνα στα οποία γίνεται ρητή και συγκεκριμένη αναφορά σε πρόσωπα με ιδιότητες, για τα οποία και ο νοών νοήτω.



  • Τρία ερωτήματα προς τους υπεύθυνους του Δήμου Καστοριάς που διοργάνωσαν το (θεωρητικά) σχετικό με την ανάπτυξη συνέδριο της περασμένης Κυριακής στην ΕΔΗΚΑ :

1. Ποιοι και πόσοι ήταν οι προσκεκλημένοι στο παραπάνω συνέδριο, που είχε ελάχιστο κόσμο; Για ποιους γίνονται τελικά αυτά τα βαρύγδουπα συνέδρια με τους βαρύγδουπους τίτλους; Μόνο για τους πολύ λίγους που τα παρακολουθούν; Και ποιο είναι τελικά το όφελος της πόλης και των κατοίκων της; Ποιοι τελικά κερδίζουν κάτι από αυτά, τη στιγμή που οι υψηλοί επισκέπτες έρχονται, καλοπερνάν με δικά μας χρήματα (από αυτά που δεν μας περισσεύουν), καλοπερνάνε και με τους κόπους μας (στο συγκεκριμένο συνέδριο με τους κόπους τοπικών παραγωγών, που παρευρίσκονταν εκεί με τα προϊόντα τους, αλλά δεν έχουν καταλάβει ακόμα το λόγο)και φεύγουν χωρίς να έχει προωθηθεί τίποτε προς όφελος του λαού της Καστοριάς;

2. Με την ευκαιρία, ποιοι καλοπέρασαν στην Κλεισούρα; Ποιοι, εκτός από τους Γερμανούς, έφαγαν τελικά τα αγορασμένα με δικά μας λεφτά και πάλι 15 αρνιά που ψήθηκαν;
Και τέλος:

3. Ποιοι μετά από επιλογή του Δήμου ταξίδεψαν το Πάσχα στη Γαλλία, υπακούοντας στην επιταγή του ίδιου του [……….] κ. [……….] να το κρατήσουν μυστικό; Όμως το μυστικό διέρρευσε και αποκαλύπτει πρόσωπα που εξυπηρετούν τα προσωπικά συμφέροντα [……….] και όχι άτομα που ταξιδεύουν προς όφελος του λαού. Με άλλα λόγια, οι άρχοντές μας επαναλαμβάνουν τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος που μας έφεραν όλους στην καταστροφή και δε δείχνουν κανένα ίχνος βελτίωσης ούτε μεταμέλειας και διόρθωσης.

Θερμή παράκληση οι αρμόδιοι του Δήμου Καστοριάς να κάνουν τον κόπο να μας απαντήσουν, γιατί αλλιώς η σιωπή τους θα δείξει την αδιαφάνεια, την ενοχή και το θράσος τους να αγνοούν αυτούς που τους εξέλεξαν για να βοηθήσουν τον τόπο κι όχι τους ημετέρους και τους εαυτούς τους. Και επιτέλους, ας αφήσουν στην άκρη τα ταξίδια και τα συνέδρια που είναι εφήμερα και ας κοιτάξουν να φτιάξουν έργα που μένουν και που χρειάζεται ο τόπος για να πάει μπροστά. Αλλιώς θα μείνουν στην Ιστορία ως αδρανείς και θα καταταγούν στη μεγάλη κατηγορία των ανώφελων για τον τόπο αρχόντων.

Αγανακτισμένος Καστοριανός δημότης
aldente@in.gr


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 28 Ιουνίου 2012, αρ. φύλλου 648




38 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, με την ευκαιρία αυτή, αν πήρατε μέρος σε κάποιο κομμάτι της συνάντησης. Και αν όχι, για ποιο πράγμα μιλάτε, αν δεν το έχετε δει ο ίδιος. Ξέρετε τι είναι η Ελληνογερμανική συνάντηση, ποιος ο ρόλος της και οι σκοποί της; Αν τα ξέρατε όλα αυτά, θα ξέρατε επίσης πως η είσοδος ήταν ελεύθερη και η πρόσκληση ανοιχτοί για όλους τους πολίτες.
    Εσείς περιμένατε προσωπική πρόσκληση από κάποιον για να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση, και δεν τη λάβατε; Γι αυτό στεναχωριέστε;
    Θα σας στέλνω στο ιμέιλ σας προσωπικά μελλοντικές προσκλήσεις της Ελληνογερμανικής συνάντησης, έτσι ώστε να μπορέσετε την επόμενη φορά να συμμετέχετε.
    ΣΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α, και να μην ξεχάσω, τα αρνιά ήταν πολύ λιγότερα και τα πλήρωσε ο πρόξενος από την τσέπη του γερμανικού ταμείου, φάγαμε λοιπόν από τα λεφτά των Γερμανών, έτσι για αλλαγή.
    Τα κρασιά ήταν χορηγίες τοπικών οινοποιών, περάσαμε θαύμα, χάσατε που δεν ήρθατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μικρή Λουλού21/9/12

    @ ΣΖ
    Επειδή θεωρητικά έχουμε ισοτιμία, δικαιούμαι να σας υποβάλω κι εγώ επτά ερωτήσεις (όσες και οι δικές σας, ευθείες και πλάγιες).
    1. Είστε η Σ.Ζ., γνωστή από τον σχολιασμό του επίμαχου άρθρου του κ. Παπαστρατή;
    2. Έχετε άτυπα αναλάβει πρέσβειρα της Γερμανίας ;
    3. Σχολιάζετε μόνο αναρτήσεις που κλονίζουν τα θεμέλια της Ελληνογερμανικής φιλίας;
    4. Έχετε τη δυνατότητα να στέλνετε από το ιμέιλ σας προσωπικά μελλοντικές προσκλήσεις για συσσίτια απόρων;
    5. Τόσο πολύ χαίρετε της εκτιμήσεως του Γερμανού προξένου (δεν πιστεύω να είναι ο ίδιος με αυτόν που θα έβαζε τα κλάματα με το άρθρο του Παπαστρατή…), ώστε να σας εμπιστεύεται και το πού ξοδεύει τα λεφτά του γερμανικού ταμείου;
    6. Πόσα ήταν τελικά τ’ αρνιά;
    7. Τα παιδιά του Ζεβεδαίου ποιαν είχαν μητέρα;

    Μην είστε τόσο σίγουρη ότι χάσαμε που δεν ήρθαμε!
    Ζούμε κι εμείς οι φτωχοί τα θαύματά μας... Απλώς, διαφέρει η χορηγία οίνου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/9/12

    @ ΣΖ:
    -Αν παρακολουθήσατε το συνέδριο ήταν 3 και ο κούκος. Μία από τοςυ 3 ήσασταν προφανώς εσείς. Ο κούκος είναι γνωστό ποιος ήταν.
    -Λάθος κάνετε για τα αρνιά. Τα πλήρωσε ο Δήμος Καστοριάς.
    -Όχι, ευχαριστώ, φτου φτου φτου. Δεν θα ήθελα να μου στείλτε πρόσκληση με την ελληνογερμανική φιλία. Κρατήστε την μαζί με την επέτειο του Άουσβιτς. Δική σας όλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/9/12

    Η απάντησή μου σε όλα είναι ΝΑΙ!
    ΣΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/9/12

    Εσείς όμως δεν μου απαντήσατε σε καμία ερώτηση, ξέρετε ποιος είναι ο ρόλος και οι σκοποί της της Ελληνογερμανικής συνάντησης;
    ΣΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η μικρή Λουλού22/9/12

    Κυρία Σουλτάνα, ήμαρτον, έσφαλα ! Οκτώ ήταν οι ερωτήσεις σας. Γι' αυτό δικαιούμαι άλλη μία :

    - Πλάκα με κάνεις ;

    Μη βιαστείτε να θριαμβολογήσετε ότι απαντήσατε σωστά, γιατί οι δύο τελευταίες ερωτήσεις μου (6 και 7) δεν είναι ολικής αγνοίας, για να περιμένουν απάντηση "ναι" ή "όχι", αλλά μερικής αγνοίας και η απάντηση πρέπει να είναι συγκεκριμένη. Κι εσείς δεν απαντήσατε...

    Όσο για μένα, θα το σκεφθώ πολύ εάν και πώς θα σας απαντήσω. Ούτε υποχρεωμένη είμαι ούτε σας το έταξα. Όπως κι εσείς εξάλλου.

    Υγειαίνετε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πιτσιρίκα22/9/12

    Γιατί δεν μας είπατε ότι σήμερα θα γράφαμε τεστ, να έχω διαβάσει και να έρθω ;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος22/9/12

    Χμ, αυτό μου θυμίζει το "στρίβειν δια του αραββώνος", αγαπητή ανώνυμη Λουλού (κρίμα να σας λείπει το θάρρος της επωνυμίας, αλλά να έχετε περίσσιο το θράσος της αυθαίρετης καταγγελίας).
    ΣΖ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος22/9/12

    Αγαπητή "μικρή Λουλού",

    καλά θα κάνεις να σκεφτείς βαθιά με αυτήν σου την ανώνυμη επιθετική στάση προς ένα πρόσωπο που γράφει επώνυμα εδώ μέσα τι εξυπηρετεί. Αποφάσισε τελικά με ποιον είσαι και για ποιον λόγο, σε ποιον επιτίθεσαι και για ποιον λόγο, και φανερώσου προσωπικά, αφού θέλεις σε προσωπικό επίπεδο να έχεις κόντρα με τη Σουλτάνα και την κάθε Σουλτάνα.
    Προσπαθούμε όλοι να βρούμε τρόπο να βγει αυτή η πόλη από το τέλμα και την ύφεση. Εσύ, ούτε συμμετέχεις, ούτε και σε ενδιαφέρει, αλλά το χειρότερο, στέκεσαι εμπόδιο σε κινήσεις που κάτι καλό θα φέρουν στον τόπο, και λαϊκίζεις.
    Οι ερωτήσεις σου στερούνται διαθέσεως διαλόγου, διότι είναι άκρως ειρωνικές και επιθετικές. Δεν θέλεις να συμβάλλεις στο διάλογο, στο σαρκασμό και στην ειρωνία είσαι πρώτη, αν πάμε πιο βαθιά και πιο σοβαρά, δυσκολεύεσαι... Αν δεν έχεις να πεις τίποτα, άσε την τρέλα, σιώπα καλύτερα, είναι πιο σοφό.
    Προσπαθείς κι εσύ να υπερασπιστείς την τυφλή και κατά πάντων των Γερμανών μανία του κ. Παπαστρατή. Ξαναμπές στο μπλογκ και δες πόσοι έγραψαν αρνητική κριτική κατά του άρθρου. Και πώς την υποστηρίζουν. Είσαι κι εσύ μήπως οπαδός των αντιγερμανικών απόψεων του κ. Παπαστρατή; Πες το να το ξέρουμε.
    Οι σαχλαμάρες περί "πρέσβειρας της Γερμανίας" και τα άλλα "έξυπνα" δεν σε τιμούν... αν είχες παιδιά που είναι Ελληνάκια και Γερμανάκια θα το καταλάβαινες... αλλά, το μυαλό σου φτάνει ως εκεί;... το πώς προστατεύει μια μάνα τα παιδιά της το έχεις νιώσει ποτέ;... κρίμα που είσαι και γυναίκα...
    Θα μας πεις τελικά αν έχεις ιδέα για το θέμα που θίγεται, ή πάλι θα πετάξεις τις εξυπνακίστικες ειρωνείες σου;
    Αν δεν έχεις να πεις τίποτε το συγκεκριμένο και σοβαρό, σιώπα καλύτερα. Από εξυπνάκηδες μπουχτήσαμε.

    Κάντυ-Κάντυ

    Υ.Γ.:
    1. Και εσύ φταις σαφέστατα που στο εν λόγω συνέδριο ήταν "τρεις και ο κούκος". Ποιος νομίζεις ότι έχασε; Για να συνέλθουμε...
    2. Το ότι γράφεις "σχόλια και παρατηρήσεις" για κάθε άρθρο στην ΟΔΟ δεν δείχνει απαραίτητα ότι έχεις ανοιχτούς ορίζοντες, πολύπλευρα ενδιαφέροντα και αναζητήσεις, μπορεί να καταμαρτυρά κάτι που ενδεχομένως δεν θα σου αρέσει καθόλου αν το ακούσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος23/9/12


    Προς ανώνυμη ή άλλως Κάντυ-Κάντυ:
    1. Προς αποφυγή παρεξηγήσεως: δεν είμαι η Μικρή Λουλού.
    2. Γράφεις: «καλά θα κάνεις να σκεφτείς βαθιά με αυτήν σου την ανώνυμη επιθετική στάση προς ένα πρόσωπο που γράφει επώνυμα εδώ μέσα».
    -Ερωτώ: Επώνυμα;
    (Σ.Ζ. = Σουβλάκι Σουαζιλάνδης, ή κάνω λάθος;)
    3. Γράφεις: «Προσπαθείς κι εσύ να υπερασπιστείς την τυφλή και κατά πάντων των Γερμανών μανία του κ. Παπαστρατή».
    -Απαντώ: Μα η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ταυτίζεται με τις απόψεις του κ. Παπαστρατή.! Ποιος σήμερα είναι φιλογερμανός, εκτός κάποιων Ναζί;
    4. Γράφεις: «Οι σαχλαμάρες περί "πρέσβειρας της Γερμανίας" και τα άλλα "έξυπνα" δεν σε τιμούν... αν είχες παιδιά που είναι Ελληνάκια και Γερμανάκια θα το καταλάβαινες... αλλά, το μυαλό σου φτάνει ως εκεί;... το πώς προστατεύει μια μάνα τα παιδιά της το έχεις νιώσει ποτέ;... κρίμα που είσαι και γυναίκα...»
    -Δηλαδή κορίτσι μου, αν είχες παντρευτεί μουσουλμάνο, θα μας έλεγες για την Σαρία; Θα υποστήριζες την κλειτοριδεκτομή. Η κοινωνικοπολιτικές σου θέσεις άγονται και φέρονται από τον ποιον παντρεύτηκες και ποιον χώρισες;
    Και στο τέλος κοπανάς αυτό το «μια μάνα για τα παιδιά της»….
    Έλεος, πολλές ελληνικές ταινίες βλέπεις. Άκου «μια μάνα για τα παιδιά της» και «κρίμα που είσαι γυναίκα».
    Βάζω στοίχημα, ότι αν είχες παντρευτεί μουσουλμάνο, θα φορούσες τσαντόρ από τους αρραβώνες σου κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος23/9/12

    Προς την "ανώνυμη" ή αλλιώς "μικρή Λουλού" που απαντά στην Κάντυ-Κάντυ:

    Όχι, δεν πιστεύω ότι το δικό σου το επίπεδο έχουν οι Έλληνες. Όχι, αγαπητή μου, δεν σκεφτόμαστε όλοι όπως εσύ, ευτυχώς, μίλα για τον εαυτό σου μόνο.
    Το ότι έχεις γράψει πιο πάνω το συγκεκριμένο όνομα δεν θέλησες να το δεις. Το ότι δεν έχεις να πεις τίποτε απολύτως για το θέμα και πετάς συνεχώς σαχλαμαρίτσες και άνοστες εξυπνάδες, το παραβλέπουμε. Το να ταυτίζεις όμως με τους Ναζί όλους αυτούς που έχουν σχέσεις είτε φιλικές είτε συγγενικές με Γερμανούς είναι χυδαίο, είναι αισχρό, είναι ρατσιστικό. Όχι, αγαπητή μου, δεν είμαστε όλοι χυδαίοι, ούτε σαχλαμάρες, ούτε αισχροί, ούτε ρατσιστές. Κάποιοι είναι, τελικά, δυστυχώς.
    Το να θίγεις προσωπικά και να στιγματίζεις κάποιον κρυμμένη πίσω από την μάσκα-κουκούλα σου είναι δοσιλογισμός.
    Αν υποστηρίζεις και υπερασπίζεσαι με σθένος την άποψή σου και όλες τις απόψεις σου, βγες επώνυμα -όχι ψευδώνυμα- και διατύπωσέ τες. Και μετά άσε να σε κρίνουμε εμείς... να δεις τι καλά... Αλλά, η μαγκιά μόνο στο σαχλαμαρίζειν... εκεί που πρέπει, λούλα...

    Οι υποθέσεις που κάνεις περί κλειτοριδεκτομής, τσαντόρ, Σαρίας και μουσουλμανισμού δεν αγγίζουν απλώς τα όρια της γελοιότητος, ανήκουν στη σφαίρα του ανόητου. Χωρίς να το καταλαβαίνεις, όμως, φτάνουν στο επικίνδυνο.

    Αν μπορείς, λοιπόν, αποκαλύψου... αλλιώς... σσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ... τα αυτιά μας πονάνε...


    Άρθουρ, ο φίλος της Κάντυ-Κάντυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος23/9/12

    Το ακατανόητο κατά τη Λουλού "Σ.Ζ. = Σουβλάκι Σουαζιλάνδης" είναι μήπως ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο επιχειρηματολογεί;
    Και εδώ σαχλαμαρίτσες βρε λουλούκα μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος23/9/12

    Μικρή Λουλού, καλά σου λέει η Κάντυ: Αν δεν έχεις να πεις τίποτα, άσε την τρέλα, σιώπα καλύτερα, είναι πιο σοφό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος23/9/12

    Μικρή Λουλού, μήπως στους "φιλογερμανούς, άρα Ναζί" συγκαταλέγεις και το διαχειριστή τού μπλογκ; Γιατί κάτω δεξιά υπάρχει σύνδεση με ιστοσελίδες γερμανικές: Deutsche Welle, Bayerische Staatsbibliothek, Guggenheim Berlin που τη σπονσοράρει η Deutsche Bank, Kunsthistorisches Museum, Neues Museum...

    Πώς "υποπέσατε" σε τέτοιο "φιλογερμανικό ολίσθημα", κύριε διαχειριστή τού μπλογκ; "Απολογηθείτε" τώρα στη μικρή Λουλού...

    Μόνο με το "χιούμορ" μπορεί να έχει κανείς κατανόηση και ανοχή στη λουλού... μην την παίρνετε στα σοβαρά, σας παρακαλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος23/9/12

    Και στα σχολεία, όπου διδάσκεται η γερμανική γλώσσα, οι εκπαιδευτικοί είναι "φιλογερμανοί, άρα Ναζί", κατά τη μικρούλα τη λουλού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η μικρή Λουλού23/9/12

    Είχατε δεν είχατε, πάλι με φτιάξατε τα κέφια !

    Για να είμαστε ξηγημένοι, Σουλτάνα, αν θέλεις πιστεύεις, αλλά η ίδια έγραψα τα δύο σχόλια με το ψευδώνυμό μου, ούτε Ανώνυμος ούτε Κάντυ-Κάντυ ούτε κολλητός της Κάντυ-Κάντυ! Κι εσύ μην παραπαίρνεις φόρα, γιατί είμαστε και γνωστές.

    Καλή Εβδομάδα !

    Όσο για σάς δερβισόπαιδα, που πάτε να με κάνετε πάλι άνω-κάτω, έχει ο καιρός γυρίσματα... Ξέρετε ότι σας αγαπάω, γι' αυτό με κάνετε τσαλίμια. Το λοιπόν, πάρτε νάχετε :
    http://www.youtube.com/watch?v=7sujO7xYHwc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος23/9/12

    Θα μας πει κανείς πόσο στοίχισε η περιβόητη "Ελληνογερμανική" φιλία στους φορολογούμενους Καστοριανούς, για το "3 και ο κούκος" που το παρακολούθησαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος23/9/12

    Καθώς και πόσο στοίχισε η... Ελληνογαλλική φιλία αυτήν την φορά, του Δήμου, με το ταξίδι στα Παρίσια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος23/9/12

    Υπάρχει και η... Ελληνοιταλική φιλία, με κάποια... σεμινάρια που παρακολούθησαν δωρεάν πάλι οι του Δήμου (δωρεάν όλο το πακέτο, δεν ξέρω αν περιλαμβάνετο και τα ψώνια στη βία Βένετο)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος23/9/12

    Για να μην αναφέρουμε και τις άλλες ξαφνικές φιλίες του Δήμου, όπως Ελληνοισραηλιτική, Ελληνοτουρκική, Ελληνορωσσική, Ελληνο-ελληνική (εσωτερικά ταξιδιάκια) ων ου εστι αριθμός...
    ΥΓ. Σύντομα και στο Ντουμπάι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος24/9/12

    "... χωρίς να έχει προωθηθεί τίποτε προς όφελος του λαού της Καστοριάς;"
    Αυτό πώς το γνωρίζετε, πώς μπορείτε να δηλώσετε κάτι τέτοιο χωρίς τεκμήρια; Ρωτήσατε να μάθετε αν είχε κάποιος πολίτης ή ο τόπος μελλοντικά όφελος από τη συνάντηση;
    ΣΖ

    Περιμένω και άλλες απαντήσεις, ελπίζω όχι μάταια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος24/9/12

    Γράφετε ΣΖ:
    «Ρωτήσατε να μάθετε αν είχε κάποιος πολίτης ή ο τόπος μελλοντικά όφελος από τη συνάντηση;»
    -Θεωρείτε σωστό οι φορολογούμενοι Καστοριανοί, να πληρώνουν για να ωφεληθεί ένας κάποιος πολίτης όπως αναφέρατε; Γιατί; Ποιος είναι αυτός ο πολίτης; Γιατί αυτός και όχι εγώ;
    -Τι εννοείτε όταν λέτε «αν είχε ο τόπος μελλοντικά όφελος»;
    Αυτό πού θα το δούμε, στην γυάλινη σφαίρα ή στην χειρομαντεία; Και ποιος το λέει, ποιος το εγγυάται; Η Γεωργοσοπούλου ή ο Χατζησυμενίδης;
    Η Ελλάδα από τέτοιες ενέργειες, συνέδρια, συναντήσεις, λαμογιές, μη κερδοσκοπικές εταιρίες, εταιρίες τουρισμού, δημοτικές επιχειρήσεις κλπ κλπ ων ουκ έστι αριθμός, έφτασε εδώ που έφτασε. Τα λαμόγια επιβιώνουν και σήμερα. Ένθεν και ένθεν.
    ...Και τρώνε στο τέλος και αρνιά.
    Μην απευθύνεστε σε ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ και ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ πολίτες. Απευθυνθείτε στο ακροατήριο της τοπικής «εξουσίας» και στα «παπαγαλάκια» τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος24/9/12

    Ο/Η παραπάνω που σχολιάζει στο 23 απλώς λαϊκίζει, αλλά δεν απαντά στο ερώτημα τελικά. Ήταν απών/απούσα, ιδέα δεν έχει για το συνέδριο, και φέρεται ως σκεπτόμενος/η και υπεύθυνος/η.
    Πάντως, το να δηλώνεις σκεπτόμενος και υπεύθυνος και να πιστεύεις ότι τα συνέδρια, οι συναντήσεις και οι δημοτικές επιχειρήσεις μάς έφτασαν ως εδώ είναι σχήμα οξύμωρο (δεν σου έχει εξηγήσει κανείς ότι υπάρχουν και επιχειρήσεις δημοτικές ανταποδοτικού χαρακτήρα).
    Και επίσης το να μην απαντάς και να κράζεις μόνο λαϊκίστικα δείχνει ότι ούτε σκεπτόμενος, αλλά ούτε και υπεύθυνος είσαι.
    Και για τις λαμογιές που αναφέρεις, θεωρώ ότι όποιος κράζει με λαϊκισμό για θέματα που δεν γνωρίζει και δεν ξέρει καν πώς να απαντήσει είναι μια πτυχή της λαμογιάς της κοινωνίας μας. Έτσι δεν θα πάμε μπροστά ως πόλη. Με τη μη συμμετοχή, με το λαϊκίστικο κράξιμο ("τα λεφτά μας τα τρώνε όλοι οι άλλοι"), χωρίς αντιπροτάσεις και χωρίς προσωπκή συνεισφορά (ναι, φίλε μου, προσωπική συνεισφορά) δεν γίνεται τίποτα.
    Και για να σου δείξω πόσο μπορεί να γίνει κάποιος λαμόγιο λαϊκίζοντας -πρόσεξε, είναι μόνο υποθετική η επίθεση, εγώ δεν θα την έκανα ποτέ ούτε ανώνυμα- σου γράφω τι θα έλεγε σε σένα (και αυτός ανώνυμα, όπως κι εσύ) ένα άλλο λαϊκίζον λαμόγιο: "Ποια λεφτά σου, ρε φίλε, πλήρωσες καμιά ολόκληρους τους φόρους που σου αναλογούν για να δικαιούσαι από αυτά τα χρήματα;"
    Ξέρω ότι δεν σου άρεσε καθόλου αυτό. Είδες όμως πως δρα η λαϊκίστικη λαμογιά;
    Έτσι, λοιπόν, με αυτόν τον τρόπο δεν πάμε και δεν θα πάμε ποτέ μπροστά.
    Και άκου, τους υπεύθυνους του Δήμου δεν θα τους υποστηρίξω σε καμία περίπτωση, δεν μιλάς με ένα "παπαγαλάκι" όπως νομίζεις.
    Τελικά, για το θέμα μπορείς να πεις τίποτα ουσιαστικό; Υπεύθυνα και με σκέψη. Και χωρίς λαϊκίστικο κράξιμο, παρακαλώ.

    Κάποιος που δεν έχει ψηφίσει και δεν θα ψήφιζε ποτέ την παρούσα Δημοτική Αρχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος24/9/12

    Αν δεν προσπαθήσεις η ίδια, μικρή Λουλού, να προσφέρεις προσωπικά, με τις χειρομαντείες σου και τις γυάλινές σου σφαίρες δεν θα βγάλεις τίποτα, το ξέρεις άλλωστε.
    Το "κάποιος πολίτης" δεν σημαίνει "ένας κάποιος πολίτης", λουλούκα μου. Μπορείς κι εσύ να είσαι ένας από αυτούς τους πολλούς ωφελημένους πολίτες, αρκεί να προσπαθήσεις και να συμμετέχεις. Και να βγεις από το σπίτι, να μην είσαι κολλημένη στην οθόνη και να γράφεις σε κάθε μπλογκ που βρίσκεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος24/9/12

    To "γιατί αυτός και όχι εγώ" τα λέει όλα. Από τη μια αρνούμαστε τη συμμετοχή και χλευάζουμε, από την άλλη φθονούμε αυτούς που συμμετέχουν, αξιοποιούν τις ευκαιρίες και θέλουν να καταφέρουν κάτι για το καλό του τόπου.
    Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα λοιπόν, για άλλη μια φορά.
    ΣΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος24/9/12

    Για κοιτάτε κάτι στραβάδια που κυκλοφορούν στην πιάτσα! Έχεις μυαλό ρε άνθρωπε που βλέπεις δυο γυναίκες και χώνεσαι ανάμεσα τους να κάνεις εσύ κουμάντο; Καμιά δουλειά σοβαρή δεν είχες να κάνεις φαίνεται. Σε παράτησε η γκόμενα και τάβαλες με τη μικρή τώρα... Δε σου χρωστάμε τίποτα όλοι οι άλλοι να μας πρήζεις με τις αερολογίες σου. Μιλάς σαν να έχεις πιάσει τον [...] από τα [...]
    Μη τον ακούς μικρή λουλού, κανας ανώμαλος, κανας γεροπαραλιμένος θα είναι που θέλει να σου βάλει χέρι. Από τα γραφόμενα του συμπεράνω ότι ξέρει κάτι για σένα και σε φοβερίζει σαν στυγνός εκβιαστής ότι θα το αποκαλύψει. Εσύ όμως μην επηρεάζεσαι γιατί έχεις όλους εμάς που μας αρέσουν αυτά που γράφεις. Άστον να βράζει στο ζουμί του τον πρόστυχο. όπως λεν κι οι μορφωμένοι "τα καμιόνια τρέχουν και τα σκυλιά γαβγίζουν". Αστους να γαβγίζουν σαν τα κοπρόσκυλα που λύσσιαξαν πια... γιατί είμαι σίγουρος ότι είναι τουλάχιστον δύο. Να σε δαγκάσουν δε μπορούν είμαστε κι εμείς εδώ!

    Κι επειδή ρε χαμένα κορμιά βαλθήκατε να διορθώσετε τον κόσμο όλο το λέω να το ξέρετε, εγώ έχω δυσλεξία και για αυτό δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα, εμένα όμως κόντεψε να με βγει η ψυχή ώσπου να τα γράψω όλα αυτά μπας και πάρετε χαμπάρι πώς φέρονται οι άντρες σε μια γυναίκα.
    Φτου σας εκατό φορές ξεφτιλισμένοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος24/9/12

    Σας παρακαλώ πολύ, μάγκες, μην αναγκάζετε τη μικρή Λουλού να γράφει με "ψευδώνυμο" πλέον... μην μου την πιέζετε να κρυφτεί πίσω από την ανωνυμία... είναι κάτι που πραγματικά σιχαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος24/9/12

    Κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος24/9/12

    Κάποιος εδώ μέσα είναι ή πολύ ερωτευμένος ή πολύ βλαμμένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος24/9/12

    Για τον Άγιο δεν μπορώ να πω τίποτα μεγάλη χάρη του αλλά κι εσύ ρε φίλε απ’ όλο που διάβασες αυτό βρήκες να πεις... και που ξέρεις εσύ ότι δεν είμαι ο γιος της; εδώ ο άλλος μιλάει σαν να’ ναι δίπλα της μια ζωή και τη γνωρίζει σαν τη ψυχή του και πάλι δεν θα ‘πρεπε να εκφράζεται έτσι. Δικαίωμά του βέβαια αλλά δεν είναι αυτό το σωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η ΟΔΟΣ παρακαλεί τους αναγνώστες να συγκρατούν τα σχόλιά τους, να τοποθετούνται επί της ουσίας των αναρτήσεων και να αποφεύγονται προσωπικά σχόλια και προσβολές, ακόμη και σε ανώνυμους σχολιαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος24/9/12

    Στην Ανώνυμη 24:
    -Υπάρχουν δημοτικές επιχειρήσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα;;; (Τρία ερωτηματικά)
    -Προσωπική συνεισφορά;;; (Πάλι τρία ερωτηματικά)
    -Δεν ψηφίσατε και δεν θα ψηφίσετε την παρούσα Δημοτική Αρχή;;;!!! (Τρία ερωτηματικά και τρία θαυμαστικά).

    Υστερόγραφο:
    Έλεος κυρία μου, επαναλαμβάνω, δεν είμαι η «Μικρή Λουλού» που προφανώς την έχετε βάλει στο μάτι, επειδή έχει οξυδέρκεια, αν μη τι άλλο. Και πολλοί εδώ μέσα διαβάζουν τα σχόλιά της με μεγάλο ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος24/9/12

    Ό,τι και να κάνεις, να το παίξεις "δυσλεκτική"΄και "ανορθόγραφη", βρε και αστροναύτης να ντυθείς εμείς θα σε καταλάβουμε... και ξέρεις γιατί; Αφού έχεις εκείνο το "κάτι άλλο" βρε παιδί μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος24/9/12

    Οι δημοτικές επιχειρήσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα είναι αυτές στις οποίες υπάρχει συνδρομή του πολίτη κατά τη συμμετοχή του. Ουσιαστικά, η επιβίωση της επιχείρησης εξασφαλίζεται από τα "δίδακτρα" ή τη "συνδρομή". Τέτοιες επιχειρήσεις είναι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, οι δημοτικές λέσχες χορού, καλλιτεχνικών μαθημάτων (π.χ. ζωγραφικής, χειροτεχνίας, αγγεοπλαστικής), τα δημοτικά Ωδεία κ.λπ.

    Προσωπική συνεισφορά σημαίνει κάνω κάτι σημαντικό για το κοινό καλό και όφελος της πόλης χωρίς να περιμένω οικονομικά και κάθε άλλου είδους ανταλλάγματα.

    Όταν στις εκλογές δεν ψηφίζω μια δημοτική παράταξη -την παρούσα- σημαίνει ότι δεν ρίχνω το ψηφοδέλτιό τους μέσα στην κάλπη. Και εκεί δυσκολεύεσαι να το καταλάβεις; Είναι λόγω ηλικίας σίγουρα, είσαι μικρή ακόμη για να ψηφίζεις... αλλά η "οξυδέρκεια" τρέχει από τα μπατζάκια σου...

    Ένας φίλος σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος24/9/12

    Αφού υπογράφει "κάποιος" στο 24, δεν μπορεί να είναι ανώνυμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Yuri Gagarin24/9/12

    Αρκετόν τη ημέρα η κακία αυτής.
    Καληνύχτα, παιδάκια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος28/5/19

    Μωρέ πού το θυμηθήκατε πάλι τούτο;
    Διάβαζα κι εγώ την επιστολή του αγανακτισμένου δημότη και νόμιζα πρόσφατη είναι.
    Να λοιπόν που βρισκόμαστε στα ίδια και τα ίδια.
    Ελπίζω μετά τα πάρτυ η νέα Δημοτική Αρχή να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος.
    Λάθη βέβαια πάντοτε θα κάνουμε -ουδείς άσφαλτος!- αλλά ας μαθαίνουμε και τα βασικά σε αυτήν τη ζωή να τα διορθώνουμε.
    Miss you...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ