25.9.12

Βιβλίο

ΝΑΝΣΥ ΧΑΤΖΗ

Δε φοβάμαι τίποτα

Εικονογράφηση: Ζωή Φράγκου
Εκδόσεις Ζήτη (Κεντρική διάθεση: Αρμενοπούλου 27, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2392072222, Στοά Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα, τηλ. 2103211097, info@ziti.gr)
ISBN: 978-960-456-329-6


Εικονογραφημένο παραμύθι

ΜΕΤΑ ΤΗΝ έκδοση και κυκλοφορία της τέταρτης περιπέτειας της σειράς Φύλακες Άγγελοι με τίτλο «Το μυστικό του πρίγκιπα» που δημοσίευσε η ΟΔΟΣ σε προηγούμενο φύλλο, η κ. Νάνσυ Χατζή εξέδωσε και το εικονογραφημένο παραμύθι με τίτλο «Δε φοβάμαι τίποτα» από τον ίδιο εκδοτικό οίκο (Ζήτη) σε συνεργασία - εικονογράφηση Ζωής Φράγκου.
Ο φόβος είναι ένα από τα βασικά συναισθήματα του ανθρώπου. Τον έχουμε βιώσει όλοι και ίσως συνεχίζουμε να τον νιώθουμε. Τι γίνεται, όμως, όταν τα παιδιά μας φοβούνται; Συνήθως τα παιδιά έχουν συνεχή φόβο που διατηρείται στη σκέψη τους, ακόμα και όταν δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος. Τότε ο φόβος γίνεται φοβία και οδηγεί σε υπερβολικό άγχος, κάνοντας την καθημερινότητά τους δύσκολη.
Το παραμύθι «Δε φοβάμαι τίποτα» αντιμετωπίζει τους βασικούς φόβους των παιδιών με τρόπο απλό και κατανοητό. Η σοφή πριγκίπισσα Στέλλα ακούει τους φόβους των παιδιών για τον κακό λύκο, τους γιατρούς και τα εμβόλια, τη νύχτα, την πρώτη μέρα στο σχολείο, την καθαριότητα, την καταστροφή του πλανήτη και δίνει απαντήσεις. Στο τέλος όλοι οι φόβοι έχουν καταρριφθεί και μπορούν όλα τα παιδιά να φωνάξουν «Δε φοβάμαι τίποτα».

«Άμεσο και εμπεριστατωμένο. Αποτυπώνει πολλούς από τους φόβους που βασανίζουν τις μικρές ψυχές των παιδιών. Απαντάει σε πολλά από τα ερωτήματα που έχουν με γλαφυρότητα και σαφήνεια - ένα εξαιρετικό βοήθημα για γονείς και εκπαιδευτικούς! Τελικά ... το νόημα του βιβλίου είναι ότι, όταν έχεις κάποιον να σε βοηθάει και να σε καθοδηγεί, είναι τόσο εύκολο να είσαι παιδί!»
Τατιάνα Πολυζώτη
Ψυχολόγος - MSc Ειδική Αγωγή
Η Νάνσυ Χατζή γεννήθηκε στην Καστοριά το Δεκέμβριο του 1977. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σήμερα ζει και διδάσκει στην Καστοριά.

1 σχόλιο:

 1. Athina26/9/12

  Καλοτάξιδο το βιβλίο της Ν. Χατζή!
  Γενικότερα όμως, ας μην ξεχνούν οι ψυχολόγοι και οι συγγραφείς ότι τα παιδιά δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις φοβίες τους μόνον "ως διά μαγείας".
  Αυτό το επισημαίνω, γιατί τα τελευταία χρόνια τείνουν να κυριαρχήσουν στον χώρο του βιβλίου αυτά που έχουν θεματολογία τύπου Χάρυ Πότερ, χωρίς ωστόσο να μπορούν να φθάσουν τα παραμύθια, που είναι λαϊκής παραδοσιακής έμπνευσης και γενικότερης αποδοχής.
  Ας μην παραβλέπουμε και τις αληθινές ιστορίες ανθρώπων, μέσα από τις οποίες τα παιδιά ωριμάζουν ψηλαφώντας τον αισθητό κόσμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ