5.12.14

Αντισημιτισμός στην ΕυρώπηΤο 69% των ελλήνων ερωτηθέντων ενστερνίζεται αντισημιτικές απόψεις. Πρόκειται για ένα ποσοστό που είναι συγκρίσιμο με αυτό της Σαουδικής Αραβίας, μεγαλύτερο σε σχέση με το Ιράν (56%) και σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με τη δεύτερη πιο αντισημιτική χώρα της Ευρώπης, τη Γαλλία (37%). Η έρευνα βρήκε το χαμηλότερο επίπεδο του αντισημιτισμού στο Λάος, με μόλις 0,2% του πληθυσμού των ενηλίκων να εκφράζουν τέτοιου είδους απόψεις. Το υψηλότερο επίπεδο αντισημιτισμού βρέθηκε στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, αγγίζοντας το 93%.

Ελλάδα 69%
Πολωνία 45%
Βουλγαρία 44%
Σερβία 42%
Ουγγαρία 41%
Λευκορωσία 38%
Ουκρανία 38%
Γαλλία 37%
Λιθουανία 36%
Ρουμανία 35%
Κροατία 33%
Βοσνία Ερζεγοβίνη 32%
Μολδαβία 30%
Ρωσία 30%
Ισπανία 29%
Μαυροβούνιο 29%
Λετονία 28%
Αυστρία 28%
Γερμανία 27%
Βέλγιο 27%
Σλοβενία 27%
Ελβετία 26%
Εσθονία 22%
Πορτογαλία 21%
Ιταλία 20%
Ιρλανδία 20%
Ισλανδία 16%
Νορβηγία 15%
Φιλανδία 15%
Τσεχία 13%
Δανία 9%

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 11 Σεπτεμβρίου 2014, αρ. φύλλου 755 | Πηγή: Deutsche Welle 


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

30 σχόλια:

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος6/12/14

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος6/12/14

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος6/12/14

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Dimitrios Agiasofitis6/12/14

  '' Εδώ γραικυλιστάν,μια χώρα μακρυνή που μπορεί να είναι πολύ κοντά μας....''
  Πολύς θόρυβος γίνεται σε τούτη δώ την εφημερίδα και αγωνιώδεις προσπάθειες από κάποιους κατά καιρούς αρθρογράφους της να μας πείσουν ότι το αποφώλειον τέρας του αντισημιτισμού έχει κρούσει τας θύρας των πατριωτών μας Ελλήνων και προσπαθούν να ξορκίσουν το κακό που δεν φεύγει ούτε με τον απήγανο!
  Αλλά ας δούμε τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις χωρίς τις τσιρίδες των Εβραιόπληκτων.
  Ουδέποτε συνυπήρχε Ελληνισμός και Εβραισμός καθότι πάντα βρίσκονταν σε αντίρροπες θέσεις.
  Πρώτα απ' όλα, ο Ελληνισμός δημιούργησε και δημιουργεί πολιτισμό σε όλη του την διαχρονία.
  Τέχνες,γράμματα,επιστήμες,θεωρία,πράξη,απόδειξη,αλήθεια,ελευθερία,δικαιοσύνη,θέατρο,αθλητισμός,άμιλλα,δόξα,ηρωισμός και άλλα,δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος νουνεχής που να αμφισβητεί ότι είναι συνυφασμένα απολύτως με τον Ελληνισμό και ότι όταν είχαν αναπτυχθεί σε υπέρτατο βαθμό οι πιστοί του δόγματος της ερήμου και την τέχνης της ακροβυστίας ασχολούνταν με κοπάδια αιγών,καμήλων και αμνών,ασκώντας την ανυπέρβλητη τέχνη [………..]
  Άφησαν πίσω τους κανένα στάδιο,κανένα μνημείο,μήπως κανένα άγαλμα,καμμία μαθηματική σχέση ή αξίωμα;
  Αλλά ας πάμε παρακάτω τονίζοντας το γεγονός ότι από την στιγμή που εμφανίσθηκαν στο παγκόσμιο γίγνεσθαι,πάντοτε μα πάντοτε εργάζονταν εναντίον του Ελληνισμού. Ειδικά οι Εβραίοι εντός Ελλάδος.
  Παραδείγματα πολλά και επίσημα.
  Ας δούμε μερικά εξ αυτών. Μήπως δεν είναι πασίγνωστη η στάση τους για τους υπόδουλους Έλληνες έναντι των Τούρκων; Αυτοί δεν πρόδωσαν και ζήτησαν την θανάτωση του Διονυσίου του σκυλοσόφου.ή του Κοσμά του Αιτωλού κατά την διάρκεια της υποδούλωσης του Έθνους; Ο αγωνιστής Λ. Κουτσονίκας αναφέρει για το τί επακολούθησε την καταστολή της επανάστασης της Νάουσας. Από την ιστορία του Σπ. Τρικούπη παίρνουμε τα στοιχεία ότι ήσαν δήμιοι των Τούρκων και ακολουθούσαν τα τουρκικά στρατεύματα εναντίον του Εμμ. Παππά με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της Χαλκιδικής πολλά να υποφέρουν;
  Στην Χίο ποιός πουλούσε σκλάβους τους Έλληνες μετά την καταστροφή; Τι έπραξαν στην σεπτή σορό του πατριάρχη Γρηγορίου του Ε;
  Ο Χ. Στασινόπουλος στο έργο του 'Λεξικό της Ελληνικής επαναστάσεως του 1821' αναφέρει ότι οι Εβραίοι επεδίωκαν με κάθε μέσο την εξόντωση του Ελληνικού στοιχείου!! Μήπως ο σύγχρονος σφαγέας του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας δεν ήταν εξισλαμισμένος Εβραίος ( ντονμέ );
  Μήπως το [………..] ΚΚΕ δεν είναι δημιούργημα του Εβραίου Μπεναρόγια που αργότερα ζητούσε την αυτονόμηση της Ελληνικής Μακεδονίας;
  Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.
  Για αυτό οι [………..]και περιτμημένοι Εβραίοι να μην προσβάλουν το αίσθημα του Έλληνος γιατί αυτοί προκαλούν τα όποια συναισθήματα.
  Βέβαια τιμούμε τους Εβραίους που δεν υιοθετούν τις τακτικές των συμπατριωτών τους όπως Φριζής ο οποίος επολέμησε για την Ελλάδα τόσο στην Μικρά Ασία όσο και στο έπος του '40 και για αυτό του έκανε ανδριάντα το Ελληνικό κράτος. Τιμούμε τον επιστήμονα Βανούνου που εκθέτει τους παρανοικούς των καμηλιέρηδων της ερήμου. Τιμούμε τέλος και όλους αυτούς που κραυγάζουν για το μακέλεμα των μωρών της Παλαιστίνης.
  Όμως όλοι αυτοί που ανησυχούν για τον αντισημισμό στην Ελλάδα ( λάθος ορολογία γιατί υπάρχουν και Άραβες σημίται ) να μας κάνουν την χάρη να αφήσουν τους Εβραίους να ανησυχούν και να ανησυχούν περισσότερο για τον ανθελληνισμό που αυτοί και οι ομοιοί τους διατηρούν και εκτρέφουν. Στο κάτω κάτω γιατί οι Έλληνες πρέπει να είναι φιλοσημίται δηλαδή;
  Δεν κατάλαβα,αυτοί δεν κόπτονται για την ελεύθερη έκφραση,την δημοκρατία,την αξία της κοινής γνώμης;
  Ε,λοιπόν η Ελληνική κοινή γνώμη δεν συμπαθεί τους [………..] ,πώς να το κάμνουμε τώρα; Ή μήπως η κοινή γνώμη,η δημοκρατία,και η ελεύθερη έκφραση είναι καλή μόνο όταν συμφέρει τα εξ Ανατολών αφεντικά με τα σέκελ;

  Έρρωσθε οι μη Εβραιόπληκτοι

  Δημήτριος Αγιασοφίτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος6/12/14

  O πάντοτε [………..] και ανιστόρητος Agiasofitis γνωστός στο διαδίκτυο για τις υπερεθνικιστικές του θέσεις...

  Νίκος Αγιοταφίτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος6/12/14

  "Ε,λοιπόν η Ελληνική κοινή γνώμη δεν συμπαθεί τους [………..]πώς να το κάμνουμε τώρα; "

  Βρε αποκαίδι του Χίτλερ ,μετενσάρκωση του Μένκελε, [………..] της Χρυσής Αυγής!
  Βρε ούστ απο δω μπαίγνιο του κερατά!

  Γιαννης Σκαρίμπας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος6/12/14

  Γιατί διαρρηγνύεις τα ιματιά σου Agiasofiti μου;
  Γιατί κάθεσαι να παραληρεις και δεν πας να κοιταχτείς σε κανενα γιατρό πριν σε μαζεψουνε με αφρους απο το δρόμο;
  Μονάχα τη γραμματεία (λογοτεχνία, επιστήμη) του 20ου αιώνα να σου απαριθμησω [………..], μοναχα τους επιφανείς της κλασσικης μουσική (βιολιστες, πιανίστες, μαέστρους κλ) που διέπρεψαν θα καταλάβεις τι νυχτα και τι σκότο επικρατεί στο κεφάλι σου μέσα...
  Και πως το Ολοκαυτωμα που οργάνωσαν οι δικοί σου, που ξεχωρισαν [………..][………..][………..] δεν ήταν αρκετό για να τους αφανισει από προσώπου γης.

  Κι ακου κι αυτό: Η ελληνικη κοινή γνώμη και η κολοκυθοπαρέα σου ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ!!!
  [………..][………..]
  Αει [………..]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος6/12/14

  dimitrios agiasofitis said
  Φεβρουαρίου 12, 2013 at 3:29 μμ

  "Κοίτα αγαπούλα,κάνουμε εκπτώσεις. Δεχόμεθα οιοδήποτε μέλος της οικογενείας βρίσκεται εύχερο!!!
  Τι να ανοίξεις κουβέντα »λεβέντη» μου; Όσα δεν φτάνει η αλεπού...από το '74 και πέρα μας έχουν ξεσκίσει τα μόγγολα σε όλα τα επίπεδα και τι μας λες εσύ.."

  Παρόλα αυτά Έρρωσο και πές στην γιαγιά σου να βιαστεί πριν την προλάβουν τα μόγγολα και της κάνουν μπέργκολα!!!

  Δημήτριος Αγιασοφίτης

  καθε τρεις και λιγο Ερρωσο [και ΞΕΝ...ΕΡΡΩΣΟ]
  τραβεστί " αγιασοφίτης".

  εδω: http://olympia.gr/2013/02/12/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CE%BC/
  επειδη θελει να κάνει πόλεμο με νύφες και μ' αγγόνια ενάντια των Τούρκωνε καθως δεν του "κάθεται το σενάριο" ζητάει απο κάποιον που του λεει να ηρεμησει "να του στείλει την κυρά του για τσάϊ".
  (σιγά ρε και μας γκάστρωσες στα 30 μέτρα!)

  τετοιο ναζιστικό βδέλυγμα στο διαδίκτυο σπανίως έχει ξαναϋπάρξει.

  Τι δημοσιεύεις καθε τρεις και λιγο τις αρρώστιες του Παναγιώτη;

  Ομέρ (δηλαδή ΟΜΗΡΟΣ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος6/12/14

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΟΛΟΓΗΣΗ του κ. Δημητρίου Αγιασοφίτη (αχ διαδίκτυο που προδίδεις τους συγκεκαλυμενους βόθρους)

  dimitrios agiasofitis said
  Φεβρουαρίου 12, 2013 at 2:40 μμ

  "Πες τα ρε λεβέντη μου γιατί γεμίσαμε »γυναικωτά»ένστολα και μη. Ο μακαρίτης στρατηγός Ντερτιλής,στο άκουσμα διαταγής παύσης της επιχείρησης εκκαθάρισης πυροβόλησε τον ασύρματο και δεν άφησε ρουθούνι και εδώ σου λένε οι ένστολοι κομψευάμενοι πως να δεν πρέπει,να μην δημιουργήσουμε εντάσεις,δεν έχουμε διαταγές και άλλα τέτοια τινά »καλιαρντά» [………..]!!!

  Έρρωσο

  Δημήτριος Αγιασοφίτης"

  Ο Ντερτιλής ο φονιάς του Πολυτεχνείου. Ο άντρακλας με το πιστόλι . Ο αμετανότος και ανεγκέφαλος πραξικοπηματίας...
  Που καθαριζε κοσμο κανοντας του κεφαλιού του πυροβολώντας τον ασύρματο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Επώνυμος6/12/14

  Κυρ Αγασοφίτη μου δε μας τα λες καλά! Ούτε αγιοσύνη ούτε σοφία φανερώνουν τα λόγια σου.
  Πώς θα βρούμε τη ρώμη που μας εύχεσαι ... με τόσο φαρμάκι; Κι επειδή ισχύει το "κοίτα ποιος μιλάει!", τουλάχιστον προσωπικά δεν μπαίνω ούτε καν σε διάλογο για αυτά που έγραψες, γιατί θέλω σχετικά διαπιστευτήρια.
  Απο κει και πέρα, μπορείς να συνεχίσεις να αγορεύεις ερήμην αναγνωστών, εκτός από αυτούς που έχουν ακόμη αποθέματα υπομονής να ακούνε και να απαντούν.
  Καλή ανάρρωση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος6/12/14

  Oυουουφ!!!
  Τον διώξαμε μου φαίνεται τον καλλικάντζαρο "Agiasofiti"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. H OΔΟΣ, ύστερα από στάθμιση των δεδομένων, προχώρησε στην ανάρτηση του σχολίου του προσώπου που υπογράφει ως «Αγιασοφίτης», παρά το γεγονός ότι δύσκολα κρύβεται η εμπάθεια του συντάκτη, για το σύνολο του Εβραϊκού λαού καθώς και για την ιστορία του.

  Μόνο με την καταχώρηση τέτοιων απόψεων, θα προκληθεί αντίδραση και θα σταματήσουν ίσως κάποιοι να ισχυρίζονται ότι οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές.

  Άλλωστε κανείς δεν κομίζει «γλαύκα» στην Αθήνα, αφού οι θέσεις αυτές, χαμένες στις γενικεύσεις, προκαταλήψεις και σε στερεότυπα δεν είναι καθόλου ασυνήθιστες (δυστυχώς).

  Από το κείμενο του Αγιασοφίτη, απαλείφθηκαν ελάχιστες εκφράσεις, οι οποίες κατά την κρίση της ΟΔΟΥ υπερβαίνουν κάθε όριο προσβολής και διασποράς του φυλετικού μίσους.

  Εννοείται ότι καμιά από τις αναφερόμενες ιστορικές πληροφορίες και φυσικά τους χαρακτηρισμούς δεν αναγνωρίζει η ΟΔΟΣ, που θα συμπλήρωνε τον συντάκτη Αγιασοφίτη, στις αρετές των Ελλήνων να συμπεριλάβει και τον φθόνο, τον Εφιάλτη, την διαφθορά, την οκνηρία και άλλες πολλές.

  Από τις απαντήσεις επίσης ανώνυμων, αφαιρέθηκαν συγκεκριμένες ύβρεις, για τον μοναδικό λόγο ότι προσβάλλουν την αισθητική, έστω και εάν, τα γράφουν άγνωστοι - ανώνυμοι κατ' αγνώστων - ανωνύμων.

  Η ΟΔΟΣ ζητεί από τους αναγνώστες της, που σχολιάζουν ανώνυμα ή επώνυμα, να αποφεύγουν ακραίες εκφράσεις που υποβιβάζουν την αξία του αντιλόγου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Βρίστε,βρίστε ανώνυμοι και λοιποί αλλά επί της ταμπακέρας των ιστορικών στοιχείων μηδέν αντίλογος. Δεν πειράζει,σας αρέσει ή όχι η Ελληνική κοινωνία έχει κατασταλάξει και τοποθετήσει ορθώς τους γραικύλους και τους Εβραιόπληκτους.

  Έρρωσθε οι Εβραιοσυμπαθούντες,

  Δημήτριος Αγιασοφίτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος6/12/14

  Τελικά Αγιασοφίτη είσαι τόσο άντρας όσο διαφημίζεις αλλού;
  Ακόμα και ..."γιαγιάδες" βρε θηρίο και παντρεμενες γυναίκες σα δε ντρέπεσαι;
  Και μάλιστα για τιμωρία... "Να μάθουν οι άντρες τους " που δεν πολεμάνε τις Τουρκοι και δεν καίνε τις Εβραίοι;

  Ωωωω! μας εξιτάρεις τρελά. Μας γέμισες ...α ν δ ρ ό ν ι α εδω πέρα (και αλογόμυγες φυσικά).

  "Οβριός στη γειτονιά σας"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ανώνυμος6/12/14

  Μπράβο κ. Μπαϊρακτάρη που κρατάς το επίπεδο της ΟΔΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ανώνυμος6/12/14

  Ωραία έμεινε μοναχός του ο [..........]
  Ο φίλος του Ντερτιλή.
  Ο θαυμαστής του Χίιτλερ.
  Ο διώκτης των Εβραίων....
  ευτυχως διεγραφησαν τα εμέσματά του

  Ησαϊα χόρευε!

  Ianis Agiotafitis

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ανώνυμος6/12/14

  Ψύχραιμη τοποθέτηση και με ουσία της ΟΔΟΥ...

  "ένας που παρασυρθηκε και δεν αντεχει άλλο τις ...Α γ ι α σ ο φ ί τ ε ς ούτε τα ...δ ι α β ο λ ο μ π ο υ ν τ ρ ο ύ μ ι α!"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ανώνυμος6/12/14

  Ποιος είσαι D.Agiasofiti;
  Και γιατί τέτοιες ακραίες απόψεις.
  Και μάλιστα τις εκφράζεις δια μέσου της ΟΔΟΥ, η οποία κρατά το μέτρο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος6/12/14

  Τελικά οι Έλληνες είναι καραρατσιστές!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος6/12/14

  #20#
  Tι λες καημένε!
  Απλως δεν μπορουν να χωνεψουν (με τίποτα όμως!) τους μαυρους, τους κιτρινους, τους ινδιάνους, τους τσιγγάνους, τους ομο-sexual, τους διαφορετικούς, τους λαθρομετανάστες, τους Αλβανούς, τους Τούρκους ,τους Εβραίους (επειδη έχουν γαμψή μυτη, κανουν περιτομή και καταπιέζουν τους Παλαιστίνιους) και κατι δισεκατομμύρια πληθυσμου της γης που δεν "μετέρχονται της ελληνικής παιδείας".
  Ρωτα και τον "Αγιασοφίτη" να σου πει αμα δε με πιστεύεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ανώνυμος7/12/14

  Μου άρεσε το σχόλιο του blogger. Έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ανώνυμος7/12/14

  Θυμίζω με την ευκαίρία τους παρακάτω στιχους [ΕΝΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥ]...
  Δεν έχω την απαίτηση να τους καταλαβει ο Agiasofitis...
  Ελπίζω μονάχα να φοβηθεί!


  «Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον

  καινούργιο τάχα κάτι να μας φέρει

  τι κρύβει μές΄τα δόντια του το ξέρω

  καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι

  οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν και χάνεται βαθιά στα περασμένα

  οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν μα όχι και το μίσος του για μένα

  Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον,

  Μπέρτολντ Μπρεχτ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος7/12/14

  Επανέρχομαι... διορθώνοντας
  Οι στίχοι είναι του Φωντα Λαδη και καθόλου του Εβραίου Μπρεχτ (τόμαθα σήμερα μετα απο ...35σχεδόν χρονια!!!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Έχοντας διαβάσει την πλειονότητα των σχολίων των προλαλησάντων,διαπιστώνει εύκολα κανείς την εμμονή τους στην διακονία του φιλοσιωνισμού και την ιδεολογική τους νεκροφιλία,πλαισιωμένη από απαξιωτική αρθρίτιδα των ενοχών τους.
  Συνεπώς κι αν ακόμη δεν υφίστατο ο αντισιωνισμός στην
  στην πατρίδα μας θα έπρεπε να εφευρεθή επ'αγαθώ της Ελληνίδος πατρίδας.

  Έρρωσθε,

  Δημήτριος Αγιασοφίτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Το λουλουδάκι του μπαξέ7/12/14

  κύριε Αγιασοφίτη, εμένα που μ' αρέσει το "Άσμα Ασμάτων", θα με τσαλαπατήσετε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ανώνυμος8/12/14

  "πλαισιωμένη από απαξιωτική αρθρίτιδα των ενοχών τους".

  Ρε συ....Το ενδεχόμενο "να πας να κοιταχτείς" τόχεις δει καθόλου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Κατ'εξαίρεση η απάντηση για το λουλουδάκι του μπαξέ.
  Αγαπητό λουλουδάκι,απεναντίας. Ίσα-ίσα. Δεν χρειάζεσαι κανενός την άδεια να σου αρέσει το οτιδήποτε. Παρακαλώ,ελεύθερα. Εμένα πάλι,θα μου επιτρέψετε να μου αρέσει η 'ασκητική' του μέγιστου Καζαντζάκη και όχι τα εβραικά φληναφήματα. Εαν βεβαίως βεβαίως δεν δημιουργώ συμπλέγματα κατωτερότητος και ψυχικά τραύματα στους παροικούντας την Ιερουσαλήμ!
  Άντε πάλι μπαγάσηδες,είχατε δεν είχατε έσκασε πάλι το χειλάκι σας μόλις ακούσατε την αγία πόλη του περιτμημένου Γιαχβέ!!!

  Έρρωσθε και ευωδιάστε,

  Δημήτριος Αγιασοφίτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ανώνυμος8/12/14

  H '"Ασκητική" του Καζαντζάκη. Έργο για ολότελα ανέραστους...
  Φανταζαμαι στον Agiasofitis αρέσει πιότερο το κεφάλαιο "Η ράτσα":

  [...] "Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους πρόγονους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις
  το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει".[...] .

  Aσε μας ρε μπαρμπα Νικο Καζαντζακη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ανώνυμος8/12/14

  "Έρρωσθε και ευωδιάσθε"

  Σκέτος Άλκης Στέας ο τύπος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ