7.4.15

Ερώτηση στην Βουλή για την κ. Αντωνίου


Σε ερώτηση στην Βουλή προχώρησε ο κ. Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, βουλευτής του ΣυΡιζΑ Καστοριά για το σκανδαλώδες ζήτημα διαχείρισης των διαφημίσεων του ΟΑΕΔ, στην Καστοριά, από την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κυρία Μαρία Αντωνίου. Σχετικό ήταν βεβαίως και το δημοσίευμα της ΟΔΟΥ στο φύλλο της περασμένης εβδομάδας που αποκάλυπτε την πρωτοφανή συμπεριφορά.  Η πρωτοβουλία του βουλευτή του ΣυΡιζ Α στο νομό Καστοριάς, αποδεικνύει την σοβαρότητα του συμβάντος και την διάσταση που έχει.  Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό, τις αναθέσεις και τις συμφωνίες για τις διαφημιστικές καταχωρήσεις του ΟΑΕΔ στην Καστοριά, έκανε τελευταία η ίδια η κ. Αντωνίου, σε εφημερίδες της επιλογής και της αρεσκείας της προφανώς.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του βουλευτή Καστοριάς, έχει ως εξής:

Ερώτηση προς τους κ.κ.:
• Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ
• Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: Καταχώρηση δημοσιεύσεων και διαφημίσεων δημόσιων φορέων στον τοπικό τύπο

Με αφορμή την δημοσίευση της ανακοίνωσης του προγράμματος του ΟΑΕΔ Τοπικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα Νομού Καστοριάς σε συγκεκριμένη εφημερίδα τοπικής κυκλοφορίας και έχοντας υπ’ όψιν τοπικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Οδός» με αρ. φύλλου 764 της Πέμπτης 14 Νοέμβρη 2014 στο οποίο υπάρχουν καταγγελίες για διαμεσολαβημένη κατανομή των διαφημιστικών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ στον τοπικό τύπο μέσω της βουλεύτριας του Νομού Καστοριάς.

Με αφορμή το γεγονός ότι στο διαφημιστικό δημοσίευμα εμφανίζεται η υπογραφή διαφημιστικού γραφείου της Καστοριάς το οποίο είτε έχει αναλάβει τον σχεδιασμό της μακέτας, είτε την προώθηση της διαφήμισης του ΟΑΕΔ.

Με αφορμή το γεγονός ότι έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με την κεντρική Διοίκηση του ΟΑΕΔ για την διαλεύκανση του ζητήματος της ανάθεσης των διαφημιστικών καταχωρήσεων των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ μας δόθηκε προγενέστερος αριθμός ΦΕΚ από τον ισχύοντα εντός του οποίου καθορίζονται οι ημερήσιες και εβδομαδιαίες νομαρχιακές και τοπικές εφημερίδες που έχουν την δυνατότητα καταχώρισης δημοσιεύσεων των φορέων του Δημοσίου. Συγκεκριμένα δόθηκε η Υπουργική απόφαση με αριθμό 12179/14 και αρ. ΦΕΚ 1893 Β’ της 11 Ιουλίου 2014 η οποία όμως έχει τροποποιηθεί και συμπληρωθεί με τον αρ.ΦΕΚ 2207 Β’ της 12 Αυγούστου 2014.

Έχοντας υπ’ όψιν τον Ν. 3548/07 (ΦΕΚ 68 Α/20-3-2007) και συγκεκριμένα το άρθρο 3 περί ίσης κατανομής των καταχωρήσεων καθώς και το άρθρο 4 με το οποίο καθορίζονται οι αμοιβές των καταχωρήσεων καθώς και η απαγόρευση της χρησιμοποίησης διαφημιστικών γραφείων η άλλων ενδιαμέσων.

Επειδή η οικονομική κρίση έχει πλήξει κατάφορα τον τοπικό τύπο και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Επειδή ο πλουραλισμός στον τύπο αποτελεί πυρηνική αξία της δημοκρατίας και εξασφαλίζεται με την βασική αρχή της ίσης μεταχείρισης του Δημοσίου απέναντι στον τύπο.

Ερωτάται η κ. Υφυπουργός

1. Με ποια κριτήρια επιλέγονται τα έντυπα μέσα στα οποία καταχωρούνται οι διαφημίσεις των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ;

2. Γνωρίζει αν υπάρχει διαμεσολάβηση από οποιονδήποτε για τις διαφημιστικές καταχωρήσεις που αφορούν τον ΟΑΕΔ;

3. Οι διαφημίσεις των ολοκληρωμένων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ εμπίπτουν στις καταχωρήσεις δημοσιεύσεων των Δημόσιων φορέων ή είναι ανεξάρτητες από αυτές;

4. Ποιο είναι το ύψος της χρέωσης που αφορά τις καταχωρήσεις των δημοσιεύσεων των Δημόσιων φορέων;

Ο ερωτών Βουλευτής
Ευάγγελος Διαμαντόπουλος 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 20 Νοεμβρίου 2014, αρ. φύλλου 765


2 σχόλια:

  1. Τασούλης ο ηλεκτρολόγος7/4/15

    Μιμόζα..........
    Πες μου καλή μου ότι έπεσες με τα μούτρα να φτιάχνεις τσουρέκια και δεν αδειάζεις να σχολιάζεις φλέγοντα θέματα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/4/15

    Καλό θα ήταν να ξέραμε και τις ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ που έλαβε ο Βουλευτής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ