20.9.15

ΟΔΟΣ: Τα πραγματικά προβλήματα του τόπου

Οι σκηνές στο περιφερειακό συμβούλιο που συνεδρίασε προχθές στην Καστοριά, μόνο απογοήτευση και ερωτηματικά προκαλούν. Κραυγές, άναρθρες φωνές, χειρονομίες ακαθόριστες, η έκφραση μιας κατάστασης που αποτυπώνει με σαφήνεια την κατάπτωση του δημόσιου βίου σε μια Περιφέρεια και ειδικά την περιοχή της Καστοριάς.

Η ένδεια επιχειρημάτων και η υπερένταση αποτελούν απόδειξη της κακίας που γεννά η μήτηρ αργία. Γιατί αν είχαν κάτι πραγματικά σοβαρό για να ερίζουν, όχι μόνο δεν θα έφθαναν οι εκλεγμένοι, ένα χρόνο μετά την εκλογή τους να δίνουν αυτή την εικόνα, αλλά πιθανόν να είχαν συγκλίνει τις προσπάθειές τους και να είχαν εστιάσει σωστά.

Ενώ τώρα, αντίθετα, με την συμβολή βεβαίως και ΜΜΕ που δυναμιτίζουν την κατάσταση και υπερ-προβάλλουν τις πτυχές υποθέσεων που ακούγονται ανούσιες – μαλώνουν για την ματαίωση αγοράς του μηχανήματος για την λίμνη, σαν κι’ αυτού περίπου που είχε από 30 χρόνια πριν, σαν η προμήθειά του να έλυνε το πρόβλημα της λίμνης και τα αδιέξοδα του τόπου, ακόμη και αν ολοκληρώνονταν οι διαδικασίες του διαγωνισμού και η προμήθεια του μηχανήματος.

Διότι την ίδια στιγμή, ελάχιστα είναι αυτά που όχι μόνο (δεν) γίνονται, αλλά ούτε καν συζητούνται για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και για υψηλής προτεραιότητας ανάγκες. Όπως για παράδειγμα η τηλεθέρμανση και τα χαώδη προβλήματα στις υποδομές της Καστοριάς. Και ενώ όλα αυτά είναι ανοικτά και υπερεπείγοντα, γίνεται το σχοινί, τριχιά, κατά πώς διδάσκει η λαϊκή θυμοσοφία.

Έτσι οι συζητήσεις εξαντλούνται σε προβλήματα δευτερεύουσας προτεραιότητας. Σε συμβολικές ελαφρότητες τύπου ποπ-κορν που ευτελίζουν ακόμη περισσότερο το ήδη παρακμιακό  κλίμα. Για να φθάσει η κατάσταση στο περιθώριο, να πετάει τα έγγραφα ο ίδιος ο περιφερειάρχης, και μάλιστα στο μέρος του «στωϊκού» αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, να πετάξει και το καδράκι του αξιώματός του και να αποχωρεί από την συνεδρίαση. Σε απόδειξη του πλήρους αδιεξόδου ουσίας που υπάρχει στην αυτοδιοίκηση.
Να είναι μόνο η αρχή;

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 14 Μαΐου 2015, αρ. φύλλου 788

Σχετικά:


3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/9/15

    Άιντε πατριώτες.......... Χαϊρλίδικα
    https://www.youtube.com/watch?v=qheBR5rR_nw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/9/15

    @1
    Τι είπατε; Τι είπατε; Τι είπατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/9/15

    Και "Με την βούλα του ελληνικού λαού"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ