21.9.15

Λόγος & αντίλογος


  • Iδού και κάτι ... θετικό από ΣυΡιζΑ

Σε συνέντευξη στη ΝΕΤ (;) είδα τα ονόματα τριών πολιτικών (βουλευτών, πολιτευτών) του ΣυΡιζΑ αναγεγραμμένα (κατ' επιθυμίαν των ιδίων;), όπως είναι τα βαπτιστικά τους: Κωνσταντίνος, Αθανάσιος, Ιωάννης. Πράγματι, από πολλά χρόνια με απασχολεί αυτό και παλαιότερα είχα αναφερθεί στο θέμα. Τι θα πει υπουργός Άκης, πρόεδρος (Ανώτατος Άρχων) Κωστής, αρχηγός κόμματος Βαγγέλης, Ρούλα, Ξένια, Φώφη, βουλευτίνες, και τόσα άλλα (γενικό το…  νόσημα), λες και είναι της παρέας στην καφετέρια!
Όχι, κυρίες και κύριοι, είστε σε υψηλή θέση, κατέχετε αξίωμα. (Πάντως, είδα το πρώτο ... φως από μεριά του ΣυΡιζΑ). Τον πολιτικό με αξίωμα ο πολίτης τον θέλει σοβαρό και ευπρεπή από πάσης πλευράς, ακόμη και στην προσφώνησή του, όση και αν είναι η οικειότης, η φιλία... Αφήστε τα υποκοριστικά, τα "χαϊδευτικά" σας, για τους ποιητές και καλλιτέχνες. Αυτοί υποκορίζονται! Δεν είναι πρέπον ή ταιριαστό, συνδικαλιστής, πρόεδρος Σωματείου κλπ, απευθυνόμενος σε βουλευτή, υπουργό ή άλλον αξιωματούχο να λέγει:
Τι λες, Βαγγέλη ή Αντώνη, θα γίνει δεκτό το αίτημά μας; Κοντολογής, σε επίσημες εμφανίσεις, συνεντεύξεις κλπ είναι πρέπον, αρμοστό και απαιτητό για την σοβαρότητα, όλοι οι πολιτικοί μας να "ακούονται και να αναγράφονται" με τα βαπτιστικά τους ονόματα. Στους αρραβώνες της κόρης τους μπορείτε να πείτε με οικειότητα: "Λάκη, Φιλίτσα, να σας ζήσει!".


  • Άνθρακες ο ... θησαυρός

Οσημέραι, σε κάθε στιγμή, περί το τέλος μόνο τριών μηνών από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, κάνουμε όλοι μια κοινή ασφαλή διαπίστωση, ακόμη και οι αριστεροί ψηφοφόροι και εκείνοι οι οποίοι απηυδισμένοι και ανακτημένοι ψήφισαν με οργή ΣυΡιζΑ, ότι η Αριστερά είναι ως εκ της φύσεώς της πρώτη και αξεπέραστη για κηρύγματα και "μαζώξεις" σε πλατείες για συλλαλητήρια.
Άλλο είναι, φαίνεται, να συνθηματολογείς, να υπόσχεσαι, να κραυγάζεις και άλλο να κυβερνάς!
Είναι αλήθεια, όλα τα πίσω πολλά χρόνια ο λόγος της είχε απήχηση στην κοινωνία, στους τομείς: πολιτιστικά, μουσική, τέχνη, θέατρο. Ασυναγώνιστη στη "μάζωξη" για συγκεντρώσεις και ξεσηκωμούς, ιδίως του λούμπεν, συγκρούσεις για συνθήματα: Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω! ή Κάτω οι παρελάσεις! Είναι φασιστικής έμπνευσης!
Ως κυβέρνηση τώρα, ας μας ειπούν ένα, κάτι το θετικό που επέτυχαν! Μας χόρτασαν… αξιοπρέπεια! Και ο εργάτης του ιδιωτικού τομέα να περιμένει σε βάθος... τετραετίας τον κατώτατο μισθό των 751 ευρώ! Να περιμένει και τον 13ο μι-σθό... οι πολύτεκνοι τα απολεσθέντα (απαραίτητα) επιδόματα... Ας περιμένει και την ελε- ήμονα ΔΕΗ να μειώσει την τιμή του ρεύματος! Νέος Ανδρέας "ημίν επέφανεν", νέος την ηλικίαν, πνευστιών σε όλα να τον μιμείται με την άσκηση ικανών συμβούλων...

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Θεόφραστος ο Νεώτερος

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 7 Μαΐου 2015, αρ. φύλλου 787




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ