28.9.15

Λόγος & αντίλογος

Αγαπητέ κ. Διευθυντά,

Με την κοινωνική και πολιτική κατάσταση των καιρών μας που βιώνουμε με τόσα αρνητικά και απογοητευτικά, γεγονότα, φαινόμενα, πρόσωπα, εθνική ενότητα και Ελλάδα νιώθουμε μόνο με την υπέροχη εκπομπή κάθε Κυριακή "το άλας της γης".
Άξιοι πολλών επαίνων και συγχαρητηρίων και πάσης ηθικής και άλλης αμοιβής είναι οι υπεύθυνοι και οργανωτές της εκπομπής. Με τα ωραία ακούσματα, την ποικιλία των παραδοσιακών τραγουδιών και ελληνικών χορών, τα κατάλληλα ενημερωτικά σχόλια και τις αφηγήσεις, γεμίζει πράγματι η ψυχή σου Ελλάδα, γεμίζει ελληνική ενότητα από κάθε γωνιά της Ελλάδας και έξω από τα γεωγραφικά σύνορα, από τον Πόντο, την Μικρά Ασία, την Κωνσταντινούπολη, την Κύπρο! Αναδεύει μέσα μου όλη η πλούσια ελληνική παράδοση και νιώθω αγαλλίαση και ευφροσύνη μαζί με συγκίνηση. Παρόμοια συναισθήματα με εκείνα που βιώνουμε όταν ανακρούεται ο εθνικός μας ύμνος ή ψάλλεται ο άλλος ύμνος: Τη υπερμάχω στρατηγώ.  Δένει η εκπομπή την παράδοση με το σήμερα, αυτό ονομάζω ελληνική ενότητα και "νόστιμον ήμαρ", καθώς με το καλλιτεχνικό εκάστοτε πρόγραμμα ζωντανεύουν μέσα μου θρύλοι, παραδόσεις, γεγονότα και πρόσωπα, που έζησαν και έδρα- σαν και κράτησαν ατόφιο, γνήσιο, τον ελληνισμό μέχρι σήμερα.

Αναγνώστης

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 21 Μαΐου 2015, αρ. φύλλου 789



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ