22.9.21

Κατασκευή εγκάρσιων ανάγλυφων λωρίδων κραδασμού σε εισόδους οικισμών

 

Πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες κατασκευής εγκάρσιων ανάγλυφων λωρίδων κραδασμού στις εισόδους των οικισμών: Δισπηλιού (από την πλευρά του Άργους Ορεστικού) και Κολοκυνθούς (από την πλευρά της Καστοριάς και της Μεσοποταμίας) από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο μείωσης της ταχύτητας από τους διερχόμενους οδηγούς που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Π.Ε. Καστοριάς με σκοπό να πραγματοποιηθούν αντίστοιχες παρεμβάσεις την επόμενη χρονιά και σε άλλα οδικά δίκτυα της περιοχής, εφόσον –όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου της ΠΕ Καστοριάς– διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα του μέτρου. Επίσης, τις προηγούμενες ημέρες έγιναν οι διαγραμμίσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο στην είσοδο Χιονάτου και Πολυκάρπης -περιοχή ΓΕΟΚ- μέχρι την διασταύρωση Κεφαλαρίου.

Με την κατασκευή των εγκάρσιων ανάγλυφων λωρίδων κραδασμού και τις τελευταίες διαγραμμίσεις, ουσιαστικά ολοκληρώθηκε το έργο: «Διαγράμμιση οριογραμμών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και κατασκευή ηχητικών λωρίδων σε Δισπηλιό και Χιλιόδενδρο», προϋπολογισμού 150.000 €, που εκτελέστηκε με την επίβλεψη της τεχνικής υπηρεσίας της Π.Ε. Καστοριάς.

Οι διαγραμμίσεις έγιναν στους οδικούς άξονες: Ε.Ο. 7 Λαχανόκηποι-Πεντάβρυσος, Ε.Ο. 8 Άργος Ορεστικό-Χιλιόδενδρο, Ε.Ο. 10 κόμβος Κολοκυνθούς-Ποριά-Ομορφοκκλησιά, Ε.Ο. 19 Λεύκη-Κορομηλιά-διαγράμμιση κόμβου Κορομηλιάς, Ε.Ο. 28 διασταύρωση εθν. οδού 15 Γέρμας, εθν. οδός 15 Κάτω Πτεριά-Διποταμία, διαγράμμιση κόμβου Κάτω Πτεριάς, εθν. οδός 15 διαγράμμιση κόμβου, και διαγράμμιση κόμβου στο "Γκιόλε". Οι παρεμβάσεις αυτές είναι στην κατεύθυνση της προσπάθειας που καταβάλλει η Περιφερειακή Αρχή για την αναβάθμιση των οδικών υποδομών και της προστασίας-ασφάλειας των πολιτών.

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/9/21

    Μπράβο Ζήση το Δισπηλιο σ ευχαριστεί για το ενδιαφέρον σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/9/21

    Ηχητικές λωρίδες γράφουν οι [....]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/9/21

    150.000 € για πόσες λωρίδες; Αν έστειναν μόνιμα ραντάρ σίγουρα θα στοίχιζαν λιγώτερο, θα τα οικονομούσαν και δεν θα χαλούσαν τα αυτοκίνητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/9/21

      Είπαμε οι εργολάβοι είναι φίλοι μας....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/9/21

      Ειδικά οι εργολάβοι της Ύδρευσης...;-) Κάθε μέρα κι από μια βλάβη....

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος23/9/21

    Να δώ πότε θα εξεγερθούν τα μοσχάρια οι καστοριανοί να πάνε να τους πετάξουν έξω απ'τα γραφεία κυριολεκτικώς με την βία με τους ανίκανους που βγάζουν δεκαετίες τώρα. Έχει ρημάξει η Καστοριά κι όλα τα μοσχάρια με το κεφάλι κάτω περιφέρουνται κοιμισμένα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/9/21

      Κάποιοι ανίκανοι το έχουν επάγγελμα εδώ και χρόνια... Χαρτζιλικονουν και διάφορα blogs και ραδιοφωνατζηδες και γίνονται αυτομάτως πετυχημένοι...

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος27/9/21

    Every day...και από μια μαλ...
    Τσαρούχι στο μυαλό... έχουν και τους γαργαλα...η φούντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ