8.2.22

Άδωνις Γεωγιάδης: «Όποιος αμφισβητήσει την Συμφωνία των Πρεσπών»



«Ήμουν και εγώ εκεί σήμερα στο Συλλαλητήριο
για την Μακεδονία μας»

Άδωνις Γεωργιάδης
10.1.2019 | Twitter 

Στην Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρθηκε στην βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου. Ο υπουργός στον λόγο του ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Όποιος αμφισβητήσει την Συμφωνία των Πρεσπών, μετά την κύρωσή της από το ελληνικό κοινοβούλιο, δωρίζει το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια». 

Αναλυτικά:
«Κύριε Βελόπουλε, θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του πατρός σας», ανέφερε αρχικά και συνέχισε «αναφερθήκατε με πολύ στόμφο στην στάση της Νέας Δημοκρατίας, περί της Συμφωνίας των Πρεσπών. Όλη σας η κριτική θα ήταν έντιμη αν ήταν αληθινή. Φαντάζομαι YouTube έχετε, μπορείτε να κάνετε τώρα ένα Google Search, την ομιλία μου στο Βελλίδειο, προσκεκλημένος της Βεργίνας τηλεοράσεως, πριν την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, μετά από ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, ενώπιον 2500 ανθρώπων. Όπου μου ετέθη το ερώτημα, εάν δεν τα καταφέρουμε και ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών και είστε κυβέρνηση τι σκοπεύετε να κάνετε; Θα δείτε στο βίντεο να λέω ενώπιον 2500 ανθρώπων, με πολύ μεγάλη ευαισθησία στο θέμα και πολύ οξυμένα τα πνεύματα τότε, ότι εάν η Συμφωνία των Πρεσπών ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο καθίσταται διεθνής συμφωνία και η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται αν είναι κυβέρνηση να την τηρήσει απαρέγκλιτα», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Στην συνέχεια ανέφερε: «Μάλιστα μόλις το είπα από κάτω έγινε και μια πολύ μεγάλη φασαρία. Ευτυχώς επικράτησαν οι ψυχραιμότερες σκέψεις και τους εξήγησα το μείζον: ότι πατριωτισμός δεν είναι να κάνεις και να υπόσχεσαι τα ευχάριστα. Πατριωτισμός είναι να υπηρετείς την αλήθεια και το εθνικό συμφέρον. Όποιος αμφισβητήσει την Συμφωνία των Πρεσπών, μετά την κύρωσή της από το ελληνικό Κοινοβούλιο, δωρίζει το όνομα Μακεδονία σκέτο στα Σκόπια. Όποιος υπόσχεται, όποιος, δεν λέω εσείς προσωπικά, ότι δύναται να το πράξει, είναι ψεύτης και απατεώνας. Διότι το Διεθνές Δίκαιο είναι πολύ πάνω από τους νόμους του ελληνικού κράτους. Δεσμεύει τα κράτη και κανένα κράτος δεν μπορεί να το παραβιάσει χωρίς συνέπειες. Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν, προ των εκλογών, μέσα στην μεγαλύτερη κρίση που περνούσε τότε η Ελλάδα, έδωσε έναν έντιμο αγώνα, να μην περάσει η Συμφωνία. Δυστυχώς πέρασε από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Όπως είπαμε όλοι στις ομιλίες μας τότε, εάν αυτή η συμφωνία ψηφιστεί, δεν υπάρχει κανένας διεθνώς νόμιμος τρόπος να ακυρωθεί…», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.


Σχετικά: 




«Μία φωτό που συμπυκνώνει το αληθές νόημα 
της σημερινής επετείου του μεγάλου "ΟΧΙ". Χρόνια μας πολλά!»

Άδωνις Γεωργιάδης
28.10.2020 | Twitter 


* * *

■ Την ξαφνική αλλαγή του Άδωνη Γεωργιάδη για τη Συμφωνία των Πρεσπών σχολίασε με καυστικό τρόπο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με ανάρτησή του στο twitter. «Νομίζω ότι μετά τα όσα καλά είπε ο Αδωνης για τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι καιρός να αρχίζει να διακινεί, και να συστήνει προς μελέτη, το βιβλίο μου για το Μακεδονικό και Διεθνείς Σχέσεις: "Η Λογική της Λύσης", εκδόσεις Gutenberg. Σίγουρα θα πειστούν και οι τελευταίοι αμετανόητοι», έγραψε συγκεκριμένα ο Νίκος Κοτζιάς.



* * *

Α. Λοβέρδος: 
«Άγνωστες οι ωφέλειες -αν υπάρχουν- της Συμφωνίας των Πρεσπών»

Ερώτηση για τα αποτελέσματα και τις ωφέλειες -αν υπάρχουν- για την Ελλάδα από την Συμφωνία των Πρεσπών κατέθεσε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος προς το υπουργείο Εξωτερικών. Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής υπογραμμίζει πως «δύο έτη και πλέον μετά από την κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων της Συμφωνίας των Πρεσπών παραμένουν άγνωστα τα επί της ουσίας αποτελέσματά της, εάν υπάρχουν» για να προσθέσει πως «Εάν, όμως, δεν υπάρχουν αποτελέσματα, τότε η κριτική που ασκείται σε εκείνους που υπέγραψαν και κύρωσαν τη συμφωνία, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα χάρισε το όνομα στους γείτονές της και μετά αδιαφόρησε για τα υπόλοιπα θέματα είναι βάσιμη».
Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος υπενθυμίζει πως «σε αρκετές περιπτώσεις η Συμφωνία αναφέρεται γενικώς σε "ενθάρρυνση", πχ ανταλλαγή επισκέψεων κ.λπ, ενώ σε άλλα σημεία είναι πολύ πιο συγκεκριμένη και προβλέπει τη συγκρότηση και λειτουργία οργάνων/επιτροπών που θα παράξουν επιμέρους πορίσματα, όπως για παράδειγμα:
Άρθρο 8 Παρ. 5. Εντός ενός μηνός από την υπογραφή της παρούσης Συμφωνίας, τα Μέρη θα συγκροτήσουν με ανταλλαγή διπλωματικών διακοινώσεων, σε ισομερή βάση, μία Κοινή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σε ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, για να εξετάσει την αντικειμενική, επιστημονική ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων βασισμένη σε αυθεντικές, τεκμηριωμένες και επιστημονικά στέρεες ιστορικές πηγές και αρχαιολογικά ευρήματα. Οι εργασίες της Επιτροπής θα τελούν υπό την επίβλεψη των Υπουργείων Εξωτερικών των Μερών σε συνεργασία με άλλες αρμόδιες εθνικές αρχές. Η Επιτροπή θα εξετάσει και, εφόσον το κρίνει απαραίτητο, θα αναθεωρήσει οιαδήποτε σχολικά εγχειρίδια και βοηθητικό σχολικό υλικό όπως χάρτες, ιστορικούς άτλαντες, οδηγούς διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται σε έκαστο από τα Μέρη, σύμφωνα με τις αρχές και τους σκοπούς της ΟΥΝΕΣΚΟ και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Για τον σκοπό αυτό, η Επιτροπή θα θέσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ώστε να διασφαλισθεί ότι σε έκαστο από τα Μέρη κανένα σχολικό εγχειρίδιο ή βοηθητικό σχολικό υλικό σε χρήση το έτος μετά την υπογραφή της παρούσης Συμφωνίας δεν περιέχει αλυτρωτικές/αναθεωρητικές αναφορές. Η Επιτροπή επίσης θα εξετάσει οιεσδήποτε νέες εκδόσεις σχολικών εγχειριδίων και βοηθητικού σχολικού υλικού όπως προβλέπεται σε αυτό το Άρθρο. Η Επιτροπή θα συνεδριάζει τακτικά, τουλάχιστον δυο φορές ετησίως, και θα υποβάλει μία Ετήσια Έκθεση για τις δραστηριότητες και τις συστάσεις της προκειμένου να εγκριθούν από το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, όπως αυτό θα συσταθεί κατ’ εφαρμογή του Άρθρου 12.
Άρθρο 12, Παρ. 3. Το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας ΑΣΣ θα συνέρχεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο (έγινε;) και θα είναι το αρμόδιο όργανο για τη σωστή και αποτελεσματική εφαρμογή αυτής της Συμφωνίας και του απορρέοντος εξ αυτής Σχεδίου Δράσης. Το ΑΣΣ θα λαμβάνει αποφάσεις και θα προωθεί δράσεις και μέτρα για τη βελτίωση και την αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας (όπως;) μεταξύ των Μερών και θα αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα που τυχόν προκύψουν κατά την εφαρμογή της παρούσας Συμφωνίας και του απορρέοντος εξ αυτής Σχεδίου Δράσης, με στόχο την επίλυσή τους.
Άρθρο 14, Παρ. 9. Τα Μέρη θα θεσπίσουν μία Κοινή Υπουργική Επιτροπή (ΚΥΕ) για να επιτύχουν την καλύτερη δυνατή συνεργασία στους ανωτέρω τομείς της οικονομικής εταιρικής σχέσης, περιλαμβανομένης της οργάνωσης μεικτών επιχειρηματικών fora. H ΚΥΕ, που θα συνέρχεται μία φορά το χρόνο τουλάχιστον, θα καθοδηγεί την πορεία της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, τη συνολική εφαρμογή των σχετικών τομεακών δράσεων, συμφωνιών, πρωτοκόλλων και συμβατικών πλαισίων, καθώς και όλες τις σχετικές μελλοντικές συμφωνίες. Τα Μέρη ενθαρρύνουν τη στενότερη δυνατή επικοινωνία μεταξύ των Εμπορικών Επιμελητηρίων τους.
Άρθρο 16, Παρ. 2. Τα Μέρη θα συνεργάζονται στενά στον τομέα πολιτικής προστασίας, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και διαχείριση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών και στην ανακούφιση από τις συνέπειες των καταστροφών. Έκαστο Μέρος μπορεί να κάνει χρήση της ειδικής εκπαίδευσης και εμπειρογνωμοσύνης του άλλου Μέρους και οποτεδήποτε είναι αναγκαίο και δυνατόν κάθε Μέρος θα παράσχει στο άλλο την ειδική υποδομή του, ειδικότερα στην πυρόσβεση. Τα Μέρη δύνανται να εξετάσουν την ίδρυση σχετικού μηχανισμού για συνδρομή στην εφαρμογή του παρόντος Άρθρου και τέλος ειδικά για το θέμα των εμπορικών σημάτων με το Άρθρο 1, παρ.3, (θ) προβλέπεται η λειτουργία σχετικής Επιτροπής, με ορίζοντα τριετίας».
Υπό αυτά τα δεδομένα ρωτά:
1. Η Ελλάδα ενασκεί τον δέοντα έλεγχο για την τήρηση των συμπεφωνημένων;
2. Υπάρχουν μέχρι στιγμής συγκεκριμένα αποτελέσματα;
3. Με βάση τη μέχρι τώρα εφαρμογή της Συμφωνίας προκύπτουν ωφέλειες για τη χώρα μας; Και αν ναι, ποιες είναι αυτές;
4. Η κριτική που ασκείται τόσο στην προηγούμενη όσο και στη δική σας κυβέρνηση πως υπεγράφη, κυρώθηκε και επικυρώθηκε η συμφωνία και έκτοτε η ηγεσία της χώρας αδιαφορεί για την εφαρμογή της, αφού όμως «έδωσε» το όνομα, είναι ανυπόστατη;
5. Επειδή το Υπουργείο Εξωτερικών είναι αρμόδιο για την εποπτεία της εφαρμογής της συμφωνίας, πώς εξηγείτε το γεγονός ότι ουδέποτε ενημερώθηκε σχετικώς η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής;


* * *
 

ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς

[...] Στο  θέμα της Μακεδονίας, που δεν αναφέρεται απλά στην ιστορία αλλά την αξιοπρέπεια και την κυριαρχία της Ελλάδας στις νευραλγικές περιφέρειές της, μεταξύ των οποίων και στην Καστοριά, όπου όλοι οι πολιτικοί της μετριοπάθειας έχουν καταπιεί την γλώσσα τους σε σχέση με την Μακεδονία, επιχειρείται να χαρακτηρίζεται ψεύτης και απατεώνας όποιος ανησυχεί. Και τρομοκρατείται κάθε αντίλογος για το θέμα αυτό. 

Πού το πάει (και) η σημερινή κυβέρνηση;

ΟΔΟΣ 22.4.2021 | 1076



* * *


Ζάεφ για Τσίπρα: 
«Με την Συμφωνία των Πρεσπών προστατεύτηκε 
η μακεδονική ταυτότητα»

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, στις 2 Απριλίου με ανάρτησή του στο Twitter και Facebook, υπενθύμισε ότι πριν από δύο χρόνια ο τότε έλληνας ομόλογός του Αλέξης Τσίπρας, ήταν ο πρώτος που επισκέφθηκε τα Σκόπια, ενώ τονίζει ότι η χώρα του μοιράζεται τις ίδιες αξίες με την Ελλάδα 
«Χάρη στο κοινό διπλωματικό επίτευγμα, αυτή την ημέρα [ενν. η 2 Απριλίου] το 2019, ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε μια ιστορική επίσκεψη στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, ως πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας που επισκέφθηκε τη χώρα. Με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών ξεπεράσαμε διαφορές σχεδόν τριών δεκαετιών ως δύο γείτονες και βάλαμε τέλος στις εντάσεις μεταξύ των χωρών μας, ενώ εγκαθιδρύσαμε νέα στρατηγική εταιρική σχέση» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook και Twitter  ο Ζόραν Ζάεφ, την οποία συνοδεύει με φωτογραφία από τη συνάντησή τους στο Flickr.
Επιπλέον, ο Ζόραν Ζάεφ σημειώνει ότι «η ιστορική αυτή συμφωνία [ενν. η Συμφωνία των Πρεσπών] άλλαξε ριζικά την προοπτική της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης της Βόρειας Μακεδονίας και από ταξιδιώτης σε αδιέξοδο σήμερα η χώρα μας είναι πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ και καλοδεχούμενος εταίρος στην Ευρωπαϊκή Ενωση». 
Αναφέρει ακόμη ότι η Βόρεια Μακεδονία, ως μέλος της οικογένειας του ΝΑΤΟ μοιράζεται τις δημοκρατικές αξίες και αρχές αλληλεγγύης με τα άλλα κράτη-μέλη και η Ελλάδα, όπως λέει, ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των ουρανών της χώρας του. 
«Η Συμφωνία των Πρεσπών στο νομικό πλαίσιό της προστατεύει επιπλέον τη μακεδονική ταυτότητα και πολιτισμό, καθώς και την ιδιαιτερότητα της μακεδονικής γλώσσας, η οποία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της ανεξαρτησίας μας και του αυτόχθονου έθνους μας. 
»Το πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, βασιζόμενο στον αμοιβαίο σεβασμό και τη συνεργασία, αναγνωρίζεται ως θετικό παράδειγμα από τη διεθνή κοινή γνώμη, όπως άλλωστε αποδεικνύεται και από τα πολυάριθμα συνέδρια, αναλύσεις και έρευνες, καθώς και από διεθνή βραβεία τα οποία την προηγούμενη περίοδο απέσπασα εγώ και ο τέως πρωθυπουργός Τσίπρας» καταλήγει ο Ζόραν Ζάεφ στην ανάρτησή του. 


* * *

Τα μνημόνια συνεργασίας
Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας

Λίαν προσεχώς πρόκειται να έρθουν στη Βουλή προς έγκριση τα μνημόνια συνεργασίας με τα Σκόπια που συνδέονται με την Συμφωνία των Πρεσπών. Με μεγάλη καθυστέρηση είναι αλήθεια, αφού στο μέγαρο Μαξίμου ήθελαν να ωριμάσουν οι συνθήκες και να αποφύγουν παρατράγουδα από πλευράς κυβερνητικών βουλευτών στην επίμαχη ψηφοφορία. Ωστόσο οι έξωθεν πιέσεις έχουν ενταθεί τον τελευταίο καιρό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις, καθώς φαίνεται ότι θα υπάρξουν διαρροές από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και ήδη πολλά στελέχη (Γεωργιάδης, Μπογδάνος κά) προσπαθούν να αλλάξουν το κλίμα.  Όμως, το πρόβλημα παραμένει μεγάλο (εξού και οι αναβολές) καθώς ουκ ολίγοι «γαλάζιοι» βουλευτές, κυρίως αυτοί που εκλέγονται στις περιφέρειες της Μακεδονίας, δεν δείχνουν καθόλου πρόθυμοι να υπερψηφίσουν τα εν λόγω μνημόνια. Κι αυτό διότι η θετική ψήφος σημαίνει αποδοχή, έστω και εκ των υστέρων, της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία, όπως είχε πει η Ντόρα Μπακογιάννη αμέσως μετά τις εκλογές, «θα τηρήσουμε και θα τιμήσουμε». Tα τρία μνημόνια αφορούν: α) Την Ίδρυση Συντονιστικής Επιτροπής για την Οικονομική Συνεργασία, β) την Επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και γ) την Εναέρια Αστυνόμευση του FIR των Σκοπίων (LWSS) από ελληνικά αεροσκάφη. Δεδομένου ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαμηνύσει προ πολλού ότι δεν θα παραστεί στην ψηφοφορία (σ.σ. για θετική ψήφο ούτε λόγος), η φόρμουλα που φαίνεται ότι βρέθηκε είναι να απουσιάσουν από τη διαδικασία και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί της ΝΔ. Δηλαδή, πλην του κ. Σαμαρά, να μείνει εκτός ψηφοφορίας και ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος, συν τοις άλλοις, εκλέγεται στις Σέρρες.

Δημοσιεύθηκαν στην ΟΔΟ στις 22 Απριλίου 2021, αρ. φύλλου 1076.


Σχετικά:

21 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/2/22

    Να τον υποδεχτείτε με ανοιχτές αγκάλες Νότιο Μακεδόνες Καστοριανοί την Πέμπτη στην Καστοριά.... Να βγάλετε και selfie.... 2 ευρώ η βενζίνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/2/22

    Θα γεμίσει κομματοσκυλα η υποδοχή του. Σε πιάνει μια αηδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/2/22

    Η Πέτρα έδωσε εντολή για αλλαγές Αντιδημαρχων....;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/2/22

    Πιο υπεροπτικες δηλώσεις κάνει ο Ζήσης ή ο Άδωνις....;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/2/22

    Ρε παιδιά με τον ΕΠΕΝίτη Γεωργιάδη ασχολείστε ακόμα; Αυτός την δουλειά του κάνει. τα βόδια που τον ψηφίζουν είναι το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/2/22

      Δεν είναι Επενιτης, έκανε δηλώσεις μετάνοιας, πλέον είναι πομισιοςΝεοπασοκρατης...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος9/2/22

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος8/2/22

    Σήμερα ανάμεσα στον (πολιτικό) Αγιασμό των Δημοτικών Υπαλλήλων του Δήμου Καστοριάς, σαν (πολιτική) γλάστρα φύτρωσε ο Δημήτρης Σαββόπουλος. Λίγη (πολιτική) σοβαρότητα δε θα έβλαπτε. Μήπως γίναμε (πολιτικά) χειρότεροι από το Ισλαμαμπάντ κύριοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/2/22

      Είναι υπάλληλος Γεωπόνος στο Δημαρχείο πλέον... Θα ήταν υποτιμητικό να γυρίσει στο Μανιάκοι..;;;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/2/22

      Ρε φιλε γιατι να μην ητανε στον αγιασμο;αφου ειναι υπαλληλος στον ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ,βρες κατι αλλο να γραψεις,αυτο αστο,μια χαρα εκανε και ητανε εκει.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος8/2/22

      Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις!
      Έμειναν μόνο οι δοξολογίες και τα σαλιαρίσματα με ρασσοφόρυς και εικόνες αγίων.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος8/2/22

    Ωραίοι πατριώτες στη φωτογραφία. Μας κάνουν να ντρεπόμαστε στη Νέα Δημοκρατία. Γι' αυτό θα πάρει το μπούλο στις επόμενες εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον είναι Αριστερό κόμμα και ως Αριστερό έπραξε. ΑΥΤΟΙ οι ΔΗΘΕΝ πατριώτες, τι είναι τέλος πάντων; Μόνο τη θέση τους υπερασπίζονται. Θυσιάζονται μόνο γι' αυτή......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/2/22

      Έτσι ακριβώς είναι. Όλοι οι Πατριώτες που εξαπατηθηκαν με ψέμματα Μακεδονικά προεκλογικά, έχουν φύγει πλέον από τη Νέα Δημοκρατία και θα ψηφίσουν μικρότερα κόμματα, με αποτέλεσμα το Σύριζα να βγει πρώτο κόμμα.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος9/2/22

    Ο Τζήκας εξέδωσε δελτίο τύπου: εκκλησιασμό στο Κωσταράζι με τον μητροπολίτη τον δήμαρχο και άλλους, συμμετοχή στο εκπαιδευτικό σεμινάριο της ομοσπονδίας γούνας και άλλα τινά. Το βρωμόξυλο που έρχεται το βλέπει ή όχι;
    Άντε γιατί σαν πολλά μας τα έχετε κάνει και ξύνεστε όλοι σας στην γκλίτσα του τσοπάνη ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/2/22

      και με φωτογραφία με όλους αμάσκωτους (εκτός Κεπα) Ωραίο μήνυμα στέλνουν στα παιδιά.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος10/2/22

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΦΑΓΕ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΩΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ" Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΞΥΠΝΗΣΕ Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ! ΕΦΑΓΑΝ ΟΛΟΙ ΚΡΑΞΙΜΟ!!!
    ΚΡΑΞΙΜΟ ΚΑΙ ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΑΠΙΔΗ... ΚΑΙ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/2/22

      Όχι μόνο η Καστοριά, αλλά όλη η Ελλάδα το χάρηκε το γιουχάϊσμα!!!!
      Επιτέλους και μια φορά στα πάνω της η πόλη!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος10/2/22

      Και τί έγινε, τα βόδια θα τον ξαναψηφίσουν

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος11/2/22

      Σιγά μην και ξύπνησε η Καστοριά. Κοιμούνται ακόμα με τα γουρνοτσάρουχα......!!!!

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος11/2/22

    Που καταντήσαμε Μωντιέ. Να φαντάζει καλύτερη επιλογή μέχρι και ο Σώρρας.
    Τι ντεκαντάς εν Καστορία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος27/2/22

    Το μεγαλύτερο γιουχάισμα στον Γιάνη. Για το μεγαλύτερο φιάσκο που κατάντησε τον δήμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ