9.2.22

Λόγος & Αντίλογος


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς

Ξαγρυπνούμε ακόμη ύστερα από δύο χρόνια εξ’ αιτίας της εθνικής προδοσίας του μακεδονικού ζητήματος, για το κακό που έπαθε η πατρίδα χωρίς πολεμική ήττα από ελληνική κυβέρνηση, να φτάσει στο σημείο να είναι υποχρεωμένη να παραδώσει στα χωρίς εθνική υπόσταση Σκόπια, το όνομα, την γλώσσα, την ιθαγένεια, την ιστορία, καθώς και ότι πολεμήσαμε μαζί με τους Σλάβους στις Θερμοπύλες, στον Μαραθώνα, ότι ήταν μαζί μας και στην εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου, πολέμησαν μαζί μας στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας, στο Βυζάντιο, στην επανάσταση του 1821, το 1940-41, το 1946-50, όλα αυτά τα ιστορικά ορόσημα που όπου δοξάστηκε η πατρίδα μας. Είναι δυνατόν να ξεχάσουμε πώς πάθαμε αυτό το κακό και να μη ξαγρυπνούμε δακρυσμένοι;

Μπορεί να ξεχαστεί αυτή η θλιβερή, άδικη καταδίκη της πατρίδος από το εθνικό κοινοβούλιό μας; Έτσι υπερασπίζεται η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας; Μάλιστα δε, όπως διαδίδεται, και με δικά μας χρήματα 35 εκατομμύρια ευρώ άλλαξα τις προθέσεις των βουλευτών των Σκοπίων, οι οποίοι αρχικώς δεν ήθελαν μόνο το όνομα Μακεδονία, ήθελα και άλλα. Πώς χαρακτηρίζεται αυτή η πράξη; Υπάρχει άλλη τέτοια στον κόσμο ιστορική γελιοποίηση; Βέβαια όχι. Πρωτοτυπία από την σύγχρονη Ελλάδα. Διδάσκουμε την ανθρωπότητα με νέα σοφά ιδανικά, προς μίμηση. Μόνο με συμβολαιογραφική πράξη και χωρίς χαρτόσημα.

Οι άξιοι κοινοβουλευτικοί μας, τώρα με τον «Καθιστό ύμνο» προς την πατρίδα, μαζί με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, του ΟΗΕ και με την εκπροσώπηση του Νίμιτς, επανέλαβαν την ιστορία και τα δεινά που πάθαμε τότε το 1974 με την Χούντα, σχεδόν να δωρίζει την Κύπρο στην Τουρκία.
Ο λόγος που κάνουμε την σημερινή γραφή είναι γιατί βασανιζόμαστε δύο χρόνια σαν Μακεδόνες και φοβόμαστε πως θα ακολουθήσουν και χειρότερα.

Μας τρομάζει αυτή η μούγκα που επικρατεί δύο χρόνια χωρίς να ακούγεται από πουθενά το όνομα Μακεδονία, ούτε από επίσημα στόματα, ούτε από κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες, πανεπιστήμια κ.λπ. απέραντη του τάφου σιωπή. Σιωπή στην Πέλλα, σιωπή στην Βεργίνα, σιωπή και στην Αμφίπολη. Πώς να μην ανησυχούμε; Και πώς να μην περιμένουμε τα χειρότερα; 

Πρώτος φόβος: Η συμφωνία των Πρεσπών είναι γυμνή: Δεν καθόρισε τα σύνορα των δύο… Μακεδονιών! Γιατί δύο Μακεδονίες τελικά βάπτισαν. Την δική μας και την «δική τους», την «Βόρεια». Γιατί έγινε αυτό; Ποιος ο μελλοντικός σκοπός; Ποια είναι η απάντηση; 

Η απάντηση δυστυχώς είναι η Ένωση των δύο Μακεδονιών με νέα σύνορα, ίσως και στην Θεσσαλία όπως το 1913 με την Συνθήκη του Λονδίνου που άφησε ανοιχτά τα σύνορα μας και ακαθόριστα. 
Θα γίνουν πρωτεύουσα τα Μπιτόλια και αλλοίμονο στην Θεσσαλονίκη με τον πύργο της αφού πάνω της θα κυματίζει η τουρκική σημαία. 

Ο δεύτερος λόγος είναι τα σύμβολα: Ο Μέγας Αλέξανδρος και τα υπόλοιπα αγάλματα, παραμένουν στημένα ως σύμβολα των γειτόνων στις πλατείες και στα κτήριά τους. Καμαρώνουν γι’ αυτά. Τα φωταγωγούν. Αυτά, αντιπροσωπεύουν τελικά τις δύο Μακεδονίες, με τον επόμενο πρωθυπουργό των δύο Μακεδονιών τον Ζάεφ και αργότερο τον Δημητρόφ.

Τρίτος λόγος: Ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου στην Αμφίπολη. Τον υποτίμησαν τελείως και τον φυλάγουν οι ξένοι σύμμαχοί μας περιμένοντας την ώρα να τον χαρίσουν στους Σκοπιανούς. Όπως διαφαίνεται οι βουλευτές του ΣυΡιζΑ θα ευνοηθούν και πάλι, και θα υποστηρίζονται από τα Σκόπια, με τον νέο αρχηγό Ζάεφ και τους λοιπούς.

Ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτό που μπόρεσε μόνο να κάνει, είναι να μεταβεί στην Θεσσαλονίκη και να καθησυχάσει τους παραγωγούς προϊόντων, τόσο της γης όσο και της βιομηχανίας υποσχόμενος πλαστικές ετικέτες! Έτσι ώστε να διατηρηθεί η ταυτότητα των προϊόντων. Μετά χάθηκε. Και σιώπησε. Σιώπησαν όλοι.

Πώς λοιπόν μετά από όλα αυτά κάποιος που αγωνιά για την Πατρίδα, να κοιμηθεί ήσυχος; Είναι αδύνατο. Μ’ αυτές τις ολονύκτιες αγρυπνίες το μυαλό μας ψάχνει ένα τρόπο να προλάβουμε κάτι να σώσουμε, προτού γίνει ό,τι έγινε με το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, αγαπητέ Νότιε (προσωρινά) Μακεδόνα, και να μη βρεθεί κανένας Ερντογάν με δύο βέτο στην Ευρώπη: Σκόπια και Τουρκία. 

Αγαπητέ Νότιε (προσωρινά) Μακεδόνα, αυτό που μπορεί να γίνει, είναι να φτιάξουμε ένα κόμμα όλοι οι Μακεδόνες του Νότου με σύμβολο τον Μ. Αλέξανδρο για να αντισταθούμε στα μελλοντικά επακόλουθα που δεν θ’ αργήσουν, αφού η αθηναϊκή μούγκα εξακολουθεί και μας αγνοεί πολλαπλώς και να σφυρίζουν αδιάφορα. Οι προβεβλημένοι έλληνες πολιτικοί από όλα τα κόμματα της... Νότιας Μακεδονίας, πρέπει να προχωρήσετε και να προσχωρήσετε σ’ αυτό το κόμμα, καθώς και φίλοι μας Θεσσαλονικείς και Θρακιώτες. 

Σε αυτό το σημείο, θα αναφερθούμε σε λίγα πρόσωπα, χωρίς να υποτιμούμε κι άλλους που δεν τους γνωρίζουμε -αυτό δεν έχει και τόση σημασία- ο σκοπός είναι ένας και πολύ σημαντικός: η διατήρηση της Ελληνικότητάς μας: Βενιζέλος, Καστανίδης, Παπαθεμελής, Παναγιωτόπουλος, βουλευτές των κομμάτων όλων με ελληνική συνείδηση. Πατριώτες του Πόντου ξεριζωμένοι να μη ντροπιαστούμε ξανά από τα συμφέροντα τα οποία φανερώθηκαν πλέον. 
Ο παραγκωνισμός μας σ’ όλα τα επίπεδα είναι πια γνωστός. Το κουφάρι με το όνομα «Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης)» (πάλι καλά δεν το μετονομάσανε «Νότιας Μακεδονίας») είναι η χρόνια στάχτη στα μάτια μας…

Κύριε Καλαφάτη πρέπει να ενεργήσετε το συντομότερο για την ανάδειξη του μνημείου της Αμφίπολης, γιατί τον Μέγα Αλέξανδρο τον φοβούνται όλοι, εσωτερικοί και ξένοι, φίλοι και εχθροί, και μας εμποδίζουν να αναβαθμισθεί η Μακεδονία μας.

Ο Αλέξανδρος έφτιαξε μόνος του το αθάνατο μνημείο και σ’ αυτό θάφτηκε από τους συντρόφους τους. Είναι το Βασιλικό Μνημείο. Ο λέων της Αμφίπολης, αυτό το τετράμετρο άγαλμα στην κορυφή του μνημείου, μαρτυρεί την πραγματική του αποστολή του. Σύμβολο ισχύος και κυριαρχίας. Από τον τάφο του Αλεξάνδρου πήραν και οι Άγγλοι το έμβλημά τους. Ας αφήσουμε προσωρινά το γεγονός, ότι το 1900 οι Άγγλοι σύλησαν τον τάφο του, τα λάφυρα του οποίου τα φόρτωσαν στα καράβια τους. 

Το χρέος σου κύριε Υπουργέ για την πατρίδα, ως πρόσφυγας της Μικρασίας και ως γηγενής Έλληνας είναι να χαρίσεις στην γενέτειρα σου αυτό το μοναδικό στον κόσμο μνημείο, για να ξαναθαμπώσει την ανθρωπότητα η μεγαλοσύνη του και το ειρηνικό έργο του. Ανθρωπιστής. Σε αντίθετη περίπτωση θα χαθεί η Μακεδονία ολοσχερώς και δεν θα υπάρχει η πατρίδα μας. Ο λιμναίος οικισμός της Καστοριάς είναι η κοιτίδα της Ελλάδος των 7 χιλιάδων χρόνων. Στην Καστοριά γύρισε και ο γιος του Αγαμέμνονα, στο Άργος Ορεστικό βρίσκονται τα ανάκτορά του δίπλα στον Αλιάκμονα. Αν δεν προλάβουμε, θα ακολουθήσουν δυστυχώς αυτά που ψήφισαν οι Νίμιτς και οι σύμμαχοί μας ΝΑΤΟ, με ολόκληρη την τότε ελληνική κυβέρνηση, συντονισμένοι, χωρίς δημοψήφισμα παρά τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια.

Αγαπητέ μου Υπουργέ, πρέπει να ματαιωθούν τα σχέδιά τους, γιατί θα δωρίσουν τον Αλέξανδρο στα Σκόπια. Ντρέπομαι που γράφω για εμάς την λέξη Νότια Μακεδονία και ζητώ περιφρόνηση των αισχρών επιβούλων, οι οποίοι επιδιώκουν την εξαφάνισή μας. Μας βάπτισαν εν τέλει Νοτιομακδόνες!

Γι’ αυτό είμαστε ξάγρυπνοι εδώ και δύο χρόνια και ζούμε με τον πόνο ψυχής για όσα έγιναν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό εις βάρος μας και εις βάρος της Μακεδονίας. 
Αυτής της Μακεδονίας του Αριστοτέλη, του Δημοκρίτου, του Φιλίππου, του Μ. Αλεξάνδρου, του Παύλου Μελά, του Καραβαγγέλη, του Δραγούμη, του Πηχιών, του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή που το 1992, δήλωσε: «Ελπίζω ότι οι σύμμαχοι και συνεταίροι μας θα καταλάβουν επιτέλους ότι δεν υπάρχει παρά μια Μακεδονία. Και η Μακεδονία αυτή είναι ελληνική» και βούρκωσε. Έτσι βουρκώνουμε και εμείς σήμερα. 
Με τιμή 
Νίκος Αχ. Πρώιος 

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 22 Απριλίου 2021, αρ. φύλλου 1076.

Σχετικά: 



5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/2/22

    Να γελάς και να κλαις με το λαϊκισμ, τα ψέμματα και τις κυβιστησεις κάποιων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/2/22

    ΑΔΩΝΙ GO HOME!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/2/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/2/22

      GO BACK MR.ADONIS.....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/2/22

      BACK TO THE ROOTS.
      Δηλαδή στην ΕΠΕΝ.

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ