16.2.22

Βιβλίο


Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Κλειδάριθμος" (ISBN : 978-960-645-255-0) το βιβλίο "Εθνική εικόνα και οικονομική ανάπτυξη" του διδάκτορας Πολιτειολογίας του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης και οικονομολόγου Ανδρέα Μήλιου. Πρόκειται για μία μελέτη που αναδεικνύει με σαφή και περιεκτικό τρόπο τον κομβικό ρόλο της εθνικής εικόνας στη συνολική οικονομική διαδικασία ανάπτυξης των χωρών. Η νέα πλανητική τάξη ανέδειξε την οικονομική ανάπτυξη σε μοναδική πρόκληση. Οι χώρες ανταγωνίζονται μεταξύ τους, προκειμένου να αυξήσουν την αξία της εθνικής εικόνας και της φήμης τους, με τελικό σκοπό την απόκτηση κάποιου κυριαρχικού συγκριτικού πλεονεκτήματος. Στο βιβλίο αναδεικνύεται με σαφή και περιεκτικό τρόπο ο κομβικός ρόλος της εθνικής εικόνας στη συνολική οικονομική διαδικασία ανάπτυξης των χωρών ως ακαταμάχητο κεφαλαιουχικό δημόσιο αγαθό που αυξάνει την αξία τους και ως στρατηγικό εργαλείο μόχλευσης και πολλαπλασιαστής οικονομικής και διεθνοπολιτικής ισχύος. Η εθνική εικόνα εξετάζεται ως νοηματική κατασκευή που συντίθεται από τα γνωσιακά, αντιληπτικά, συναισθηματικά και συμπεριφορικά στοιχεία των εγχώριων και ξένων ακροατηρίων, τα οποία αντλούνται από τα δομικά συστατικά της εθνικής ταυτότητας. Το βιβλίο συμπυκνώνει τις διαχρονικές απόψεις των σημαντικότερων σύγχρονων ελλήνων και φιλελλήνων διανοητών και αγωνιστών του 1821 για την ταυτότητα του νεοέλληνα και την εικόνα της νεότερης Ελλάδας και προτείνει δομικές λύσεις αναβάθμισης της τελευταίας. Είναι ένα βιβλίο για την εθνική ταυτότητα και εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας που στοχεύει στον εμπλουτισμό της εθνικής αυτογνωσίας και της εθνικής αυτοπεποίθησης και σημαδεύει το μέλλον.

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/2/22

    Δεν τους βγήκε το ξεπούλημα της εταιρείας αδρανών και τώρα πανηγυρίζουν την έναρξη λειτουργίας..... Για γέλια και για κλάματα μαζί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/2/22

      Τώρα που θα το δουλέψει ο Δήμος, ο Ζήσης θα πει μπράβο στο Δήμο...

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος16/2/22

    Τελικά ο Δήμος μπορεί να είναι Επιχηρηματίας (Λατομείο)...;;; Πρόεδρε παραιτήσου σε παρακαλώ γιατί σε ΑΔΕΙΑΣΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/2/22

      Τον άδειασαν δεν θα πει τίποτα, απορώ πως τους αντέχει και δεν παραιτείται, είναι προφανές πως δεν τον θέλουν στην ομάδα τους... Ο κόσμος το χει τούμπανο...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/2/22

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος16/2/22

    εν αναμονή εξελίξεων κύριοι, η Μακεδνός έχει ακόμα πολύ ψωμί για το εσωτερικό του Δήμου με τριβές που δεν θα καλυφθούν εύκολα, να με θυμηθείτε.
    ο Ανήσυχος Δημότης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/3/22

    Υπάρχει άδεια λειτουργίας για το λατομείο της Μακεδνός; Υπάρχει άδεια λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ