31.5.22

ΟΔΟΣ: Ο φραστικός και ουσιαστικός κατήφορος της δημοτικής ζωής

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 22.7.2021 | 1089


Στις μέρες Ιωάννη Κορεντσίδη εμφανίστηκε ο φραστικός και ουσιαστικός κατήφορος της δημοτικής ζωής με ευθύνη της πλειοψηφίας σε τόσο χαμηλά επίπεδα που κανείς δεν θα φανταζόταν ποτέ. Και όλα αυτά, χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο, παρά αποκλειστικά για την πρόκληση εντυπώσεων ή και τον εκφοβισμό του δημόσιου αντιλόγου.


Την περασμένη εβδομάδα, αν και ήδη καλοκαίρι, το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην Καστοριά, προσανατολίστηκε αναπόφευκτα στις έμμεσες (και όχι μόνο) ύβρεις, ειρωνείες, τους προσωπικούς υπαινιγμούς, τα σεξιστικά και… ταξικά σχόλια, σε «επίσημες» ανακοινώσεις μεταξύ του συνδυασμού "Ώρα για δουλειά" (λεπτομέρεια: χωρίς την υπογραφή του δημάρχου μόνο, αλλά με ευθύνη του…  συντεταγμένου συνδυασμού των υπάκουων εκλεγμένων) από την μια πλευρά της αντιπαράθεσης και της δημοτικής συμβούλου κ. Αικατερίνης Σπύρου από την άλλη πλευρά, που προεκλογικά ήταν υποψήφια δήμαρχος και πλέον μόνο συμβολικά εκφράζει τον τίτλο και τους «θεσμούς» που επικαλείται («μείζων αντιπολίτευση» κ.ο.κ.). 

Την εποχή που όχι απλά δεν υπήρχαν αλλά ούτε μπορούσε να φανταστεί κάποιος τα κινητά τηλέφωνα και πολύ περισσότερο, σε «τοίχο» (όχι του ίντερνετ) οικοδομής στην Καστοριά είχε αναρτηθεί μια φράση που αναφερόταν σε παλιότερο δήμαρχο (από τους επιτυχημένους) και έγραφε «ξανά ψιλικατζής». Αυτή ίσως ήταν και η τελευταία φορά φραστικού κατήφορου στην μεταπολιτευτική περίοδο (από το 1974).

Ώσπου στις μέρες Ιωάννη Κορεντσίδη εμφανίστηκε ο φραστικός και ουσιαστικός κατήφορος της δημοτικής ζωής με ευθύνη της πλειοψηφίας σε τόσο χαμηλά επίπεδα που κανείς δεν θα φανταζόταν ποτέ. Και θα άρμοζε να πληροφορηθούν από τους ενδιαφερόμενους, θιγόμενους, ή άλλους παράγοντες οι εποπτικοί πολιτικοί, υπηρεσιακοί, πολιτειακοί και ανεξάρτητοι μηχανισμοί σε επίπεδο κρατικό.
 
Ώστε να αντιληφθούν εύκολα την ποιότητα του δημόσιου λόγου στην εποχή της διακυβέρνησης του Δήμου Καστοριάς, από τον δήμαρχο κ. Ιωάννη Κορεντσίδη που έχει αποκλείσει την ΟΔΟ από τα δελτία τύπου του Δήμου Καστοριάς. Δημάρχου με τους πολλούς μη εκλεγμένους αμειβόμενους (ή εντελώς παρείσακτους) συμβούλους – επιλοχίες.

Και όλα αυτά, χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο, παρά αποκλειστικά για την πρόκληση εντυπώσεων ή και τον εκφοβισμό του δημόσιου αντιλόγου, σε όσους θα φοβούνται πως μπορεί να βρεθούν στο στόχαστρο των δημοτικών αξιωματούχων ή απλά συμβούλων, με αγοραίο λόγο και επίπεδο για τα ράμματα που έχουν κρατημένα για την γούνα τους και για αποκαλύψεις περί απλύτων.

Αφορμή για την νέα εποποιΐα στάθηκε η μακροσκελής ανακοίνωση της κ. Αικατερίνης Σπύρου με την οποία άσκησε κριτική στις τελευταίες εξαγγελίες από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Αθανάσιο Ρήμο, αλλά και τις ενέργειες της δημοτικής αρχής να προβάλουν δήθεν τουριστικά την πόλη, καταγγέλλοντας ότι ο τουριστικός σχεδιασμός είναι μηδενικός αλλά και καταστροφικός με τις σπάταλες και κάπως αινιγματικές φιλοξενίες του σε εμμέσως αργυρώνητους δημοσιογράφους από όλη την Ελλάδα, τους οποίους αφού φιλοξένησε, τους ενημέρωσε και τους ξενάγησε στην πόλη δίνοντας τους και το πράσινο φως να μας «διαφημίσουν». Η επιστολή είχε κριτικό περιεχόμενο και αρκετά επιθετικό ύφος, ωστόσο κυμαινόταν σε ανεκτά όρια. 

Ώμως, καθώς φαίνεται η δημοτική σύμβουλος τα ήθελε και τα έπαθε, πηγαίνοντας γυρεύοντας, διότι ακολούθησε η... «αποστομωτική» απάντηση, όχι από το γραφείο «τύπου» του Δήμου ή του δημάρχου με τους πολλούς συμβούλους, αλλά από τον ίδιο τον συνδυασμό, ώστε η ευθύνη του δελτίου τύπου (ή «ρύπου» κατ’ άλλους) να σκεπάζει το σύνολο της ομάδας συμβούλων και εκλεγμένων και να διαχέεται σε όλους. 

Σε αυτή, την διατυπωμένη ανακοίνωση που προδίδει εμπειρία στην σύνταξη ανακοινώσεων, υπάρχουν χτυπήματα κάτω από την μέση, ειρωνείες και σεξιστικά σχόλια, ενώ όπως αναφέρεται κάπου, κάποιο παρατρεχάμενο forum… ενημέρωσης, περιέλαβε και φωτογραφία της κρινόμενης με αμφίεση λουόμενου στην θάλασσα. Όλα για τον διασυρμό και τον εκπεσμό.


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 22.7.2021 | 1089


Όμως, καθώς φαίνεται η δημοτική σύμβουλος τα ήθελε και τα έπαθε, πηγαίνοντας γυρεύοντας, διότι ακολούθησε η… «αποστομωτική» απάντηση, όχι από το γραφείο «τύπου» του Δήμου ή του δημάρχου με τους πολλούς συμβούλους, αλλά από τον ίδιο τον συνδυασμό, ώστε η ευθύνη του δελτίου τύπου (ή «ρύπου» κατ’ άλλους) να σκεπάζει το σύνολο της ομάδας συμβούλων και εκλεγμένων και να διαχέεται σε όλους.



Στην... επίσημη απάντηση της «εκ» (sic) του συνδυασμού «Ώρας για δουλειά» αναφερόταν η ίδια ειρωνικά ως αρχηγός, ταραγμένη, εμμονική, λαϊκίζουσα ξεδιάντροπα (!) όπως και το κάπως αστείο, ότι κατάφερε (η κ. Σπύρου) να υποτιμά παντελώς την νοημοσύνη των γουνεμπόρων και ότι σε λίγες μέρες μάλιστα θα φύγει και πάλι για πολυήμερες διακοπές με την ευχή για καλές διακοπές και την νουθεσία για «προσοχή από τον ήλιο και τους φραπέδες». (σημείωση: τονίζεται ότι κατά σύμπτωση «προσοχή» αλλά σε «καλσόν», καλούσε ανώνυμος-άγνωστη της μαφίας της Καστοριάς πριν αρκετούς μήνες, υβρίζοντας επανειλημμένα τους συνεργάτες και φίλους της ΟΔΟΥ, και υποστηρίζοντας λυσσαλέα με το ψεύτικο προφίλ του/της, τον δήμαρχο Καστοριάς Ιωάννη Κορεντσίδη). 

Ως επιστέγασμα, προστέθηκε η ανταπάντηση της κ. Αικατερίνης Σπύρου, που απευθύνθηκε κατ’ ευθείαν και προσωπικά στον ίδιο τον δήμαρχο Καστοριάς και όχι στον «συνδυασμό». Με την ανταπάντησή της, ανάλογου ύφους και επιπέδου, το μεν ανακάλεσε στην τάξη τον δήμαρχο, το δε, τον κατέκρινε για την ανικανότητα της διοίκησης του δήμου, εγκαλώντας τον ότι από την αρχή της θητείας του «πουλάτε φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες», έχοντας στο πλευρό του κάποιους φίλους του «δημοσιογράφους» να του κάνουν «λίφτινγκ και μπότοξ για να βγει... όμορφος». 

Κατηγόρησε επίσης στην δημοτική… Αρχή για πάτο και ότι δεν οφείλει απαντήσεις για τον προσωπικό της χρόνο, ενώ του πέταξε ένα «Ντροπή σας!» και την ρητή προειδοποίηση ότι αν η ίδια «ασχοληθεί με την προσωπική του ζωή θα πρέπει να αλλάξει πόλη ο κ. Ιωάννης Κορεντσίδης», που αποκάλυψε ότι εκγυμνάζεται τα πρωϊνά εν ώρα εργασίας σε γυμναστήρια, καλώντας τον να είναι αξιοπρεπής (!) όπως πρέπει να είναι ο πρώτος πολίτης του δήμου.

Εν τω μεταξύ κανείς "επίσημος" δεν παρενέβη δημόσια για την αποκατάσταση του επιπέδου του δημόσιου λόγου ή την εκτόνωση της κρίσης. Ούτε ο κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που γνωρίζει ωστόσο να συγχαίρει τον δήμαρχο ως… «φιλελεύθερο», δεν προέβη σε κάποια άμεση ή έμμεση παραίνεση, αλλά ούτε και βουλευτής του ΣυΡιζΑ δεν επιχείρησε να υπερασπιστεί μια γυναίκα δημοτική σύμβουλο που αμάρτησε επειδή τόλμησε να ασκήσει κριτική στην δημοτική... Αρχή. 

Για την ΟΔΟ όλο αυτό το συμβάν ήταν κατά κάποιο τρόπο νομοτελειακά αναμενόμενο, σε ένα μεγάλο βαθμό αφού ήταν απλώς ζήτημα χρόνου, ώσπου η κατάσταση του δημόσιου λόγου της Καστοριάς —ιδιαίτερα στον Δήμο Καστοριάς— να ξεφύγει και στο "ψηλότερο" επίπεδο της αντιπαράθεσης και σύγκρουσης απόψεων. Δηλαδή και στο επίπεδο της δημοτικής Αρχής, που τείνει να πιστεύει ότι αποτελεί Αρχή (με την εξουσιαστική διάσταση του όρου) και να ταυτιστεί με την ιδέα ότι εμφορείται από το μεγαλείο της ελέω θεού αποστολής του να υπηρετεί τον λαό του. 

Η ΟΔΟΣ δεν καταχώρησε την ανακοίνωση «εκ» του «συνδυασμού» «ώρα για δουλειά», εφ’ όσον από πολλούς μήνες τώρα, ο «φιλελεύθερος» κ. Ιωάννης Κορεντσίδης κατά την θολή εποχή της άσκησης των καθηκόντων του, παραλείπει με φασίζουσα μεταχείριση τους αναγνώστες της αλλά και την εφημερίδα ΟΔΟ από τα δελτία τύπου και τις ενημερώσεις, προφανώς επειδή παραλείπει να υποκλιθεί. Δηλαδή δεν έστειλε ούτε και την συγκεκριμένη ανακοίνωση.
 



Η ΟΔΟΣ δεν καταχώρησε την ανακοίνωση «εκ» του «συνδυασμού» «ώρα για δουλειά», εφ’ όσον από πολλούς μήνες τώρα, ο «φιλελεύθερος» κ. Ιωάννης Κορεντσίδης κατά την θολή εποχή της άσκησης των καθηκόντων του, παραλείπει με φασίζουσα μεταχείριση τους αναγνώστες της αλλά και την εφημερίδα ΟΔΟ από τα δελτία τύπου και τις ενημερώσεις, προφανώς επειδή παραλείπει να υποκλιθεί. Δηλαδή δεν έστειλε ούτε και την συγκεκριμένη ανακοίνωση. 



Τις ίδιες ημέρες, και μετά από σχετική επισήμανση της ΟΔΟΥ σχετικά με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς κ. Κίμωνα Μηταλίδη [σχετικά "εδώ"], που με την ιδιότητά του θα έπρεπε να εγγυάται την αδιαίρετη ενότητα των δημοτών —ανεξάρτητα από τις απόψεις και την ψήφο τους— και προπαντός την απόλυτη ελευθερία της πολυφωνίας, για την παράλειψή του να διαχωρίσει ή έστω να ξεκαθαρίσει την θέση του, ο ίδιος με ανάρτηση του σε προσωπικό του λογαριασμό σε κοινωνικό δίκτυο (στο οποίο αν και χρησιμοποιεί την ιδιότητά του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς… αποκλείει την πρόσβαση στους πολίτες που δεν είναι "φίλοι" του!), με περιεχόμενο εποχής Ποντίου Πιλάτου, διευκρίνισε ανίσχυρα, αλλά και πολιτικά άτοπα, ότι είναι υπεύθυνος και υπόλογος μόνο για όσα γράφει ή λέγει ο ίδιος ατομικά!

Διότι κάτι τέτοιο, ακόμη και να το επιθυμεί ή να το δηλώνει, δεν ισχύει. Όχι μόνο επειδή ο συνδυασμός φέρεται να εξέδωσε για όλους την ανακοίνωσή του, αλλά και επιπλέον διότι συμμετέχει στην διοίκηση του Δήμου σε νευραλγικό πόστο, ως πρόεδρος του πιο συλλογικού και αντιπροσωπευτικού οργάνου του Δήμου Καστοριάς. Και όχι ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς των διαδικτυακών του "φίλων". 

Άλλωστε δεν διαδραματίζει κανένα ρόλο το «πρόσκαιρο» της θέσης του που επικαλείται (ουδείς αναντικατάστατος ή ισόβιος σε δημοκρατία), ενώ προεκλογικά επίσης κανείς τους (ούτε και ο ίδιος) είχε διευκρινίσει πως μετεκλογικά θα είναι ο καθένας υπεύθυνος αποκλειστικά για τον εαυτό του και για όλους ο... Θεός!

Αντίθετα, όπως συνήθως συμβαίνει, άπαντες και χωρίς εξαίρεση, διακήρυξαν τα γνωστά «όλοι μαζί», «ενωμένοι», για την «συλλογική δράση», «χωρίς διακρίσεις», υποσχέσεις που όχι απλώς έδιναν αλλά και έπαιρναν. Οπότε κατ' ουσία οι διασαφήσεις του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς να ισοδυναμούν με αποδοκιμασία. 

Εν τω μεταξύ, οι ζέστες μπορεί να σφίξουν και άλλο.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 22 Ιουλίου 2021, αρ. φύλλου 1089.


* * *


Μόνο αποτροπιασμό μπορεί να προκαλεί η ποιότητα του δημόσιου λόγου στην Καστοριά όταν "εκπροσωπείται" από τέτοια παραδείγματα. Ένα έτος αργότερα, η αντίδραση είναι η ίδια, και χειρότερη. Η ΟΔΟΣ επαναλαμβάνει την ευθεία αντίθεση της εφημερίδας προς κάθε τι ανάλογο. Γι’ αυτό και αναδημοσιεύει με τέτοιο τρόπο την περσινή ανάρτηση τοπικού ΜΜΕ, ώστε στο μέλλον να μην ξεχαστεί μια σκοτεινή – ίσως και η πιο σκοτεινή– εποχή του "δημόσιου" λόγου στην Καστοριά.


45 σχόλια:

  1. Ανώνυμος31/5/22

    Έξωθεν Ελένη... Έσωθεν Εκάβη... Γειά σου Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/5/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος31/5/22

    Τι ζούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος31/5/22

    Ο Γιάνης τόσο συχνά που κατεβαίνει Αθήνα (αυτή τη φορά για θέμα Νεστορίου) για Άργους δεν τολμάει ο Πάνος δεν ξεγελιέται....Ταξιτζής να γίνει σε 2 χρόνια πλέον την έμαθε πολύ καλή,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος31/5/22

    Συμπολίτευση αντιπολίτευση στην Καστοριά και οι δύο μακράν κατώτερες των περιστάσεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/6/22

      Απαξίωσαν το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος31/5/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος31/5/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος31/5/22

    Τρέξανε όλοι να πάρουν κομμάτι δημοσιότητας από το φράγμα Νεστορίου να το κάνουν σημαία για τις εκλογές για να διασώσουν την πολιτική τους καριέρα, στην οποία πλέον μπήκε και επίσημα ταφόπλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/5/22

      Ποιο φράγμα αυτό που δε θα γίνει.....;;;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος31/5/22

      Ναι ναι αυτό, είχα γράψει κι άλλα όμως κόπηκαν. Δεν τους χάλασε καθόλου το στραπάτσο στο υπουργείο.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος1/6/22

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος1/6/22

      Ο Γιάνης στην αναμνηστική φωτογραφία στο Υπουργείο σφίγγεται σα να τον έπιασε...

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος31/5/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος1/6/22

    Η δημοσιογραφική ξεφτίλα συνεχίζεται στο μπλογκ του εικοσάρικου, τα απανωτά χαστούκια παρουσιάζονται για ροδοπέταλα. Ενημερωνόμαστε τώρα ότι ο δήμος ξεκινά ασφαλτοστρώσεις και 3,5 χρόνια έφταιγαν τα έργα της ΔΕΥΑΚ που δεν έγιναν και μάλλον ούτε και θα γίνουν. Υπό το βάρος της γενικής κατακραυγής, λίγο και τα ταξίδια κάθε τόσο στην Αθήνα όπου συνήθισε ο ..... μερικών σε ήπιες διαδρομές, λίγο επίσης το πακέτο που έφαγαν για το φράγμα Νεστορίου τώρα θα φτιάξουν τους δρόμους μπας και σώσουν το μηνιάτικο και έχουν μούτρα να ζητήσουν ξανά ψήφο. Τους [….] και λένε βρέχει, τελείωσαν και νομίζουν ότι θα το γυρίσουν στις καθυστερήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος1/6/22

    Παιδιά δεν πάμε καλά!!!! Καθόλου καλά!!!!
    Το μέλλον είναι μαύρο! Κατάμαυρο. Τυχεροί αυτοί που έφυγαν από Καστοριά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος1/6/22

    Όλοι πήγαν στην Αθήνα μόνοι ο δήμαρχος.....;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/6/22

      Σσσσσςςς.....σύρμα

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/6/22

      Ήθελε να τον βγάλει σήμερα ο μπαμπά-κόρη στο ράδιο κι αυτός δε μπορούσε γιατί ήταν γυμναστήριο

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος1/6/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος1/6/22

    Σήμερα θα κάνει και τα τρία.... από πότε γιορτάζεται ο κατήφορος;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος1/6/22

    Σαν μνημόσυνο ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος1/6/22

    Ρε παιδιά ο γιάνης ετοιμάζεται για διακοπές; Νησί φέτος ή Χαλκιδική...;;;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/6/22

      Τζάμπα γυμναστήριο πηγαίνει;; Η κοπέλα του σολαριουμ και το Yaris έτοιμο για νέες αποδράσεις

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος2/6/22

      Ώχ ώχ κάτι ξέρεις κάτι ξέρεις....

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος6/6/22

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος6/6/22

      με απογοητεύει. [....] αξίζει κάτι παραπανω. Χαβάη, Μπαλί, Σεϋχέλλες..., ρομαντικά μέρη με προσωπικότητας υψηλής κοινωνίας; Λάτσης, Paris Hilton κλπ.

      Διαγραφή
  17. Ανώνυμος3/6/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος3/6/22

    Γιατί;;;; Τσάμπα βενζίνη έχουν.... αλί σε μας που μας υπερχρεωσε τα δημοτικά τέλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/6/22

      Θέμα χρόνου να κλείσουν τα μαγαζιά με τα πανάκριβα Δημοτικά Τέλη και Νερό. Γιάνη και Πέτρο ακόμη να τα μειώσετε;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/6/22

      Ααα δηλαδή δεν είναι φθηνότερη λύση τώρα που είναι δημοτικά. Μήπως να τα έπαιρνε ιδιώτης να τα λειτουργεί....;;!!
      Τις πταίει; Ρεμούλες από την διοίκηση; Αναθέσεις σε κολλητούς χωρίς κριτήριο; Κακοδιαχείριση; Δεν πειράζει ας πληρώνουμε αρκεί που τα έχει ο δήμος κι όχι ιδιώτης....

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος4/6/22

      Δώστα τα ρημάδια να τελιεώνουμε. Δηλαδή ΄Καπιταλιστές ή ανίκανοι; Άλλη ιδέα δεν βγάζει το ρημάδι;

      Διαγραφή
  19. Ανώνυμος3/6/22

    Τα ΜΜΕ τα βλέπουν αυτά;;;; Λόγος όμως περί αυτού τίποτα.... με ψίχουλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/6/22

      Τα ντόπια MM€ τα σιχάθηκε ο κόσμος

      Διαγραφή
  20. Ανώνυμος4/6/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος4/6/22

    Νηστικός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος4/6/22

    Ο Γιάννης ψωνίζει μόνο από το internet και από τα συχνά ταξίδια ......εις βάρος μας... μωρέ μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/6/22

      Τα δικά σας μαγαζιά δε πουλάνε ντιζάιν και κομψά. Είναι κιτς για τα γούστα του Ιωάννη. Πληρώστε τα Δημοτικά τέλη ψηφίστε Ώρα για Κουριερ και να το βουλώνετε.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/6/22

      Είπαμε γιάνης όχι γιάννης. Υπολείπεται πολύ μα πάρα πολύ να γίνει γιάννης.....

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος7/6/22

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  23. Ανώνυμος4/6/22

    Από τα παιδικά....;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος5/6/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/6/22

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  25. Ανώνυμος6/6/22

    Τα παντελόνια σε ποια μοδίστρα τα πάει, να μην τα [....]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ