11.5.22

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ: Αγαπητή ΟΔΟΣ


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΙΟΥΝΙΟΣ 2020: Σπάνιο εκφραστικό στιγμιότυπο ομοψυχίας και χαρακτηριστικής ανεμελιάς των αιρετών, στην εκδήλωση ποδηλασίας στην Καστοριά (της παρακμής και της ανεργίας).


Δεν θα έπρεπε η δημοτική αρχή του κ. Κορεντίδη να δώσει εξηγήσεις γιατί οι κάτοικοι της πόλης αντικρίζουν ακόμα αυξημένα κατά 40% τα δημοτικά τέλη για μια οικονομική υπόθεση που ουσιαστικά έχει κλείσει; 


Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Από την ιστοσελίδα σου ενημερώθηκα πως πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από την περσινή πρώτη εκδήλωση της νυν δημοτικής αρχής του κ. Κορεντσίδη για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ποδηλασίας και περιβάλλοντος. Η αλήθεια είναι πως αναπόλησα εκείνες τις μοναδικές στιγμές ανεμελιάς που αποτυπώθηκαν στον φωτογραφικό φακό από τα πλέον πολιτικά στελέχη του δήμου αλλά και του νομού, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και ορισμένων οικογενειακών μελών τους.

Τότε επέδειξαν μια ακατανόητη χαλαρότητα ως προς την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά εκείνη την περίοδο. Εκτός από τους επίσημους χειροκροτητές της δημοτικής αρχής. Με χαμόγελα ξεγνοιασιάς προσπαθούσαν να αφήσουν στην άκρη την (έως πριν μερικούς μήνες) τότε επιδιωκόμενη καραντίνα και την πρώτη περίοδο του κορωνοϊού, η οποία αποδείχτηκε και η πλέον θανάσιμη για την περιοχή της Καστοριάς.

Οι αιρετοί της συμπεριφέρθηκαν θαρρείς και το πανδημικό θανατικό δεν είχε χτυπήσει την Καστοριά και τα περίχωρα της. Ίσως τότε να μην είχε γίνει κατανοητό το μέγεθος του κακού ή και να μην έγιναν αντιληπτές οι πολιτικές τους ευθύνες κατά την διαχείριση της πανδημίας. Και παρά το γεγονός πως για ακόμη μια φορά μέσω κυνικού συντονισμού, η δημοτική αρχή και τα φιλικά δημοσιογραφικά μέσα προσπαθούσαν να πείσουν δεξιά και αριστερά για το αντίθετο.



ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΙΟΥΝΙΟΣ 2020: Η κυρία Μαρία Αντωνίου, χαρούμενη ποδηλατεί. Χωρίς μάσκα κι αυτή, για να φαίνεται η ικανοποίηση.


Πιστεύοντας πως κάνοντας ευρεία χρήση του τσιτάτου “Covid-free Καστοριά”, θα διέφευγαν από την εικονική δημοτική πραγματικότητα και την πολιτική τους ολιγωρία, την στιγμή που η πανδημία έπληττε την πόλη της Καστοριάς. Προσπαθώντας να μετατρέψουν το άσπρο σε μαύρο για ακόμη μια φορά. Επιβεβαιώνοντας το γνωμικό «παλιά μου τέχνη κόσκινο» όπως λένε κάποιοι, από τους οποίους φυσικά και διαχωρίζω την θέση μου. Όπως όμως συμβαίνει τις περισσότερες φορές με τέτοιου είδους ασκούμενες πολιτικές, η ίδια η κατάσταση —υγειονομική στην περίπτωση της Καστοριάς— προσγειώνει εκείνους που τις ασκούν ανώμαλα στην πραγματικότητα.

Φέτος όμως η πραγματοποιηθείσα εκδήλωση για τον ίδιο σκοπό, δεν είχε καμία σχέση με την περσινή. Τόσο από την συμμετοχή του κόσμου, όσο και από την ποδηλατική παρουσία των αιρετών. «Κρίμα» σιγοψιθύρισαν κάποιοι, καθαρά για τους δικούς τους λόγους. Ελπίζοντας να απουσιάζει η ειρωνεία της αναφώνησης. Ή και όχι. Οι περισσότεροι εκ των αιρετών προτίμησαν να παρευρεθούν κατά την έναρξη της σχετικής εκδήλωσης, στον προαύλιο χώρο του Σκαπέρδειου μεγάρου, χωρίς όμως να λάβουν μέρος. Ξεκάθαρα φέτος προτίμησαν την... «πολιτική» τους ενδυμασία παρά την περσινή τους... «αθλητική».

Άγνωστο για ποιον λόγο απείχαν φέτος μαζικά, όπως αξιοπρόσεκτη ήταν και η εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων που τήρησαν οι ίδιοι ένα χρόνο μετά. Η παραδοξότητα σε όλο της το μεγαλείο, αφού πέρσι δεν φορούσαν μάσκες εν μέσω πανδημίας και ελλείψει εμβολίων, ενώ φέτος το έκαναν —και σωστά— ενώ “τρέχει” το πρόγραμμα εμβολιασμού. Τουλάχιστον κινήθηκαν προς την σωστή κατεύθυνση αυτή την φορά. Μετά και από αυτήν την πολιτική παραδοξότητα που επιδεικνύουν οι αιρετοί, νομίζω αγαπητή ΟΔΟΣ, πως από καθαρή τύχη δεν θρήνησε η πόλη της Καστοριάς περισσότερους από τους ήδη καταγεγραμμένους νεκρούς. ¨Η ακόμη περισσότερα κρούσματα ασθενών, αφού κι’ αυτά, θα έπρεπε να απασχολούν. Είναι αυτό που λένε κάποιοι «άγιο είχαμε»!



ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΙΟΥΝΙΟΣ 2020: Ι. Κορεντσίδης: «Δε θα μπορούσα να λείπω από τη σημερινή υπέροχη ποδηλατάδα που γέμισε την Καστοριά με χρώματα, χαμόγελα και αισιοδοξία. Το ευχαριστώ είναι πολύ λίγο για να ανταποδώσει την ανταπόκριση και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Μπορώ ό-μως να δώσω μία διαβεβαίωση. Ότι με καθημερινή δράση σε όλους τους τομείς, για κάθε ζήτημα του Δήμου Καστοριάς, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο, θα προσπαθήσουμε με ακατάπαυστους ρυθμούς να δουλεύουμε για τους πολίτες και τον τόπο μας σε μία πορεία προοπτικής και ανάπτυξης».

Η φωτογραφία με τα πρόσωπα των παιδιών, δημοσιοποιήθηκε
από τον ίδιο τον κ. δήμαρχο. Η ΟΔΟΣ δεν συμμετέχει σ’ αυτό.


Μια μέρα νωρίτερα, το π. Σάββατο ο δήμος Καστοριάς σε συνεργασία με την Δια.Δυ.Μα. πραγματοποίησε…  ολιγοπληθή εκδήλωση, αφού από όσο φάνηκε δεν κέντρισε το ενδιαφέρον των κατοίκων της πόλης. Αυτό όμως που περισσότερο προκάλεσε το ενδιαφέρον ήταν όσα δήλωσε μεταξύ των άλλων ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Λιάμης «Ο δήμος Καστοριάς έχει άριστη συνεργασία με την Εταιρεία, υπενθυμίζοντας ότι αντιπρόεδρός της (σ.σ. ΔιΑΔυΜα) είναι ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Κορεντσίδης».

Αναγνωρίζω πώς ο οποιοσδήποτε μπορεί να υποστηρίξει πως δεν υπάρχει κάτι το ουσιαστικό στην συγκεκριμένη δήλωση, που να αξίζει κριτικής. Στα μάτια μου όμως, δεν θα πρέπει να ξεχαστεί σε καμία περίπτωση, η αύξηση 40% των δημοτικών τελών μέσω των λογαριασμών ρεύματος που είχε γίνει αποκλειστικά και μόνο για να εξοικονομηθεί το ποσό του χρέους που είχε ο δήμος Καστοριάς στην εταιρεία ανακύκλωσης. Και αυτό γιατί, λίγες μέρες πριν τον εορτασμό των Χριστουγέννων του 2020, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος είχε εξασφαλίσει κονδύλιο ύψους 1.700.000 ευρώ για λογαριασμό του δήμου Καστοριάς με το οποίο θα εξάλειφε το συγκεκριμένο δημοτικό χρέος.

Και αν η συγκεκριμένη χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών εξασφάλισε και την διαγραφή του δημοτικού χρέους προς την ΔιΑΔυΜα τότε οι δημότες της Καστοριάς γιατί συνεχίζουν να υφίστανται αυτήν την υπέρμετρη και άνευ προηγουμένου δημοτική φορολόγηση; Δεν θα έπρεπε να έχει καταργηθεί εδώ και έξι μήνες τουλάχιστον; Θα απαντήσει κανείς ποτέ σ’ αυτό το απλό ερώτημα;

Δεν θα έπρεπε να παρουσιαστεί με εγγυήσεις διαφάνειας, το ποσό των χρημάτων που συγκέντρωσε ο δήμος Καστοριάς από την υπερφορολόγηση των δημοτών του για την αποπληρωμή της συγκεκριμένης εταιρείας; Δεν θα έπρεπε η δημοτική αρχή του κ. Κορεντίδη να δώσει εξηγήσεις γιατί οι κάτοικοι της πόλης αντικρίζουν ακόμα αυξημένα κατά 40% τα δημοτικά τέλη για μια οικονομική υπόθεση που ουσιαστικά έχει κλείσει; Τι γίνεται με όλο εκείνο το ποσό που έχει καταβληθεί ως σήμερα από τους δημότες; Πού πηγαίνει; Πού διατίθεται; 

Όλα τα παραπάνω παραμένουν εδώ και αρκετούς μήνες αναπάντητα. Και κανείς από τους συναδέρφους σου αγαπητή ΟΔΟΣ, δεν ενδιαφέρεται για το τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία να ρωτήσουν —έστω και σε φιλικό τόνο— τι ματαγίνεται με το συγκεκριμένο φοροεισπρακτικό τέλος. Σιγή ιχθύος. Από όλους, μηδενός εξαιρουμένου. Ή μπορεί και… «μπέτσκες» πρόβατα. Και γίνεται ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον, όταν ο δήμαρχος Καστοριάς είναι και νυν αντιπρόεδρος της εν λόγω εταιρείας (!) που γι’ αυτήν αυξήθηκαν κατά 40% οι δημοτικοί φόροι! Πολλά παράξενα έχουν μαζευτεί αγαπητή ΟΔΟΣ. Ή τουλάχιστον γίνονται καχύποπτα στα μάτια των περισσοτέρων, όταν δεν δίνονται εξηγήσεις. Και τα οποία θα πρέπει το συντομότερο να διευκρινιστούν αν όχι να διαλευκανθούν από κάποιον αρμόδιο.


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΙΟΥΝΙΟΣ 2021: Φέτος, δήμαρχος, βουλευτής, η επικεφαλής του «άχρηστου πρωθυπουργικού γραφείου αλλά χρήσιμο για το ρουσφέτι» και λοιποί, απέφυγαν να καβαλήσουν την σέλλα. Οι περσινές χαρές, έγιναν ανάμνηση. Έβαλαν και μάσκα.


Όταν όλα αυτά γίνονται μπροστά στα μάτια των πολιτών, κάτω από το άγρυπνο (;) βλέμμα τους, και το από το άγρυπνο (;) βλέμμα των τοπικών ΜΜΕ, ποιος μπορεί να διασφαλίσει στους πλέον ευκολόπιστους πώς θα πραγματοποιηθούν όλα όσα έχουν εξαγγείλει μέσω του προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης"; Γιατί ακόμα και για το τελευταίο, παρατηρήθηκαν ήδη φαινόμενα διγλωσσίας. Τα οποία πασάρονται στους διαδικτυακούς αναγνώστες από δημοτικούς υπαλλήλους /επικοινωνιολόγους, με τρόπο διαφορετικό από το επίσημο δελτίο τύπου του δήμου Καστοριάς. Και θα σου εξηγήσω αγαπητή ΟΔΟΣ.

Για παράδειγμα, ενώ στο δελτίο τύπου εν μέσω πανηγυρικού κλίματος —μεταξύ των άλλων— γίνεται αναφορά για το πνευματικό κέντρο με τον όρο «... Μελέτη και την ανέγερση πνευματικού κέντρου (στην ίδια θέση με το παλαιό στην Καστοριά), προϋπ/σμού 4.427.000 ευρώ...» αφήνοντας να εννοηθεί πως θα γίνει νέο, ολοκαίνουριο πνευματικό κέντρο στον χώρο του νυν εγκαταλελειμμένου, ο αρθρογράφος /επικοινωνιολόγος / δημοτικός υπάλληλος έσπευσε να το διαψεύσει. Πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά όταν ο ίδιος κάνει λόγο για «ανακατασκευή» (!) του προϋπάρχοντος με προδιαγραφές 2021;

Σου άρεσε αγαπητή ΟΔΟΣ; Ελπίζω να είναι κατανοητή η εννοιολογική διαφορά μεταξύ των λέξεων «ανέγερση» και «ανακατασκευή». Ή ο υπάλληλος που συνέταξε το δελτίο τύπου ήταν…  αφηρημένος και δεν πολυκατάλαβε τον υποβολέα του ή που ο επικοινωνιολόγος της δημοτικής αρχής "Ώρα για δουλειές" ενημέρωσε άθελά του για το τι μέλλει γενέσθαι με το έργο που αφορά το πνευματικό κέντρο. Αν και τώρα που τα συζητάμε, θα μπορούσε να έχει γίνει και τεχνηέντως και από τις δυο προαναφερόμενες πλευρές. Αλλά αυτό μοιάζει αρκετά διαβολικό και παίρνω σαφείς αποστάσεις.

Έτσι, όσο κάποιοι θα νομίζουν πως ασκούν πολιτική (;) παίζοντας με τις λέξεις —με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις πρακτικές τους— τότε θα είναι καταδικασμένοι να τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις. Και συνεπώς από τα έργα που θα έδιναν αέρα ανανέωσης της πόλης. Αν πάλι δεν μπορούν να κατανοήσουν τον τρόπο που ασκείται η δημοτική πολιτική και πώς καταλήγουν τελικώς εξασφαλισμένα τα έργα στο δήμου που κάποιος ηγείται, ας ρωτήσουν τον γειτονικό δήμαρχο Άργους Ορεστικού κ. Πάνο Κεπαπτσόγλου να τους δείξει τον τρόπο. Ειδάλλως, επικεφαλής γειτονικών δήμων θα συνεχίσουν να εξασφαλίζουν σωρηδόν έργα για τον τόπο τους, σε αντίθεση με τους αιρετούς της πόλης της Καστοριάς που θα συνεχίσουν να κοιτούν την πλάτη τους. Και καθόλου μπράβο τους.

Ιωάννης Σκόρδας
iskord@hotmail.com


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 10 Ιουνίου 2021, αρ. φύλλου 1083.


33 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/5/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/5/22

    Του βαρκάρη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/5/22

    Με τον ψηλό και τη γεματουλα ξεμπερδέψαμε πολιτικά.... Σειρα έχει η κίτρινη μπλούζα και το γκρι παντελόνι.... Το κόκκινο ποδήλατο αλλάζει ψηφοδέλτιο εύκολα, αρκεί να μπει σχολικη επιτροπή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/5/22

      Ολα τα λεφτα το σχολιο σου!!!!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος11/5/22

    Ο Γιάνης αύριο το πρωί θα βάλει την υπογραφή, που αρνείται να βάλει ο Πρόεδρος ΔΗΝΑΚ από Μεσοποταμία. Τόσο απλό και τόσο εύκολο Γιάνη. Αρκεί να διαβάζετε τα ανώνυμα σχόλια της Οδού για να μαθαίνετε πως διοικείται ο Δήμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/5/22

      Ποια διοίκηση και μάλιστα Δήμου; Dolce vita και απάνω τούρλα ξέρουν μόνο τα κακομαθημένα των 80's και 90's. Ούτως ή άλλως είναι και η τελευταία γενιά της πόλης, καμιά άλλη δεν θα μείνει εδώ όλοι έφυγαν ή φεύγουν. Θα κλείσει πολύ σύντομα το θλιβερό κεφάλαιο της Καστοριάς το οποίο γράφει τις τελευταίες του σελίδες από το 2000 και μετά, με μελανά γράμματα. Άντε καλό Run Greece τώρα, ετοιμάστε τις κάρτες SD οι γνωστοί για τις φωτό να πέσει το μεροκάματο.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος11/5/22

    Νομιζεις,αυτο θα το αποφασισουμε εμεις,ο κοσμος και οχι εσυ που βγαζεις απωθημενα,η γεματουλα μαλλον θα ξαναειναι βουλευτης,ο δε ψηλος εχει πολυ κοσμο μαζι του,οποτε μαλλον θα μεινεις με τα θελω σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/5/22

      Χαχα νάτος πάλι, πιο γραφικός και από ηλιοβασίλεμα!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/5/22

      Εμείς δηλαδή δεν είμαστε κόσμος ρε ψηλέ;; ξεκαβαλα λίγο το καλάμι, γιατί ο κόσμος ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι με τις μονοσταυριες που έπαιξες στους συνυποψηφιους σου εσύ μαζί με τη γεματουλα .... Η γεματουλα την πλήρωσε εξαιτίας σου...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος12/5/22

      Μπράβο στον κόσμο. Είδαμε το αποτέλεσμα της απόφασης του. Φίλε και το σκυλάκι του να βάλει ο Κούλης τα πρόβατα θα το ψηφίσουν. Και μιλάμε για ελεύθερους πολίτες και άλλες ηλιθιότητες. Ούστ,

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος13/5/22

      Καλα ρε εσυ που τα ξερεις ολα μπορεις να μας πεις ποσες μονοσταυριες ειχε;επισημα ομως οχι αερολογιες οπως λες τοσο καιρο,γιατι εγω ξερω οτι κανεις δεν μετραει τις μονοσταυριες,απλα επειδη ειναι μεγαλος ο πονος σου βρηκες παλι να τον κατηγορισεις,επισης εμεις που ψηφιζουμε και τον στηριξαμε προβατα ειμαστε για να βαλουμε εναν σταυρο;εγω ψηφισα και δευτερο συνυποψηφιο του,ομως ο μεγαλος ο πονος σου ποσα σεναρια πλαθει ρε μπαγασα,μπραβο σου.Ναι κοσμος εισαι και εσυ και εχεις δικαιωμα να ψηφισεις οτι θελεις αλλα ρε φιλε εμεις ειμαστε χιλιαδες μαζι του και το αποδειξαμε πολλες φορες και αλλες τοσες αν χρειαστει,μεγαλε δημοσκοπε μου εσυ.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος13/5/22

      γλύψε αγόρι γλύψε. άρχισε να λιώνει ο ηγέτης. Να γλύψει όμως και λίγο Μητσοτάκη γιατί αλλιώς το χάσαμε το παιχνίδι. Η άλλη ξεσκίστηκε στα σέλφι. Μέχρι και σκουπίδια καθαρίζει.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος14/5/22

      Οτι θελει ας καθαριζει και καλα κανει,το αν λιωνει τι δειξαμε στις εκλογες και οχι στο πληκτρολογιο,φιλε η δευτερη με βοηθεια απο παντου πηρε πολυ λιγοτερο απο τις μισες ψηφους,λεω ψεμματα;οσο και αν πονατε μερικοι αυτη ειναι η αληθεια και για να ξερεις αν ειναι καπου ξανα υποψηφιος θα ξανασαρωσει,φιλακια.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος16/5/22

      Κάτι δεν κατάλαβες μεγάλε. Κανένας δεν βαζει υποψηφιότητα μόνος του. Τον ορίζει το ΚΟΜΜΑ. Αν γλύφεις Μητσοτάκη μπαίνεις υποψήφιος αλλιώς παίρνεις το παλούκι. Αν ο ηγέτης έχει τόσους πιστούς σαν τον Χριστό, όπως λές, ας βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος σαν ανεξάρτητος και με εσένα υποψήφιο σύμβουλο. Τότε θα μπορείς να μιλάς για υποστήριξη. Αλλιώς κλείσε το ρημάδι με τις σαχλαμάρες για μάζες ψηφοφόρων.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος16/5/22

      Πόσο πολυ πονας κανει μπαμ,οι ψηφοφοροι του δεν ειμαστε προβατα αλλα τον γνωριζουμε απο την καθημερινοτητα μας και το ποσο ωραιος ειναι σαν ανθρωπος,τωρα εσυ αν εχεις προσωπικα θεματα δικο σου θεμα και συνεχισε τις αοριστιες σου,αλλωστε το γελιο που μας προκαλεις καλο μας κανει,παντως οπου και να ειναι υποψηφιος,αν ειναι βεβαια παλι θα σαρωσει γιατι αραγε;μαλλον κατι παραπανω θα ξερουμε εμεις,α και που εισαι,μπες εσυ υποψηφιος να σε δουμε και ασε το πληκτρολογιο.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος16/5/22

      Είσαι εκτός θέματος βλάκα που έλεγε ο φιλόλογος με το σλαβικό λα. Σε ρώτησα αν έχει τα παπάρια να βάλει υποψηφιότητα σαν ανεξάρτητος, όλα τα άλλα είναι αρλούμπες.

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος16/5/22

      άφησα το πληκτρολογιο, πήρα την γκλίτσα για να δέρνω τα πρόβατα και αγαλίασα. Φυσικά στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσω τον ηγέτη ακόμη και αν είναι με το ΚΚΕ μλ.

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος17/5/22

      Ετσι και αλλιως για γκλιτσα εισαι,κοιταξου στο καθρεφτη και βαρα οσο θελεις,και βεβαιως εχεις δικαιωμα να ψηφισεις οτι θες,ακομα και κκε μλ,πανεξυπνε μου εσυ,λεβεντοπαιδο μας.

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος17/5/22

      Είπα θα ψηφίσω ΚΚΕ μλ μόνο αν είναι υποψήφιος ο ηγέτης σου. Και αν βάλει υποψηφιότητα με τους εξωγήινους πάλι θα τον ψηφίσω. Αλλά είσαι τόσο βόδι (συγγνώμη στα συμπαθή ζώα) που δεν καταλαβαίνεις ούτε την στοιχειώδη ειρωνία.

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμος18/5/22

      Ρε ποιος νοιαζετε για το τι θα ψηφισεις;γραμμενο στα μεζεα μας σε εχουμε,βοιδομουρι.

      Διαγραφή
    14. Ανώνυμος19/5/22

      Είσαι μεγαλύτερο βόδι (με το συμπάθιο για τα συμπαθή ζωάκια) από ότι πίστευα. Ακόμα δεν κατάλαβες την ειρωνία. Η ψήφος και η υπογραφή κάφρε δεν μπαίνουν όπου νά ΄ναι.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος12/5/22

    Αν βοηθήσει ο ψηλός τη γεματουλα πράγματι θα ξαναβγεί, καθώς τα ποντιακά χωριά στις προηγούμενες την μαύρισαν.... Τι έχει όμως προσφέρει στο Νομό όλα αυτά τα χρόνια εκτός από ατάκες τύπου :παιδαρά μου, κούκλα μου κτλ...;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/5/22

      Μιά στιγμή ρε παιδιά. Κατάλαβα καλά; Οι Πόντιοι με ποντιακά κριτήρια αποφασίζουν ποιός θα μας κυβερνήσει; Φυσικά ψηφίζουν ποντιακά κεφάλια που έχουν πόντιες λογικές με ανάλογα αποτελέσματα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/5/22

      Τι ακριβως λες για τους ποντιους ρε βλημα;τι σημαινει ποντιακα κεφαλια με ποντιες λογικες;εσυ ο πανεξυπνος τι μας λες;ουστ ρε.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος15/5/22

      Εσύ το είπες φίλε, τα ποντιακά χωριά μαύρισαν την γεματούλα αλλά αν ο ποντιος ηγέτης ριξη την πορδή για να την ξαναψηφίσουν τα ποντιακά χωριά θα πράξουν ανάλογα. Αυτό για μένα λέγετε ποντιακή λογική και δεν έχει σχέση με δημοκρατία, αλλά με ποντοκρατία. Πώς φαίνετε η τουρκική επιρροή.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος15/5/22

      Το βλήμα στην γλώσσα σου λέγεται κουρσούμ.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος16/5/22

      'Αν βοηθήσει ο (πόντιος) ψηλός τη γεματουλα πράγματι θα ξαναβγεί'
      Αυτό δεν είναι ποντιακή λογική;
      Ισως να έχεις δίκιο. Είναι τούρκικη, όπως ο Ερντογάν που βάζει τον γαμπρό του.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος12/5/22

    Ο Γιάννης πάντως να μετράει μέρες
    ...... και όλο το dream team..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/5/22

      Ο Πρόεδρος ήδη έκλεισε σε αντίπαλο ψηφοδέλτιο.... Ο Διονύσης, ο Λάζαρος κι ο Δημήτρης με τα καλλυντικά, θα κλείσουν τελευταίοι με αυτόν που κερδίζει....

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος13/5/22

    Και καλά θα κάνουν όλοι τους. Τους εξέθεσε με τα ....... μόνος του στον κατήφορο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/5/22

      Ουδείς αχαριστοτερος του ευεργετιθεντος

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος13/5/22

    Στην πάνω φωτογραφία ο Γιάνης κοιτάζει την Ολυμπία ή τη Δώρα.. ;; Λογικά Δώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/5/22

      εγώ στην θέση του θα έκλεινα τα μάτια. Με τόση περιβαλλοντική μόλυνση θα με πονούσαν αν τα άφηνα ανοιχτά.

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ