17.5.22

Λόγος & Αντίλογος



Γίνεται να αντέξεις, ω Έλληνα, όποιος κι αν είσαι, στο κράξιμο του τέως πρωθυπουργού προς τους συνέδρους του κόμματος: Ξεσηκωθείτε να διώξουμε τον δικτάτορα Μητσοτάκη. Πάνω-κάτω αυτό είπε. Το άκουσε όλη η Ελλάδα, ασφαλώς και οι οπαδοί του, κατ’ αυτόν η Ελλάδα έχει Δικτατορία κι όχι Δημοκρατία. Εμπρός λοιπόν οπαδοί του Τσίπρα κάθε κοινωνικού φάσματος, από μορφωμένους ως τον απλό εργάτη, επαγγελματία, πανεπιστημιακό κ.λπ., να τον βοηθήσουμε πάλι ο λαός, να γίνει πρωθυπουργός και όπως έπραξε ως δικτάτορας στο Μακεδονικό, που έκανε μισή την χώρα χωρίς την Μακεδονία, θα του δώσουμε και δεύτερη ευκαιρία αυτή την φορά να παραδώσει την Πελοπόννησο του Παυλόπουλου, όπως το έκαναν οι κλέφτες το 1821 που προτίμησαν τα λάφυρα και όχι την συνέχιση της επανάστασης, οπότε γύρισαν μέσω Αιγύπτου οι Τούρκοι και κατέστρεψαν την Πελοπόννησο και οι κλέφτες αρχηγοί με τον φίλο Βύρωνα έκαναν την τριμερή Άγγλων, Ρώσων και Γάλλων συμφωνία και μας έβαλαν άλλα 200 χρόνια σκλαβιάς, όχι αυτήν την φορά στον Τούρκο, άλλα στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια. Η Ρωσία βγήκε από το παιχνίδι το 1831 με την δολοφονία του Καποδίστρια. Η Γαλλία βγήκε από το παιχνίδι το 1922 με την καταστροφή και απώλεια από τον πολιτικό Βενιζέλο, φίλο των Γάλλων. Ο τρίτος κατακτητής ο Άγγλος, εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από το κεφάλι μας, έξυπνα και πονηρά, τόσο με τον Γέρο Παπανδρέου 1942-1944, 1946 με τον συμμοριτοπόλεμο με τις νάρκες Τέλερμαν, χειροβομβίδες Μιλς και πολυβόλα Μπρεντ, κατόπιν στο Κυπριακό, στο Μακεδονικό και έπεται η συνέχεια. Και έχουμε και το Αιγαίο με τον Ερντογάν και την αδιαφορία των συμμάχων.

Λοιπόν οπαδέ του Τσίπρα, για ποιον έπρεπε να σου ζητήσει να είσαι έτοιμος για δράση, για τον Μητσοτάκη ή το Ερντογάν τον προωθούμενο από τους συμμάχους; Αλλά ο Τσίπρας έχει και ένα ελαφρυντικό: Έζησε κι αυτός όπως και τα άλλα πολιτικά νήπια της χώρας, στην εποχή των ξένων πρωθυπουργών που φώναζαν και τότε «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά». Η οποία δεξιά, δεν διοίκησε από το 1940 μέχρι το 1952, το κρισιμότερο δηλαδή σημείο της υπάρξεως της σημερινής ιστορικής περιόδου, αλλά βοήθησε την χώρα να νικήσει τον κομμουνιστικό κόκκινο φασισμό και το 1940-1941 τον μαύρο φασισμό για να ζει σήμερα η Ελλάδα, να υπάρχει και είναι πάλι μέλος της μεγαλύτερης ειρηνικής συμμαχίας πάλι από την δεξιά, τον εθνάρχη Καραμανλή.

Λοιπόν ήρθε η ώρα να αποφασίσετε όλοι οι πιο πάνω, αναφερόμενοι πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς, να ξανακάνετε πρωθυπουργό τον λατρεμένο σας. Ο οποίος ζει στο καθεστώς της Ελεύθερης Δημοκρατίας και έχει ακόμη βλέψεις δικτατορικές. Είναι αυτός που δεν επέτρεψε δικτατορικά μαζί με εσάς να γίνει το Δημοψήφισμα για την Μακεδονία και έγινε η Ελλάδα μισή. Ήρθε η ώρα σας. Ζείτε σε καθεστώς Δημοκρατίας; Αν όχι βοηθήστε το νήπιο στον αγώνα του και εσείς μαζί, μην τον αφήνετε μόνο του. Ξεσηκωθείτε λοιπόν!

Νίκος Αχ. Πρώϊος
Ένας Νοτιο-Μακεδόνας με πράξη του ΣυΡιζΑ

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Ιουλίου 2021, αρ. φύλλου 1087.



1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος19/5/22

    Αστειεύστε κύριε Πρώιε, εμείς δεν ψηφίζουμε νήπια. Ψηφίζουμε άχρηστους κανακάρηδες, τέκνα, ανίψια, κόρες, εγγονούς και λοιπούς συγγενείς πατριδοκάπηλων νεοδημοκρατών. Εσείς σαν νότιος μακεδόνας ψηφίστε τον Ζάεφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ