25.5.22

«Πανομοιότυπα»


ΟΔΟΣ 22.7.2021 | 1089


Μέτρα & σταθμά


Οβιδιακές μεταμορφώσεις τύπου δόκτωρ Τζέκυλ και μίστερ Χάυντ. Αφού μέσα σε μόλις ελάχιστες ημέρες, ίσως και με διαφορά ωρών, ο δήμαρχος Καστοριάς Ιωάννης Κορεντσίδης, με την ίδια περίσσια άνεση, μπορεί να φορά μάσκα για την προστασία από την πανδημία όταν συναντά τους εκπροσώπους της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας (δεξιά) και την άλλη στιγμή να την... πετά στις καλένδες και να γράφονται οι όροι ασφάλειας στα παλαιότερα των υποδημάτων, όταν διοργανώνονται τύπου φιέστας συναντήσεις «μνήμης» για την κατάκτηση του κυπέλου Ελλάδος το 1980 από την ομάδα της Καστοριάς.

Μιας συνάθροισης που κι’ αυτή φαίνεται να έγινε για να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη τις αναμνήσεις της παιδικής τότε ηλικίας του σημερινού πρώτου δημότη της πόλης. Σαν να είναι ο μοναδικός που έχει αναμνήσεις από ε-κείνη την περίοδο και να μην οφείλεται αναγνώριση στην συλλογική (και όχι εξατομικευμένη) ανάμνηση. Πόσο μάλλον αυτή την φορά, σ’ αυτή την... τελετή παράδοσης ενός «πανομοιότυπου κυπέλλου», ούτε μάσκες, ούτε αποστάσεις, ούτε άλλα μέτρα τηρήθηκαν. 

Ιωάννης Κορεντσίδης: 
«Το 1980, όταν η ποδοσφαιρική ομάδα της Καστοριάς κατακτούσε το κύπελλο Ελλάδος, ήμουν 7 χρονών και οι ξέφρενες στιγμές χαράς και ενθουσιασμού που ζούσε εκείνο το βράδυ η Καστοριά θα μείνουν χαραγμένες μέσα μου για πάντα. Σήμερα, στο δημαρχείο, οι στιγμές αυτές ξαναζωντάνεψαν. Ο πρόεδρος της ιστορικής ομάδας και οι ποδοσφαιριστές παρέδωσαν στο δήμο Καστοριάς ένα πανομοιότυπο κύπελλο, το οποίο έχει ιστορική και συναισθηματική αξία για όλους μας. Η συγκινητική αυτή πρωτοβουλία τους, δείχνει ότι η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός, η υπερηφάνεια και η ιστορία μιας ομάδας ούτε πωλούνται, ούτε αγοράζονται. Θα τοποθετήσουμε το κύπελλο σε ειδική προθήκη για να το εκθέσουμε σε θέση που θα ανακοινωθεί άμεσα, έτσι ώστε να κάνουμε πράξη την επιθυμία τους για να το βλέπουν, να το θαυμάζουν και να το φωτογραφίζουν όλοι οι πολίτες της Καστοριάς, αλλά και οι επισκέπτες της».


Φωτογραφίες:
Αριστερά χωρίς μάσκες, η ΠΑΕ Καστοριάς, δεξιά με μάσκες η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 22 Ιουλίου 2021, αρ. φύλλου 1089.




2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/5/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/5/22

    Η Καλλιθέα της καρδιάς μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ