ΟΔΟΣ 22.2.2024 | 1213 |
Η Καστοριά είναι το άμεσο θύμα αυτής της κατάστασης ασφυκτικού εναγκαλισμού τής πιο αναχρονιστικής κάστας πολιτικάντηδων...
Το πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 7ης Φεβρουαρίου συγκεκριμένα, που εκδόθηκε με 330 ψήφους υπέρ, 254 κατά και 26 αποχές και απηχεί όλες τις πτέρυγες των Ευρωπαϊκών Κομμάτων πλην του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο οποίο μετέχει η Νέα Δημοκρατία, αποτελεί ένα κορυφαία αρνητικό γεγονός για την Ελλάδα (σχετικά στην 2η σελίδα). Πόσο μάλλον που ακόμη και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είχε αντιπροτείνει ένα δικό του σχέδιο, με εναλλακτικό ψήφισμα, ηπιότερο έναντι της Ελλάδος. Και ενώ τον Ιούνιο διεξάγονται οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Με το τελικό του ψήφισμα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζει καίριες παρατηρήσεις αλλά και ανησυχίες για τις πολύ σοβαρές απειλές κατά της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ελλάδα. Με αυτό τονίζεται ότι στην Ελλάδα είναι απαραίτητο ένα σύστημα ελέγχων και ισορροπιών για μια ισχυρή δημοκρατία. Ταυτόχρονα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σημειώνει με ανησυχία ότι το σύστημα αυτό έχει υποστεί μεγάλη πίεση. Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα συμπεράσματά του. Δεδομένου ότι μετά από μήνες εξέτασης του θέματος επιβεβαιώθηκαν σοβαρές παθογένειες της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Εντάξει, προφανώς η δημοκρατία στην Ελλάδα δεν έχει σχέση με αυτή στην Ρωσία, την Τουρκία ή τις χώρες των δυτικών Βλακανίων (Σερβία, Αλβανία κλπ) που φλερτάρουν την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά το να μπαίνει η χώρα σε μια λίστα που συνυπάρχει η Ουγγαρία και άλλες χώρες, δεν είναι για εφησυχασμό.
Εννοείται ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που από το 2019 –για 5 περίπου χρόνια τώρα πια– διαρκώς σώζει την Ελλάδα και την εκσυγχρονίζει, κατόρθωσε να σκεπάσει στο εσωτερικό της χώρας όλη αυτή την σοβαρότητα του ψηφίσματος. Με αντιπερισπασμό της το νόμο πλέον για την επέκταση του πολιτικού γάμου και την τεκνοθεσία, αλλά και χάρη στην εσωτερική επικαιρότητα, όπως τις καταλήψεις και τις αγροτικές κινητοποιήσεις, απέφυγε τον θόρυβο στο εσωτερικό της. Και επιχείρησε να αντιστρέψει την κατάσταση, κατηγορώντας κι από πάνω έλληνες ευρωβουλευτές, ότι όχι μόνο δυσφημούν την χώρα αλλά και ότι ενεργούν αδιαφορώντας αν οι πρωτοβουλίες τους θα έχουν αποτέλεσμα την μείωση των κονδυλίων της Ε.Ε. προς την Ελλάδα.
Για την ταμπακέρα βέβαια αυτά που αναφέρθηκαν και υποστηρίχθηκαν από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι ελάχιστα ή και μηδαμινά. Για την τραγωδία στα Τέμπη με τους δεκάδες αθώους νεκρούς, και τις τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών και πολιτικών στελεχών τις οποίες επιχειρεί να εξαγνίζει μέσω του διεφθαρμένου κυκλώματος του νεποτισμού και της οικογενειοκρατίας, τίποτε δεν ειπώθηκε και τίποτε δεν έγινε.
Για το γεγονός ότι η Καστοριά είναι το άμεσο θύμα αυτής της κατάστασης ασφυκτικού εναγκαλισμού τής πιο αναχρονιστικής κάστας πολιτικάντηδων, δεν υπήρξε κανένας συσχετισμός. Όπως δεν έγινε αναφορά στην περίφημη λίστα Πέτσα και τις άλλες, λιγότερο γνωστές, που έχουν τα παρακλάδια τους και στην Καστοριά. Που φιμώνεται η ελευθεροτυπία και εξαργυρώνεται η ενημέρωση χωρίς να ασκείται κριτική.
Θέματα για τα οποία η κυβέρνηση δεν γνωρίζει και δεν άκουσε τίποτε. Όλα γι’ αυτή λειτουργούν «ρολόι» και έχει απόδειξή της το 41% το οποίο στην Καστοριά είναι ακόμη υψηλότερο –ψηλό σαν κάστρο. Ένα ρολόι που τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και περιφερειακό, προϋποθέτει όμως την λειτουργία μιας Πυραμίδας στην ενημέρωση και την παραπληροφόρηση. Κάτι που είναι απολύτως ορατό στην Καστοριά. Που ζει στο δικό της συννεφάκι.
Φωτογραφία:
Αρτεμισία Τζεντιλέσκι (1593-1656) Η Ιουδήθ αποκεφαλίζει τον Ολοφέρνη (1614-1620), Γκαλερί Ουφίτσι, Φλωρεντία Ιταλίας. Στην βιβλική ιστορία η Ιουδήθ ήταν μία όμορφη χήρα από την Βαιτυλούα, που αποφάσισε να βοήθησε τον λαό της. Τον 4ο αιώνα πΧ, ο Ολοφέρνης, που ήταν στρατηγός του Ναβουχοδονόσορα, πολιορκούσε τη Βαιτυλούα με 170.000 στρατιώτες και 12.000 ιππείς. Η Ιουδήθ αφού φόρεσε τα πολυτιμότερα κοσμήματα της και τα ομορφότερα της ρούχα, πήγε στο στρατόπεδο του Ολοφέρνη. Λέγοντας πως είναι ιέρεια, εισήλθε στο στρατόπεδο και υποσχέθηκε πως θα αποκάλυπτε στον Ολοφέρνη την λύση για την κατάληψη της πόλης. Κατά την διάρκεια της συνομιλίας του τον αποπλανεί. Εκείνος γεμάτος πόθο για αυτήν, την καλεί στην κάμαρα του. Με την βοήθεια της υπηρέτριας της, τον παγιδεύει μέσα στην ίδια του την κάμαρα και τον αποκεφαλίζει. Η πολιορκία της πόλης λύνεται.
Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 22 Φεβρουαρίου 2024, αρ. φύλλου 1213.
Σχετικά:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.