13.12.07

ΕΛΕΝΗΣ ΤΣΑΔΗΛΑ: Ποιούς αφορά η "ανακάλυψη του Κρίστοφερ";

Κυρία Β. Μπουζάλη,
Κατά καιρούς έχω εκφράσει το παράπονό μου για το ότι κανένας από τους τοπικούς παράγοντες δεν τιμά με την παρουσία του (και όχι μόνο με αυτήν) τις παραστάσεις μας, παρόλο που είμαστε μία θεατρική ομάδα με παράδοση και επιτυχίες ετών...
Φυσικά κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να παρακολουθήσει μία θεατρική παράσταση, εάν δεν το επιθυμεί, αν και για τους πολιτικούς σίγουρα δεν είναι αυτός ο μοναδικός λόγος όταν το πολιτιστικό ενδιαφέρον τους κρίνεται απαραίτητο προσόν και πρέπει έμπρακτα να αποδεικνύεται. Άλλωστε οι επιλογές μας δηλώνουν την παιδεία μας, συνεπώς ο καθένας κρίνεται.
Το θέατρο υπήρξε και είναι ο χώρος διερεύνησης του διαφορετικού, του υποσυνείδητου, του στερεότυπου, του απόκρυφου, του μεταφυσικού, του απαγορευμένου... Συνεπώς οι άνθρωποι βλέπουν και αντιλαμβάνονται καλύτερα τον κόσμο. Είναι ένας χώρος παίδευσης και παιδείας.
Πίστευα λοιπόν ότι εσείς, ως νέα (τουλάχιστον ηλικιακά) πολιτικός και γυναίκα... και βέβαια με παιδεία που εσείς δηλώνετε με ηχηρά πτυχία, θα αντιμετωπίζατε το όλο θέμα διαφορετικά για την συγκεκριμένη παράσταση για δύο ακόμη λόγους, γιατί έθιγε ένα πρόβλημα που αφορά σημαντικό αριθμό ανθρώπων γύρω μας, αυτό του αυτισμού, αντικείμενο που άπτεται και των σπουδών σας και γιατί πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την αντίστοιχη "Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό", ο πρόεδρος της οποίας είναι συνεργάτης σας.
Όμως, όχι μόνο δεν ήρθατε... αλλά επιλέξατε, λόγω ίσως "υποχρεώσεών σας" κάτι πολύ χειρότερο και άκρως προσβλητικό για εμάς βέβαια, αλλά πολύ περισσότερο για την κατηγορία αυτών των συνανθρώπων μας που αποκαλούμε "αυτιστικούς": Ήρθατε, ζητήσατε να καθίσετε κάπου πίσω, όχι από ταπεινότητα αλλά γιατί ίσως αποχωρούσατε πριν τελειώσει η παράσταση. Και αποχωρήσατε μόλις σβήσανε τα φώτα για την έναρξη της παράστασης! Πριν καλά-καλά αρχίσει!
Τελειώνω την επιστολή μου, παρακαλώντας σας να αγνοήσετε οποιαδήποτε επιστολή λάβατε που αφορά μελλοντική πολιτιστική συνεργασία μας... αφού εμπράκτως πια έχετε αποδείξει τις προθέσεις και τις προτεραιότητές σας.
Ελένη Τσαδήλα
Υ.Γ. Η παράσταση "Ανακαλύπτοντας τον Κρίστορερ" ανέβηκε με την οικονομική ενίσχυση της Νομαρχίας Καστοριάς και εκτός της κ. Μπουζάλη την παρακολούθησε μόνο ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης, Τσαμίσης , ο οποίος αν και προσήλθε με καθυστέρηση ενός τετάρτου, παρέμεινε ως το τέλος.

Σχετικό κείμενο:
ΟΔΟΣ: Για τα αυτιστικά παιδιά, εννοείται.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ