18.3.08

ΟΔΟΣ: «Σπασμένο Ρόδι»

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ μετά από 8 χρόνια απόλυτης σιωπής και αδιαφορίας για την ανεξήγητη τύχη του Πνευματικού Κέντρου Καστοριάς, τέθηκαν επιτέλους σχετικά ερωτήματα με πολλά ερωτηματικά και θαυμαστικά για τους σκοπούς του Δήμου Καστοριάς σχετικά με την μεταφυσική ελπίδα απόκτησης νέου πνευματικού κέντρου στην πόλη. Αυτό έγινε με πρωτοβουλία του συλλόγου «Σπασμένο Ρόδι», δηλαδή ιδιωτικού φορέα, που πραγματοποίησε εκδήλωση καθαριότητας την περασμένη Κυριακή στο άλσος του πνευματικού κέντρου.
Ο σύλλογος με το εύστοχο πανώ του, υπενθυμίζει στους πολίτες ότι όλα ξεκίνησαν επί δημαρχίας του κ.Δημητρίου Παπουλίδη, όταν κρίθηκε κάπως αινιγματικά το κτήριο ως ακατάλληλο (ακαταλληλότητα για την οποία δεν έχει πειστεί απόλυτα ο κόσμος της Καστοριάς).
Δεν είναι λίγοι αυτοί που αποδίδουν τον ζήλο για την κήρυξη της ακαταλληλότητας στις παχυλά αμειβόμενες μελέτες και στο ροκάνισμα των δωρεών. Οκτώ χρόνια μετά, το κτήριο-φάντασμα χάσκει, όπως χάσκει και η πρωτοφανής αδιαφορία των αρμοδίων.
[δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 28.2.2008]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ