2.10.12

ΟΔΟΣ: Επιθυμίες




Κατακλυσμιαίες είναι οι μέσω του διαδικτύου ανακοινώσεις διαφόρων σωματείων και οργανώσεων που φέρονται να εδρεύουν σε περιοχές κοντά στην Καστοριά, όπως το Κεφαλάρι, την Πολυκάρπη και αλλού, για την διοργάνωση αυτή την περίοδο) πανηγυριών και... χοροεσπερίδων με τα γνωστά χάλκινα και ευθείες ή έμμεσες αναφορές σε μια ιδιόρρυθμη μακεδονική μουσική ταυτότητα. Μάλιστα σε μερικές ανακοινώσεις αναφέρεται η γιορτή του Προφήτη Ηλία αλλά και η γνωστή επέτειος του Ίλιντεν.

Όλα αυτά τα φαινόμενα δεν μπορούν να προκαλούν καμιά ουσιαστική ανησυχία. Η Μακεδονία ως αρραγές και αναπόσπαστο τμήμα του εθνικού κορμού, τόσο εδαφικά όσο και πληθυσμιακά, δεν διατρέχει κανένα απολύτως κίνδυνο από ανομολόγητους πόθους μερικών δεκάδων ή εκατοντάδων γραφικών, που ίσως και να είναι θύματα προπαγάνδας. Άλλωστε, το ύφος των ανακοινώσεών τους, η μουσική υπόκρουση, καθώς και η βαριά προφορά των εκφωνητών στην οποία με έμφαση τονίζεται ο εκλιπών ιδιωματισμός σε συγκεκριμένα σύμφωνα του ελληνικού αλφαβήτου, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια, για όσα βοούν. Προφανώς για να μην απομείνει καμιά αμφιβολία ότι μέσω των τραγουδιών και των χορών καλλιεργούν τελικά ύπουλη προπαγάνδα σχηματισμού ιδιόρρυθμης «μακεδονικής» συνείδησης, αρχικά -και για τις ανάγκες της νομιμότητας- μέσα στα όρια του Ελληνικού κράτους και συγκεκριμένα της… «Μακεδονίας του Αιγαίου».

Πρόκειται για εκδηλώσεις που προσπαθούν να ενθαρρύνουν αποσχιστικές τάσεις και επιθυμίες υπό την εκμετάλλευση των παρυφών που ανέχεται η ελληνική δημοκρατική τάξη, το αίσθημα ασφαλείας που ήδη έχει διασαλευθεί, αλλά και η οικονομική κρίση της Ελλάδος, που τόσο πολύ χαροποιεί τους βόρειους γείτονες. Οι οποίοι ήδη αποκαλούν την Ελλάδα όχι με το όνομά της, αλλά την περιγράφουν ως «τέως οθωμανική περιφέρεια», προφανώς επειδή το δικό τους κράτος ήταν αποικία της Ελβετίας.

Ωστόσο, ο Δήμος Καστοριάς οφείλει να σταματήσει τυχόν ενίσχυση (ηθική ή οικονομική των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων) αυτών των απίστευτων καταστάσεων που σκηνοθετούν οι γραφικοί αλλά και επικίνδυνοι αυτοί τύποι, που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες της τεχνολογίας για να πλήξουν την Ελλάδα. Με δύο λάμδα – ούτε λιγότερα, ούτε περισσότερα.


* * *

Ve tsekame


Πρόσκληση
Ο νεοσύστατος πολιτιστικός σύλλογος Κεφαλαρίου Καστοριάς "Η Αγία Παρασκευή", με σεβασμό στην παράδοση μας, σας προσκαλεί στις πολιτιστικές του εκδηλώσεις, με αφορμή την εορτή της Αγίας Παρασκευής, οι οποίες θα γίνουν στις 25 Ιουλίου με την ορχήστρα "Χάλκινα Ηχοχρώματα" και 26 Ιουλίου με την ορχήστρα "Μακεδονικό Μεράκι".Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στον περιβάλλοντα χώρο του ιερού ναού Αγίας Παρασκευής και τα έσοδα θα διατεθούν για την αποπεράτωση της αίθουσας δεξιώσεων του ιερού ναού. Να είστε όλοι εκεί!!! Ve tsekame!!!!!!
Χορηγός επικοινωνίας web radio "Μακεδονική Παράδοση":
http://3macedonianculture.listen2myradio.com/
http://www.youtube.com/watch?v=C_pFd7xzhC8




Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 12 Ιουλίου 2012, αρ. φύλλου 650



Σχετικά κείμενα:


6 σχόλια:

  1. Και του ηλίου φαεινότερο2/10/12

    Αγαπητή ΟΔΟΣ,
    Έτσι ακριβώς είναι όπως το λες: "για να μη μείνει καμία αμφιβολία". Γιατί τώρα ξέρουμε: ούτε ύποπτος είναι ούτε εθελοτυφλεί αυτός που αμφιβάλλει ακόμα, αλλά ύπουλος είναι και διαστρέφει μια πραγματικότητα, που, αν κάποτε -όταν ήμασταν ακόμη (αδικαιολόγητα)χαλαροί και (επίσης αδικαιολόγητα)ανυποψίαστοι- δεν ήταν τελείως ξεκάθαρη, τώρα είναι και του ηλίου φαεινότερη.Και είμαστε επίσης βέβαιοι πως έχει τους δικούς του σκοτεινούς λόγους να το κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασίλειος2/10/12

    Λιτό αλλά περιεκτικό το δημοσίευμα της ΟΔΟΥ για θέμα μείζονος σημασίας. Ας μού επιτρέψετε όμως, κ. Μπαϊρακτάρη, να προσθέσω κάτι.
    Διαβάζοντας το άρθρο αλλά και την πρόσκληση του Συλλόγου απόρησα πώς διέλαθε της προσοχής και διατέθηκε για την εν λόγω διοργάνωση ο περιβάλλων χώρος ενός ιερού ναού, ανεξαρτήτως εάν τα έσοδα επρόκειτο να διατεθούν για την αποπεράτωση της αίθουσας δεξιώσεων του ιερού ναού (δεν ήταν πιο όμορφο όταν το έλεγαν "Αρχονταρίκι";)
    Συμπληρωματικά λοιπόν, έχω τη γνώμη πως όχι μόνο ο Δήμος Καστοριάς, αλλά και η Ιερά Μητρόπολή μας οφείλει να προσέχει περισσότερο με ποιους Συλλόγους συνεργάζεται και ποιες εκδηλώσεις συνδιοργανώνει, ώστε να μην εκμεταλλεύονται κάποιοι επιτήδειοι το θρησκευτικό αίσθημα του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/10/12

    "Το βίντεο αυτό έχει αφαιρεθεί από το χρήστη", αναφέρει η διεύθυνση που δημοσιεύεται στην πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου του Κεφαλαρίου.
    Και, επιπλέον, η δεύτερη διεύθυνση φαίνεται ανενεργή προσωρινά.
    Τι συμβαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/10/12

    Άρχισαν τα όργανα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/10/12

    Μένω έκπληκτος που σύλλογος από το Κεφαλάρι κάνει δημόσια πρόσκληση και με γαλλικές λέξεις; Πραγματικά άρχισαν τα όργανα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θεοδότα2/10/12

    Ανώνυμε, προσήλθες αδιάβαστος!
    Γρήγορα να κάνεις επανάληψις την "Απογοητευτική κλιμάκωση" !
    Μην κοιτάς εμάς... Ολόκληρο Σεμινάριο κάναμε φέτος το Καλοκαίρι! Ας είναι καλά η κυρία Σόνια και κάτι άλλα παιδιά τσίφτικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ