11.7.16

Επιστολή Μαρίας Αντωνίου στον δήμαρχο Καστοριάς για το Μαθιουδάκη


23.2.2016

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

Η πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, σύμφωνα με την οποία κρίθηκε διατηρητέο το κτίριο στο πρώην στρατόπεδο Μαθιουδάκη, ανατρέποντας μάλιστα προηγούμενη απόφαση του ίδιου Συμβουλίου, οδηγεί το έργο της κατασκευής του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς στις καλένδες. Σύμφωνα με αυτοψίες που έχουν γίνει, αλλά και λόγω τεχνικών και πολεοδομικών χαρακτηριστικών, θεωρείται αδύνατον να ανεγερθεί δεύτερο κτίριο στον παρακείμενο χώρο, χωρίς να έχει κατεδαφιστεί το παλαιό.
Θεωρώ επομένως ότι θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει, από τον Δήμο Καστοριάς και υπό την προσωπική σας εποπτεία, δημόσια διαβούλευση με την σύμπραξη όλων των αρμόδιων φορέων, ώστε να επιλεγεί και να προταθεί ένα νέο οικόπεδο, ο χώρος του οποίου θα πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και προδιαγραφές που απαιτούνται για την ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου.
Παράλληλα κρίνω εξίσου επιβεβλημένη, την άμεση δρομολόγηση ενεργειών από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για την συντήρηση και αξιοποίηση του κτιρίου και του στρατοπέδου Μαθιουδάκη, προκειμένου να φανεί συνεπής και να ανταποκριθεί με πράξεις στην πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων. Σε όλες τις παραπάνω ενέργειες θέλω να γνωρίζετε ότι θα με βρείτε σύμμαχο και συμπαραστάτη.

Με εκτίμηση
Μαρία Αντωνίου
Βουλευτής Καστοριάς

* * * 


Η...έμμεση απάντηση του δημάρχου Καστοριάς


25.2.2016
Προς: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Καστοριάς
Κοινοποίηση: Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Βουλευτές Ν. Καστοριάς κ.κ. Ο. Τελιγιορίδου & Μ. Αντωνίου.

Αγαπητοί κύριοι και κυρίες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς.
Με αφορμή το Δελτίο Τύπου-Ανακοίνωση της ΕΑΥΚ αναφορικά με το σχέδιο ανέγερσης Αστυνομικού Μεγάρου στον χώρο του Στρατοπέδου Μαθιουδάκη, κατανοούμε την αναγκαιότητα εύρεσης μιας άμεσης και εφαρμόσιμης λύσης.
Οι τελευταίες εξελίξεις με το χαρακτηρισμό του κελύφους του κτηρίου διοίκησης στο στρατόπεδο Μαθιουδάκη στην Καστοριά ως μνημείου, ανέτρεψαν τον υπάρχοντα σχεδιασμό. Για τον λόγο αυτό, έχει ήδη δοθεί εντολή να αποφανθεί επί του θέματος η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καστοριάς, για το εάν δύνατια ή μη να ανεγερθεί δεύτερο κτήριο στον παρακείμενο χώρο.
Κατά συνέπεια, αναμένεται η υπεύθυνη γνωμοδότηση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καστοριάς που είναι η καθ’ ύλη αρμόδια για τεχνικά και πολεοδομικά θέματα.Μετά το σχετικό πόρισμα θα εξετασθεί η πρότασή σας.

Με εκτίμηση
Ανέστης Αγγελής
Δήμαρχος Καστοριάς


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 10 Μαρτίου 2016, αρ. φύλλου 826

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος12/7/16

    Πολύ καλά έκανε ο Αγγελής και δεν την απάντησε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ