9.7.16

Ερώτηση για το Μαθιουδάκη




Η  ερώτηση που κατέθεσε η κ. Μ.Αντωνίου για το “Μαθιουδάκη” προς υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπουργό Εσωτερικών  με θέμα: «Αιφνίδια και ριζική αλλαγή απόφασης του Κ.Σ.Ν.Μ. για το κτήριο του Μαθιουδάκη», αναφέρει μεταξύ άλλων:

Το  “Σπασμένο Ρόδι” προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο με απόφαση του ακύρωσε τη σχετική υπουργική Απόφαση και τις ως άνω άδειες δόμησης λόγω πλημμελούς αιτιολογίας και ανέπεμψε την υπόθεση στη διοίκηση για νέα νόμιμη κρίση.
Προκαλεί σαφώς εντύπωση το γεγονός ότι μόλις δύο χρόνια μετά το ΚΣΝΜ αλλάζει άρδην την απόφαση του και αποφασίζει ακριβώς τα αντίθετα από όσα περιλαμβάνονται στο με αριθμό 7/21.3.13 πρακτικό του.

Κατά της προηγούμενης απόφασης του ΚΣΝΜ είχαν στραφεί τότε 7 βουλευτές του ΣυΡιζΑ, οι οποίοι σε  ερώτηση τους  ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι “Το ΚΣΝΜ απέδειξε, όπως πολλές φορές έχει πράξει και το ΚΑΣ ότι οι αποφάσεις τους δεν λαμβάνονται με γνώμονα την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τη μνήμη και το μέλλον των πόλεων, αλλά υπόκεινται και σε πολιτικές πιέσεις και σκοπιμότητες”.

Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η βουλευτής κ. Ολ. Τελιγιορίδου στις 18.1.16 είχε προδικάσει και προαναγγείλει ουσιαστικά την νέα απόφαση δηλώνοντας χαρακτηριστικά επί λέξει ότι “το κτήριο το επίμαχο δεν θα γκρεμιστεί”.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1. Το Κ.Σ.Ν.Μ. στην αιφνίδια και ριζική αλλαγή της απόφασης του λειτούργησε ως ανεξάρτητη και αντικειμενική αρχή ή η απόφαση του ήταν αποτέλεσμα πολιτικών πιέσεων και σκοπιμοτήτων, όπως οι Βουλευτές του Κόμματος σας ισχυρίζονταν έως τώρα;

2. Σε άμεση σύνδεση με την ανωτέρω ερώτηση πώς αιτιολογείτε την προαναγγελία της απόφασης του Κ.Σ.Ν.Μ. ένα μήνα πριν τη λήψη της από τη βουλευτή Καστοριάς του ΣυΡιζΑ ;

3. Τι προτίθεστε να κάνετε για τη στέγαση της Αστυνομικής διεύθυνσης Καστοριάς, η οποία κρίνεται κάτι παραπάνω από επείγουσα, δεδομένου ότι η νέα απόφαση του Κ.Σ.Ν.Μ. ακυρώνει εκ των πραγμάτων το διαγωνισμό του έργου και οδηγεί ακόμα ένα σημαντικό έργο υποδομής στις καλένδες;

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 3 Μαρτίου 2016, αρ. φύλλου 825

Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ