ΟΔΟΣ 21.7.2018 | 845 |
Δήµος Καστοριάς:
Ο Δήµος της καρδιάς µας
Και ενώ συμπληρώνονται δύο περίπου χρόνια από την εκλογή της «εν τιμή» δημοτικής πρότασης του κ. Ανέστη Αγγελή, και θα περίμεναν όλοι από τον δήμαρχο Καστοριάς να προχωρήσει άμεσα σε γενναίο ανασχηματισμό προσώπων που ο ίδιος έχει προαναγγείλει, ο προσωπικός φωτογραφικός θριαμβευτικός απολογισμός του αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Κωτούλα, προδίδει σοβαρό πρόβλημα στα εσωτερικά της δημοτικής πλειοψηφίας. Στον Δήμο Καστοριάς δεν είναι πια βέβαιο, ποιος κάνει πολιτικά τον έλεγχο, και το κουμάντο.
Διαβάστε επίσης:
Λόγος & Αντίλογος
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΑΟΥΤΟΠΟΥΛΟΥ:
«Περί αρκούδων»
Πολύ καλά το λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός: «Όποιοι δε σκέπτονται, συσκέπτονται»...
Λόγος & Αντίλογος
“Απλός πολίτης”:
Διάβασα τη σημερινή ΟΔΟ και θέλω να γράψω δυο λόγια για το κείμενο του κ. Αναστάση Πηχιών...
Λόγος & Αντίλογος
ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΗΧΙΩΝ:
«Ιστορικό Αρχείο Καστοριάς»
Με το άρθρο αυτό – το τρίτο που αναφέρομαι στο Ιστορικό Αρχείο της πόλεώς μας – θέλω αφʹ ενός μεν να συνεχίσω να τονίζω την αδήριτη ανάγκη της δημιουργίας του, αφʹ ετέρου δε να απαντήσω, δια της ΟΔΟΥ, στον αγαπητό συμπατριώτη μας…
ΚΟΣΜΑ ΡΕΚΑΡΗ:
Αγαπημένα μας παιδιά
Έκπληκτος βρήκα ένα γράμμα, το οποίο ήταν γραμμένο από τους γονείς μου τα πρώτα χρόνια που ήρθαν σ’ αυτήν εδώ την μακρινή χώρα, την Αυστραλία...
ΕΛΕΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ:
Παπά-Ναούμ
Ένας λόγιος Καστοριανός στη Λειψία (IV)
Ήταν τότε ο Ναούμ 25 χρονών. Σ’ όλο αυτό το διάστημα, μέχρι να αποφασίσει την επιστροφή του στην Ελλάδα, διακατέχονταν ολόκληρος από μιά διαρκή αναμονή για την έκβαση του Αγώνα...
ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
Νίκαια: 34 παιδιά νεκρά, 50 τραυματισμένα
σε νοσοκομεία της πόλης
Γιατί, τελικά, ναι, ντόμινο ήταν, αλλά όχι ζωντανό. Ήταν ένα απροσδόκητο ντόμινο θανάτου, ντόμινο τελείως απρογραμμάτιστο...
Λόγος & Αντίλογος
Θεόφραστος ο νεώτερος:
α) Ο κύριος Πολάκης
β) Αγία Σύνοδος των Ορθοδόξων Εκκλησιών
Λόγος & Αντίλογος
Νίκου Πρώϊου:
Για τις δηλώσεις στον Γράμμο, του προέδρου της Δημοκρατίας
MΑRILENA ΝΙΚ:
Στη θερινή ραστώνη…
Από μέρες τα παιδιά είχαν κανονίσει, αν έκανε λιακάδα αυτή τη μέρα, να πάνε για κολύμπι στο ποτάμι...
ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
ήτοι περί του ορθώς λέγειν τε και γράφειν
ΧΑΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ:
Στη φύση των παιδικών πληγών και των ζωϊκών Βοτάνων...
ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΜΠΟΥΣΙΟΥ:
Ημερολογιακή καταγραφή
τριών ετών της ελληνικής κρίσης...
-Είπαν: "Ο Δήμος Καστοριάς πρέπει να τρέξει με πολύ πολύ γρήγορους ρυθμούς"
-Ο Δήμος Κοζάνης σε μετάβαση
-268.205,88 € για ποδήλατα, πλοιάριο και αντικατάσταση κουφωμάτων
-Δήμος Καστοριάς: Σημείωμα απολογισμού έργων 2015 -2016
-Πανεπιστημιούπολη Κοζάνης
...κι άλλα.
ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 21.7.2016 | 845
ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ ΠΑΛΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΛΑΚΕΥΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΒΙΒΛΙΟ. ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
(ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΔΕ ΦΩΝΑΖΩ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ)
Διάβασα με προσοχή και ενδιαφέρον, όπως πάντα, το άρθρο του κ. Πηχιών και την τοποθέτηση σε αυτό του συμπατριώτη μας με τον τίτλο "Απλός πολίτης". Έχει δίκιο ο κ. Πηχιών όπως πολύ σωστά διακρίνει το ρόλο των Ιστορικών Αρχείων του Κράτους και αυτόν του Ιστορικού Αρχείου που προτείνει. Έχω τη γνώμη ότι ο πιο κατάλληλος φορέας για να στεγάσει, αλλά και να χρηματοδοτήσει στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ένα τέτοιο ίδρυμα όπως θα είναι το ιστορικό αρχείο της πόλης, είναι ο Σύνδεσμος των Γουνοποιών της πόλης. Η δραστηριότητά τους είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πόλη και την ιστορία της και θα συνεχίσει να υπάρχει για πολλές δεκαετίες ακόμη, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Έτσι δικαιώνεται και ο "απλός πολίτης" όταν εκφράζει τις επιφυλάξεις του για την ανάθεση του τόσο σημαντικού έργου σε έναν Σύλλογο που συχνά ιδρύεται από το μεράκι μερικών ανθρώπων και παύει να λειτουργεί όταν εκλείψουν οι πρωτεργάτες του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Σύνδεσμος με τη συνδρομή και ιδιωτών-χορηγών κατοίκων της πόλης και της αλλοδαπής και εθελοντών, μπορεί θαυμάσια να φέρει σε πέρας το πολύ σημαντικό αυτό έργο και να διευρύνει τη συμβολή του στη διατήρηση και προβολή της λαμπρής ιστορίας της πόλης μας. Το χρωστάμε στους προγόνους μας αλλά και στους απογόνους μας.