16.9.15

ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΜΠΑΓΓΟΥ: Ένα καφενείο του σωτηρίου έτους 2015 μετά Χριστόν



ΟΔΟΣ 7.5.2015 | 787


Καφετζής: καλά, την πόρτα δεν πρόλαβα να ανοίξω και μπήκαν μέσα! Δεν τους κρατούν τα σπίτια τους ρε παιδί μου!

Δημοσθένης: μέρααα! Καφέ διπλό, βαρύ γλυκό.

Ανδρέας: ο Κουρουμπλής βρίσκει την Ζωή όμορφη. Βρε τον σεξιστή!

Πάνος: τα παιδιά στο Νεπάλ, ποιος θα προστατέψει αυτά τα παιδιά;

Καφετζής: πιες το να πάνε κάτω τα φαρμάκια!

Δημοσθένης: τα φαρμάκια που με πότισαν η γυναίκα μου, ο γιός μου, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, o Τσίπρας, ο Χατζηνικολάου, ο Ευαγγελάτος, οι γείτονες, οι συγγενείς, και συ πανάθεμα σε με την γκρίνια σου!

Καφετζής: αν έβλεπες τα μούτρα σου στον καθρέφτη θα καταλάβαινες γιατί με πιάνει η γκρίνια όταν σε βλέπω!

Δημοσθένης: τηλεόραση να δεις, εφημερίδα να διαβάσεις, με άνθρωπο να κουβεντιάσεις, όλα μαύρα είναι.

Καφετζής: βρε, πιες το σου λέω να πάνε κάτω τα φαρμάκια!

Αλέκος: μόνο μεσημεριανάδικα να βλέπεις. Εκεί γλεντούν, χορεύουν και μαγειρεύουν όλη την ώρα. Σε ποιόν πλανήτη ζουν ρε παιδί μου;

Δημοσθένης: το κακό είναι πως όταν βλέπω τέτοια παραμυθιάζομαι κι ύστερα νομίζω ότι κι εγώ τρώω φαγητά γκουρμέ κι έχω γυναίκα αδύνατη. Κι έλα ύστερα να προσαρμοστείς στα καθ' ημάς.

Καφετζής: γιατί να προσαρμοστείς; μείνε εκεί, στην εικονική πραγματικότητα. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση.

Λάμπρος: ναι ρε συ, και το κράτος μας να γίνει ένα εικονικό κράτος.
Να λέμε στους άλλους τι θέλουμε κι αυτό να γίνεται. Όλα μέσα από το διαδίκτυο, όλα απλά κι ωραία.

Γιώργος: Να έχουμε τους μεγαλύτερους μισθούς στην Ευρώπη θέλω, τους μικρότερους φόρους, να δουλεύουμε όλοι σε γραφεία γιατί έχουμε πολύ ήλιο που βλάπτει το δέρμα, και αναγνώριση θέλω, α-να-γνώ-ρι-ση! Να καταλάβουν όλοι ποιοι είμαστε.

Μάνος: Ο Έλληνας δεν είναι φτιαγμένος για μαθητής. Να του λένε oi άλλοι τι να κάνει. Είναι φτιαγμένος για δάσκαλος, να μαθαίνει γράμματα στην ανθρωπότητα!

Δημοσθένης: δεν τον πάω καθόλου αυτόν τον Βαρουφάκη, όποτε τον βλέπω στην τηλεόραση αλλάζω αμέσως κανάλι. Σαν χαζή τον βλέπει η γυναίκα μου. Ο θεογκόμενος κι ο θεογκόμενος! Όλες μ' ανοιχτό το στόμα τον κοιτούν. Σαν σοκολατάκι που θέλουν να το χάψουν.

Αλέκος: τέτοιοι άντρες δεν είναι για σπίτι! Το λέω και το ξαναλέω για να το ακούσουν οι κόρες μου, που είναι μικρές ακόμα, και να μη διαμορφώσουν λάθος πρότυπα.

Γιάννης: ο Σαμαράς είναι καλό παιδί, από σπίτι και με οικογενειακή παράδοση!

Πέτρος: εγώ δεν θα τον έβαζα στο σπίτι μου αυτόν τον χαμένο. Είδες πως αγριεύει το μάτι της Ντόρας όταν τον βλέπει;

Νίκος: εγώ θα ήθελα να κλείσω για δέκα μέρες σ' ένα δωμάτιο την Ζωή με τον Πάγκαλο κι ύστερα θα βλέπαμε σε σήριαλ το FBI να ερευνά την υπόθεση. Από τα κέρδη που θα έβγαιναν θα ξεχρέωνε η Ελλάδα!

Θανάσης: που είναι ρε ο Καρατζαφέρης; είναι ή δεν είναι στη λέσχη Μπίλντεμπεργκ;

Γιάνννης: μη σας φαίνεται παράξενο που γράφω το όνομα μου με τρία νι. Το βρήκα κάπου μόνο του και παραπεταμένο, το τρίτο, και είπα να το συμμαζέψω. Αυτός που το έχασε, ας έρθει να μου το ζητήσει.

Στέργιος: εγώ την Διαβάτη παραδέχομαι, καθάρισε στο άψε-σβήσε. Πήγε στον Σεφερλή να εκφράσει την αγανάκτηση της, για την καλλιτεχνική υποβάθμιση της Ελλάδος στα επίπεδα B-C-C - λόγω Σάκη- και τον έκλεισε να παίξει Οιδίποδα στην Επίδαυρο. (Τον Σεφερλή, βέβαια).

Πάνος: η Τζεμιλέ τα βρήκε με τον Οσμάν, τον κατάφερε ή ακόμα παιδεύεται; εν τέλει αυτοί που γράφουν τα τούρκικα σήριαλ ξέρουν καλύτερα από τους δικούς μας την ψυχολογία μας, γι αυτό μας αρέσουν τα δικά τους.

Γιώργος: δικαιωματικά! Τετρακόσια, τόσα χρόνια μας μελετούσαν.

Νίκος: μήπως ο Τσίπρας πρέπει να βρει έναν σύμβουλο από κει μεριά; τι ψάχνει στην Βενεζουέλα και στην Ρωσία, που μας ξέρουν αυτοί;

Γιώργος: είδες μαγκιά ο Ξηρός; τους έβαλε να σκοτώνονται για τα βραχιολάκια και τώρα λέει ότι δεν τα επιτρέπει η πίστη του! Ας τα φορέσουν στους βουλευτές, για να ξέρουμε και που βρίσκονται.

Μιχάλης: και στους δημόσιους υπάλληλους να τα βάλουν για να ελέγχουν τις υπερωρίες τους.

Μήτσος: τι μας περιμένει, στο τέλος όλοι με βραχιολάκια θα κυκλοφορούμε. Πλήρης τάξις και ασφάλεια.

Αντρέας: και η χρεοκοπία, πότε θα γίνει η χρεοκοπία; να γίνει επιτέλους να τελειώνουμε και μ’ αυτό. Το λένε και το ξαναλένε και τίποτα δεν κάνουν. Και να μη γίνεται σταδιακά. Να γίνει μια και καλή για να το ευχαριστηθούμε.

Χρήστος: δεν αφήνει η Μέρκελ να χρεοκοπήσουμε, γιατί λέει ότι αν πάμε στην δραχμή θα γίνει πλούσιος ο Άκης που έχει τα λεφτά του στο εξωτερικό και θα μας αγοράσει όλους ύστερα. Κι αυτή είναι μεγαλωμένη στην Ανατολική Γερμανία, δεν επιτρέπει τέτοιου είδους ατασθαλίες.

Καφετζής: δεν πάτε στα σπίτια σας, λέω εγώ; δεν πιστεύω σε κανέναν, δεν έχω ελπίδα από πουθενά και στο τέλος θα το κλείσω και το ρημάδι το καφενείο γιατί ούτε τους καφέδες δεν πληρώνετε. Ίσως να πρέπει να σας βάλω σε μία ρύθμιση χρέους....

Όλοι μαζί: πάμε, ρε, να φύγουμε από δω, αχάριστος άνθρωπος!

Καφετζής: στο καλό, κι αύριο μέρα είναι.
-Και να έρθετε με τις προτάσεις σας γραπτές, και με αριθμούς, όχι μόνο λόγια!
Κρυφοβαρουφάκηδες όλοι!


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 7 Μαΐου 2015, αριθμ. φύλλου 787



1 σχόλιο:

  1. Ευρηματικό και χιούμορ σε λογική δόση της σύγχρονης καφενειακής κοινωνίας και όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ