12.10.15

Κοινωφελής επιχείρηση δήμου Καστοριάς «Ορεστειάς»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το αριστούργημα του Βέρντι «Οθέλλος»
απευθείας από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης

Το βραβευμένο πρόγραμμα The Met: Live in HD, παρουσιάζει το αριστούργημα του Giuseppe Verdi «Οθέλλος», την δεύτερη παράσταση της σεζόν των ζωντανών αναμεταδόσεων από την Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, το προσεχές Σάββατο 17 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καστοριάς.

Η προτελευταία, τεσσάρων πράξεων, τραγική όπερα του Βέρντι «Οθέλλος», θεωρείται από πολλούς ως η κορυφαία του μουσικού συνθέτη και είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο θεατρικό έργο του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, σε λιμπρέτο του Αρίγκο Μπόιτο, στην οποία περιγράφεται ο ψυχικός καταποντισμός του ήρωα στην καταιγίδα της αρρωστημένης ζήλιας για την γυναίκα του Δυσδαιμόνα.

Ο σκηνοθέτης Bartlett Sher αποτυπώνει το δράμα του Μαυριτανού της Βενετίας με ένα εξαιρετικό επιτελείο: Ο κορυφαίος τενόρος Aleksandrs Antonenko ερμηνεύει για πρώτη φορά στην ΜΕΤ τον βασανισμένο Οθέλλο. Η νέα σταρ σοπράνο Sonya Yoncheva κάνει το ντεμπούτο της στον ρόλο της Δυσδαιμόνας, που είναι η αθώα γυναίκα του Οθέλλο και θύμα. Ο Željko Lučić ερμηνεύει τον Ιάγο, τον δαιμόνιο αντίπαλο του Οθέλλο, ο οποίος είναι ο υποκινητής του θανάτου του.

Στην παράσταση εμφανίζονται και ο ομογενής Dimitri Pittas ως Κάσσιος, καθώς και ο Günther Gröissbock ως Λοντοβίκο. Διευθύνει ο δυναμικός μαέστρος Yannick Nézet-Séguin. Η παράσταση αυτή είναι το ντεμπούτο στη ΜΕΤ της σκηνογράφου Es Devlin, της οποίας παλαιότερα σχέδια περιλαμβάνουν την αναβίωση του Machinal στο Broadway της Νέας Υόρκης το 2014 και πολλές παραγωγές όπερας για το Covent Garden του Λονδίνου, την Scala του Μιλάνου και άλλα κορυφαία θέατρα.

Η παράσταση θα μεταδοθεί με ελληνικούς υπότιτλους, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 στις 19:55 σε ζωντανή μετάδοση από την Νέα Υόρκη, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καστοριάς, σε συνεργασία με τον όμιλο Αντ1 και τον Δήμο Καστοριάς.

Τιμές εισιτηρίων:

  • 15,00 € κανονικό εισιτήριο.
  • 10,00 € μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων και ΑΜΕΑ.
  • 7,5 € το άτομο (15,00 € για δύο άτομα) με το κουπόνι «1+1 της ΟΔΟΥ», του φύλλου 807, της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου 2015, ισχύει για 20 διπλά εισιτήρια και είναι απαραίτητη η δήλωση ονοματεπώνυμου (τηλ. 2467029638). Η ίδια προσφορά ισχύει και στο «Βήμα της Κυριακής» (στο κυριακάτικο φύλλο μία εβδομάδα πριν την παράσταση).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο Πολιτισμού Αθ. Διάκου 1 (πάρκο “Ολυμπιακής φλόγας”) στην κ. Μαρία Χριστοφορίδου τηλ. 2467022292 και για το εκπτωτικό κουπόνι στην εφημερίδα ΟΔΟΣ τηλ. 2467029638, e-mail: odos-kst@otenet.gr.


Περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ