3.12.15

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ΟΔΟΣ 3.12.2015 | 814

ήταν, είναι και θα είναι 


Μιας και ο χειμώνας δεν εμφανίσθηκε ακόμη, αντί για το κρύο και τον παγετό, έσφιξαν (για τα καλά) τα πράγματα στην Ελλάδα και γύρω από την Ελλάδα. Αυτή η υπερήφανη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, αλλά και η αποτρεπτική ισχύς των δογμάτων άμυνας της συγκυβέρνησης «ΣυΡιζΑνελ», δεν μοιάζει να γίνεται πολύ κατανοητή εντός και εκτός χώρας. Οι παραβιάσεις συνεχίζονται, κλιμακώνονται και επιδεινώνονται. 

Διαβάστε επίσης:

Λόγος & Αντίλογος
ΜΕΝΕΛΑΟΥ Λ. ΜΠΑΤΡΙΝΟΥ:
Καστοριανό καρναβάλι
Το καστοριανό καρναβάλι έχει επικρατήσει να ονομάζεται με ένα βάρβαρο όνομα και ξένο προς οτιδήποτε καστοριανό, τα "ραγκουτσάρια".

Λόγος & Αντίλογος
ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Περί συνεδρίου και δωρεάς
Θα ήθελα να επεξηγήσω κάποιες λεπτομέρειες για αυτό το συνέδριο ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το τι πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο.

ΑΝΑΣΤΑΣΗ Κ. ΠΗΧΙΩΝ:
Περί Δημοκρατίας
Στην σύγχρονη Ελληνική Δημοκρατία, πού όλοι κόπτονται για το καλό της, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, η έλλειψη ισοπολιτείας και η ala cart εφαρμογή των νόμων και των θεσμών ανάλογα με το κομματικό συμφέρον και προς όφελος των ημετέρων.

ΝΩΝΤΑ ΤΣΙΓΚΑ:
Χωρίς …ψωμί, παιδεία και ελευθερία!
Ο Τρ. Γρέζος συνέταξε και κατέλειπε ένα πολύ σημαντικό αρχείο για το Βογατσικό, το οποίο εδώ και έναν αιώνα φυλάσσεται στην Ακαδημία Αθηνών.

Λόγος & Αντίλογος
ΕΥΑΝΘΙΑΣ ΣΙΣΤΟΒΑΡΗ
«Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας»
Οι κατηγορίες περί μη ιδρύσεως της Αρχιτεκτονικής Σχολής λόγω διαμαρτυριών κάποιων γονέων και μαθητών, μόνο αβάσιμες (αν όχι κάτι χειρότερο) μπορούν να χαρακτηριστούν.

ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΜΠΑΓΓΟΥ:
Γρηγόρης και Σοφία
Κάποιες φορές είναι καλόβολη τύχη να γνωρίζεις έναν άνθρωπο κάτω από όμορφες συνθήκες. 

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ:
Το όνοµα της Καστοριάς 
Ο ιστορικός Προκόπιος κάνει λόγο και για µετονοµασία σε Ιουστινιανούπολη από το Βυζαντινό Αυτοκράτορα Ιουστινιανό Α', στον οποίο οφείλει και η περιµετρική οχύρωση. 

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
Διακεκριμένοι Έλληνες πρόσφυγες από τη Μικρασία και αλλού…
Προσκλητήριο Ελλήνων προσφύγων από τη Μικρασία και αλλού που διέπρεψαν στις τέχνες και στα γράμματα...

ΟΔΟΣ: H σάρκα της µνήµης 
Η έκθεση του εικαστικού Κώστα Λάκη «Η σάρκα της μνήμης 2», εμπνευσμένη και πάλι από διηγήματα της Χρυσούλας Πατρώνου-Παπατέρπου...

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
ήτοι περί του ορθώς λέγειν τε και γράφειν...

-Mήνυμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα  

-Σχέδιο της Καστοριανής Όλγας Μαρίας 

-Κουκιά διαιρεμένα...

-Μπιενάλε στην Κοζάνη

...κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 3.12.2015 | 814

1 σχόλιο:

  1. Οδαναγνώστης4/12/15

    Ήταν, βέβαια, και είναι πάντα έκδοση υψηλής αισθητικής η ΟΔΟΣ. Το σημερινό φύλλο όμως την καθιστά πραγματική έκδοση τέχνης κι υπόσχεται πως έτσι θα 'ναι πάντα. Ειλικρινή συγχαρητήρια κι ευχαριστούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ