2.8.20

75 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 1 στην Καστοριά και 1 στην Κοζάνη

Συνεχίζεται η έντονα ανοδική τάση εμφάνισης νέων μολύνσεων κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 75, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ειδικότερα σχετικά με τα νέα κρούσματα, τα 28 εντοπίζονται σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα, δεκαπέντε (15) εκ των οποίων συνδέονται με τις δύο -ήδη προσδιορισμένες- εστίες. Αναλυτικά:

4 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

5 είναι εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,

19 κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, 3 εκ των οποίων σχετίζονται με συρροή στην εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης

15 κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, 4 από τα οποία σχετίζονται με τον γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης

13 κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, 11 από τα οποία σχετίζονται με συρροή στο εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος,

4 κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής

1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας

1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας

1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων

1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς

1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας

1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης

1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας

1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας

1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χανίων

2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου Κρήτης

2 κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Ξάνθης

2 κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4662 (ημερήσια μεταβολή +1.6%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες. Από το σύνολο των κρουσμάτων, 1290 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2308 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 2, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 208 θάνατοι. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 12.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ