29.8.20

Λόγος & Αντίλογος



Το χαστούκι του πατέρα της καθημερινής ζωής... χωροφύλακα

Αυτός που βρίσκεται στους δρόμους για την σωτηρία της ζωής και της περιουσίας του λαού, ο υιός, ο αδελφός και ο πατέρας της κοινωνίας μας, δηλαδή ο χωροφύλακας, όταν σώζει την ζωή μας από όποιο κίνδυνο είναι ο σωτήρας μας. Κι όταν χρησιμοποιήσει το χέρι του να διορθώσει μια κακή, οικογενειακή, σχολική, κοινωνική αγωγή και συνέχεια κακή διαγωγή, μετατρέπεται σε βάρβαρο και κακό ο οποίος δεν πρέπει να είναι χωροφύλακας, που τον προσλαμβάνει η πολιτεία για να βοηθά την σωστή και ομαλή λειτουργία της, ο οποίος είναι το άγρυπνο μάτι και προστάτης της. 

Όταν του αναθέτει την ιερή αυτή αποστολή, τον εκπαιδεύει τόσο για την συμπεριφορά του, όσο και για την άσκηση του καθήκον του. Είναι μορφωμένοι και γνωρίζουν πώς θα ασκήσουν το έργο τους. Η πολιτεία γνωρίζει καλά το έργο τους και τους χορηγεί, ειδική στολή, κράνος, γιλέκο, γκλοπ, ασπίδα και πιστόλι. Δεν προσλαμβάνει δασκάλους με μολύβια και κιμωλίες, αλλά εξοπλισμό ανάλογο και καλύτερο από τους παράνομους. Γιατί οι πολίτες δεν είναι όλοι αρωματικά φυτά, αλλά υπάρχουν και τα βρώμικα λουλούδια, τα οποία θέλουν την ανάλογη αντιμετώπιση τους για να λειτουργεί το κράτος και οι πολίτες να έχουν την ποθητή ασφάλειά τους. 

Δεν μπορούμε ελλείψει χώρου να παρουσιάσουμε τα αντικανονικά και παράνομα προβλήματα που δημιουργούν. Ο χωροφύλακας δεν ανήκει σε καμιά σεκιούριτι υπηρεσία, αλλά είναι για την πολιτεία η οποία έχει χρέος προς τον πολίτη να τον προστατεύσει με κάθε τρόπο και να του δώσει, μόρφωση, εθνική και εσωτερική ασφάλεια, νοσοκομειακή, πυρασφάλεια, λιμενική αστυνομία και όλα τα προβλήματα για την ζωή του, όπως γίνεται σε όλα τα κράτη του κόσμου. 

Λοιπόν ο χωροφύλακας έχει αποστολή να τηρεί τους νόμους και να συλλαμβάνει τους παράνομους και να τους παραδίδει στην δικαστική Αρχή για την επιβολή των ανάλογων κυρώσεων των πράξεών τους. Η αντιμετώπιση του παράνομου από τον χωροφύλακα, δεν είναι τόσο εύκολη και χρειάζεται ο χωροφύλακας είναι πιο οργανωμένος και να υπερέχει. Αλλοίμονο αν δεν συνέβαινε αυτό.

Και έρχομαι στο πρόσφατο χαστούκι του χωροφύλακα προς τον ανήλικο στην Αθήνα, ο οποίος πριν έριχνε τσιμεντογωνίες στα όργανα. Όπως άλλοι νεαροί σε όλη την Ελλάδα βιαιοπραγούν κυρίως μεγάλης ηλικίας συμπολίτες μας για να πάρουν τα λίγα χρήματα από την σύνταξή τους.

Όλοι, πολίτες, δημοσιογράφοι, βουλευτές κ.ά. καταφέρθηκαν εναντίον του χωροφύλακα σχολιάζοντάς τον περιφρονητικά με ατάκες μίσους. Όμως αυτοί οι σχολιαστές, χρειάζονται περισσότερα χαστούκια, που έπρεπε να τα φάνε νωρίτερα. Ο νεαρός αυτός, κατά την γνώμη μου, έπρεπε όχι μόνο να φάει χαστούκι, αλλά θα έπρεπε να υπήρχε ειδικό σχολείο-αναμορφωτήριο και να τον πήγαινε ο κηδεμόνας του έως ότου διορθωθεί. Η τηλεόραση και οι δημοσιογράφοι έδειξαν μόνο την εικόνα της βιαιοπραγίας, χωρίς ήχο. Γιατί χρειάστηκα 4 χωροφύλακες να χρησιμοποιούν –όπως ισχυρίστηκαν; 

Ο χωροφύλακας δεν είναι ζώο προς σφαγή, τον χρειάζεται η πολιτεία. Κι όταν βρίσκεται μπροστά μας για οποιαδήποτε παρατήρηση, οφείλουμε να δείξουμε την ανάλογη και εμείς συμπεριφορά, επειδή δεν γνωρίζουμε τι εντολές έχει εκείνη την στιγμή, πρέπει να σεβόμαστε το έργο του.

Από την άλλη, έχουμε την βιαστική και άστοχη επέμβαση του υπουργού με την προσωρινή του παύση. Ο χωροφύλακας λαμβάνει διαταγές από τον διοικητή του, και είναι άγνωστες τι διαταγές υλοποιεί και στους πολίτες αλλά και στον υπουργός. Έτσι όπως παρουσιάστηκε το θέμα, το συμπέρασμα είναι ότι οι χωροφύλακοι, σκοτώνουν συνεχώς πολίτες.

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως έχει σοβαρότερο έργο να επιτελέσει, όπως στο κοινοβούλιο με τα πολύ βαριά λόγια και πράξεις των βουλευτών και οι οποίοι απολύουν ότι θα διαλύσουν τον αντίπαλο. Ποιον εννοούν; Τον λαό; Τσάμπα μάγκες. 
Πρόεδροι της Βουλής διατάζουν τους χωροφύλακες να ελευθερώνουν τους γνωστούς Ρουβίκωνες. 

Άλλοι πάλι παλληκαράδες δείχνουν την καταγωγή τους με τσαμπουκά. Αυτά είδε κι ο ανήλικος και όλη η χώρα και γίναμε ένα κακοφτιαγμένο σύνολο, χωρίς να γνωρίζουμε ποιος είναι ο διπλανός μας, ποια είναι η ιδιότητά του. Ιδιαίτερα οι μαθητές τα τελευταία χρόνια δεν γνωρίζουν με ποιον συναναστρέφονται και πώς πρέπει να φέρονται. Λοιπόν κι ο νεαρός του περιστατικού μας, δικαιολογείται γιατί δεν ήξερε ποιος ήταν ο χωροφύλακας, νόμιζε πως ήταν ο γνωστός του άγνωστος. 

Είναι πολλοί αυτοί που τροφοδοτούν την κοινωνία μας με συμπεριφορές όχι ωφέλημα διαπαιδαγωγικές. Ακόμη και στον ενδυματολογικό κώδικα, όπως βλέπουμε την βουλή που μετατράπηκε και σε μοδιστράδικο με επίδειξη μόδας ανδρών και γυναικών. 

Άσε που φαίνεται να διοικείται το κράτος από τα Εξάρχεια, το Μενίδι, το Πολυτεχνικό κλπ.
Πριν πολλά χρόνια ο τότε υπουργός Δημοσίας Τάξεως Δροσογιάννης, χαστούκισε τροχονόμο στην Θεσσαλονίκη γιατί του απαγόρευσε να περάσει ο αγάς με κόκκινο φανάρι. Αλλά ο υπουργός στην ουσία δεν χαστούκισε τον τροχονόμο, αλλά την πολιτεία. 

Επειδή οι περισσότεροι νεαροί δεν γνωρίζουν τον ρόλο του χωροφύλακα και την εθνική του δράση, θα υπενθυμίσουμε τον Δεκέμβριο του 1944, τότε που οι χωροφύλακες πολέμησαν τους παράνομους διεκδικητές της πολιτικής εξουσίας, τα κομμουνιστικά στοιχεία, από Λαμία μέχρι Τρίπολη, για να κάνουν την χώρα όπως την Αλβανία, που την γνωρίσαμε πλέον όλοι σήμερα.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Ν. Πρώιος


ΥΓ Κύριε υπουργέ της Δημόσιας Τάξης, θα πρέπει να μεριμνήσετε έτσι ώστε οι κατά τόπους διοικητές να επισκεφτούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα των περιοχών τους, και να επιδώσουν εγκύκλιο για τις αγαστές σχέσεις που πρέπει να διέπουν κοινωνία με την πολιτεία και τον κοινωνικό ρόλο των οργάνων της Τάξης.

ΥΓ Όπως συμβαίνει σε όλα κράτη, οι πολίτες πρέπει να βοηθούν τα έργο της Αστυνομίας και της τήρησης των νόμων, κάτι που ευτυχώς φαίνεται να αρχίζει σιγά σιγά να καθιερώνεται και στην Ελλάδα με αφορμή τον αντικαπνιστικό νόμο. Και επιπλέον επειδή η χώρα μας κατακλίστηκε από χιλιάδες πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, πρέπει το Κράτος να είναι ισχυρό και να το δείχνει.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 6 Φεβρουαρίου 2020, αρ. φύλλου 1020.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ