17.8.20

ΟΔΟΣ: Εξέλιξη


ODOS: efimerida tis Kastorias
ΟΔΟΣ: 23.1.2020 | 1018

Η Καστοριά, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για όλα τα δεινά που προκαλεί η υποκρισία, ο συντηρητισμός, ο φαρισαϊσμός. Γι’ αυτό προς το παρόν η εκλογή μιας γυναίκας, έστω και τόσο σπουδαίας στον επαγγελματικό και επιστημονικό της βίο, στο απονευρωμένο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας σε μια πρωθυπουργοκεντρική Ελλάδα, έχει κατά βάση συμβολικές αναφορές.



Η ΕΚΛΟΓΗ  της κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, μόλις εχθές στην Βουλή, σηματοδοτεί ένα αξιοσημείωτο βήμα της Ελλάδος, στο πνεύμα μιας σύγχρονης εποχής. Που όμως για τον υπόλοιπο κόσμο, ανεπτυγμένο αλλά και υπό ανάπτυξη, δυτικό αλλά και ανατολικό, αποτελεί ήδη μακροχρόνιο κεκτημένο.

Έρχεται αυτή η εκλογή κάπως καθυστερημένα, όπως προδίδεται από τον θετικό αντίκτυπο που προκάλεσε εντός της χώρας. Αποδεικνύει όμως ότι απομένουν ακόμη και άλλα βήματα να γίνουν, σε παρόμοια κατεύθυνση όπως: γυναίκα πρωθυπουργός, εκλογή γυναίκας στο θώκο του Δήμου Καστοριάς, στην περιφέρεια, την αντιπεριφέρεια και πάει λέγοντας.

Βασικά να σταματήσει να είναι ο δημόσιος βίος δέσμιος στερεοτύπων και να χωρούν σ’ αυτόν όλοι οι πολίτες για την αξία τους. Όχι απλά για το περίβλημά τους ή για το κέλυφός τους. Έτσι για παράδειγμα, η ανάδειξη πολιτικού χωρίς ο διαδηλωμένος τυχόν διαφορετικός προσανατολισμός του να είναι ταμπού και εμπόδιο, μοιάζει υπόθεση εργασίας.

Θρησκευτικά, σεξουαλικά, ιδεολογικά, «ολιστικά» η ελληνική κοινωνία —και ακόμη χειρότερα η σημερινή Καστοριά— έχουν ακόμη πολλά να προσπαθήσουν. Για χάρη της ενότητας του ελληνικού λαού, την ευελιξία των απόψεων, την εξέλιξη του πολιτεύματος και τον εκσυγχρονισμό, υπάρχουν ακόμη κενά και αναχρονισμοί που πρέπει να ξεπεραστούν.


Θρησκευτικά, σεξουαλικά, ιδεολογικά, «ολιστικά» η ελληνική κοινωνία και ακόμη χειρότερα η σημερινή Καστοριά, έχουν ακόμη πολλά να προσπαθήσουν. Για χάρη της ενότητας του ελληνικού λαού, την ευελιξία των απόψεων, την εξέλιξη του πολιτεύματος και τον εκσυγχρονισμό υπάρχουν ακόμη κενά και αναχρονισμοί που πρέπει να ξεπεραστούν. Η Καστοριά, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για όλα τα δεινά που προκαλεί η υποκρισία, ο συντηρητισμός, ο φαρισαϊσμός. 



Η Καστοριά, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για όλα τα δεινά που προκαλεί η υποκρισία, ο συντηρητισμός, ο φαρισαϊσμός. Γι αυτό προς το παρόν η εκλογή μιας γυναίκας, έστω και τόσο σπουδαίας στον επαγγελματικό και επιστημονικό της βίο, στο απονευρωμένο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας σε μια πρωθυπουργοκεντρική Ελλάδα, έχει κατά βάση συμβολικές αναφορές. Η επόμενη πρόεδρος της Δημοκρατίας προέρχεται άλλωστε από τον δημόσιο τομέα, ανήκει στην ελίτ της τρίτης εξουσίας και έτσι, δεν είναι το ίδιο με το να αναδεικνυόταν ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, μια γυναίκα του ιδιωτικού τομέα.

Σε μια χώρα και ειδικότερα σε μια πόλη σαν την Καστοριά, που όπως αποδεικνύουν τα πράγματα, ο μεσαίωνας διαδέχθηκε την αναγέννηση (μια εντελώς αντίστροφη πορεία απ’ ό,τι σε οποιαδήποτε άξιας μίμησης ιστορική αφορμή) ως συνέπεια της μεγάλης κρίσης και του αποπροσανατολισμού, οι έπαινοι για την κατά τα άλλα εξαιρετική ιδέα πρότασης και τελικά εκλογής της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, δείχνουν το μάλλον προβληματικό επίπεδο της κοινωνίας. Άλλωστε οι αιτίες που προκάλεσαν την εκλογή ερμηνεύονται με πολλούς τρόπους και δεν είναι απαραίτητα προοδευτικές.

Όταν το Πακιστάν είχε γυναίκα πρωθυπουργό την Μπεναζίρ Μπούτο από το 1988 που εκλέχτηκε και έγινε έτσι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός Ισλαμικής χώρας στην ιστορία (επανεκλέχθηκε το 1993). Όταν η Ινδία είχε την Ίντιρα Γκάντι που διετέλεσε πρωθυπουργός της Ινδίας για τρεις συνεχόμενες θητείες από το 1966 έως το 1977 και με τέταρτη θητεία το 1980 μέχρι τη δολοφονία της το 1984 και συνολικά για δεκαπέντε χρόνια.

Όταν η Τουρκία, στην δεκαετία του 1990 είχε πρωθυπουργό την Τανσού Τσιλέρ, η Βιρμανία στις γενικές εκλογές του 1990 ανέδειξε πρωθυπουργό την Αούνγκ Σαν Σου, για να μην αναφερθούν αμιγώς ευρωπαϊκά ή δυτικά παραδείγματα, όπως η Μάργκαρετ Θάτσερ και άλλες, η εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, που θα είναι η 8η πρόεδρος, είναι θετική εξέλιξη που όμως, από μόνη της δεν λύνει τα θέματα. Το πολύ-πολύ να επαναφέρει για λίγο καιρό ουσιαστικά και υπαρξιακά ζητήματα στο προσκήνιο και να αναζωπυρώσει συζητήσεις που θεωρούνταν ξεπερασμένες.





Αλλά και αυτό να συμβεί, είναι θετικό, σε μια εποχή και σε μια περιοχή και πόλη, όπου ο φόβος συγχέεται με τον σεβασμό και η υποταγή με την πίστη. Πόσο μάλλον στην Καστοριά που συγχέεται η ανικανότητα με την θεία θέληση. Και ο κομπασμός με την επιτυχία, ενώ ο μανιχαϊσμός αναδεικνύεται σε κυρίαρχη ιδεολογία. Διότι σήμερα στην Καστοριά στιγματίζεται ο αντίλογος και όχι ο δόλος.




Αλλά και αυτό να συμβεί, είναι θετικό, σε μια εποχή και σε μια περιοχή και πόλη, όπου ο φόβος συγχέεται με τον σεβασμό και η υποταγή με την πίστη. Πόσο μάλλον στην Καστοριά που συγχέεται η ανικανότητα με την θεία θέληση. Και ο κομπασμός με την επιτυχία, ενώ ο μανιχαϊσμός αναδεικνύεται σε κυρίαρχη ιδεολογία. Διότι σήμερα στην Καστοριά στιγματίζεται ο αντίλογος και όχι ο δόλος.

Βαριές κουβέντες στα σίγουρα, για δύσκολες αλήθειες. Είναι όμως που η Ελλάδα έως τώρα είχε (και για λίγες εβδομάδες ακόμη θα έχει) ως πρόεδρό της ένα εκπρόσωπο της λαϊκιστικής δεξιάς, τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Νομικός και ο ίδιος, επιλέχθηκε όχι τόσο για την δυνατότητά του να συνθέτει απόψεις και τάσεις στον δρόμο για την ομόνοια, τον πολιτικό πολιτισμό και την εθνική ομοψυχία, αλλά επειδή εξυπηρετούσε συγκυριακές ανάγκες.

Δεν υπήρχε να εκλεγεί άλλος, που λίγα χρόνια πριν την εκτόξευσή του στην κορυφή της πολιτειακής πυραμίδας, χρημάτισε υπουργός Εσωτερικών όταν κάηκε η Αθήνα, παραδόθηκε στην αναρχία για χρόνια ο τόπος, με επιδερμικά διλήμματα και δικαιολογίες και κανιβαλίστηκε ο πολιτικός κόσμος.  Κάηκαν εξ αιτίας της συνένοχης πολιτικής σιωπής εργαζόμενοι. Άνθρωποι επειδή εργάζονταν και ο πολιτικά συνυπεύθυνος —σε άλλη χώρα θα αυτοκτονούσε— αντί να πάει σπίτι του, πήγε Ηρώδου Αττικού.

Βέβαια στην θητεία του δεν περιορίστηκε σε ευρωσκεπιτικιστικές κορώνες κατηγορώντας την ίδια Ευρώπη από την οποία ικετεύαμε υποστήριξη, όπως έκανε στην αρχή. Όταν τέθηκε θέμα Grexit πράγματι διαφοροποιήθηκε με σαφήνεια και συνέβαλε θετικά στις τελικές ανακατευθύνσεις. Συνέχισε πάντως να στέλνει μηνύματα, σε τέρψη και θρέψη αέρα, αλλά οπωσδήποτε πρόσφερε στην ενηλικίωση της προηγούμενης κυβέρνησης, που με το ένα πόδι βρισκόταν αριστερά και το άλλο, το δεξί, στην πιο ευτελή δεξιά «στα τέσσερα - στα τέσσερα» με την οποία είχε αγαστή συνεργασία και κατανόηση. Ως γνήσιος καραμανλικός όπως λέγεται.

Γι’ αυτό η πρόταση και εκλογή της κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για μια πόλη και περιοχή σαν την Καστοριά είναι σημαντική αφορμή και ευκαιρία. Δεν είναι μόνο για το γεγονός ότι καταγόμενη από την Βόρεια Ελλάδα μπορεί να συναισθάνεται πηγαία και αυθεντικά καλύτερα τα αισθήματα και τις αγωνίες του κόσμου, για όλα τα ζητήματα.

Όπως τα εθνικά θέματα, τις σχέσεις μας με τα Σκόπια και την Τουρκία. Αλλά και επειδή μέσα από την επιστημονική και προσωπική της καταξίωση και ειδικά την επαγγελματική της διαδρομή ως δικαστής και στο τέλος προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, που είναι κατ’ ουσία το συνταγματικό δικαστήριο της χώρας, κλονίζει την ταμπακέρα και για την μεσαιωνική Καστοριά. Που τρέφεται από την αντίδραση.

Ως δικαστής διακρίθηκε για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον στο περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά, συμμετέχοντας σε δίκες με αντίστοιχο ενδιαφέρον, πανελλήνιας σημασίας. Αυτό για την Καστοριά, που είχε αποφασίσει την κατεδάφιση του Μαθιουδάκη και των βυζαντινών τειχών, έχει μια σημασία.





Είναι ακόμη γνωστή για τις προοδευτικές της θέσεις που κατευθύνονται στην προστασία του κοσμικού χαρακτήρα του δημοσίου πολιτικού βίου και υπέρ της διάκρισης της Εκκλησίας από το Κράτος. Της απελευθέρωσης από μια σχέση που πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Καστοριά, πληρώνει πανάκριβα ως τίμημα την ανικανότητα και την ανεπάρκεια. Δεδομένου ότι εδώ —όσο ίσως πουθενά στην Ελλάδα τόσο πολύ, η πολιτική συγχέεται με το θέλημα του Θεού και την μεταφυσική εξάρτηση. Ενώ το σχήμα, αναγορεύεται σε υπέρτατη αρχή.  Σε μια εποχή και μια πόλη που οι δημόσιοι άνδρες επιδεικνύουν δημόσια την φερόμενη προσωπική τους ευλάβεια, ενώ οφείλουν να εγγυώνται την ιδιωτικότητά της.




Είναι ακόμη γνωστή για την προστασία της ετερότητας, της ισότητας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ισοπολιτείας. Προπαντός γνωστή για τις προοδευτικές της θέσεις που κατευθύνονται στην προστασία του κοσμικού χαρακτήρα του δημοσίου πολιτικού βίου και υπέρ της διάκρισης της Εκκλησίας από το Κράτος. Της απελευθέρωσης από μια σχέση που πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Καστοριά, πληρώνει πανάκριβα ως τίμημα την ανικανότητα και την ανεπάρκεια.

Δεδομένου ότι εδώ —όσο ίσως πουθενά στην Ελλάδα τόσο πολύ, η πολιτική συγχέεται με το θέλημα του Θεού και την μεταφυσική εξάρτηση. Ενώ το σχήμα, αναγορεύεται σε υπέρτατη αρχή.  Σε μια εποχή και μια πόλη που οι δημόσιοι άνδρες επιδεικνύουν δημόσια την φερόμενη προσωπική τους ευλάβεια, ενώ οφείλουν να εγγυώνται την ιδιωτικότητά της.

Γι’ αυτό η εκλογή ως προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, μιας Ελληνίδας με τέτοιο παρελθόν μάλιστα και image ίσως είναι μια αφορμή ανανοηματοδότησης.

Όπως σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας την υπόδειξη και υποψηφιότητά της φίλης του νέας προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας από την Θεσσαλονίκη, «δεν θα αρκούσε η δικαστική εμπειρία, η ευφυΐα, η ενσυναίσθηση, η επαφή με την κίνηση των σύγχρονων ιδεών, η γνώση της κοινωνικής πραγματικότητας της ίδιας, διότι η αντίληψή της για τα πράγματα υπερβαίνει με ταχύτητα την δικανική προσέγγιση και στοχεύει στην ουσία».

Πρόκειται για δυνατή ανάλυση η οποία στην Καστοριά, ίσως δεν μπορεί να αφυπνίσει κατάλληλα τους υπεύθυνους. Που γονυπετείς και γονυκλινείς παραχωρούν άθελα τους ζωτικό χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης σε εξωθεσμικούς.

Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, —σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος—αντιλαμβάνεται τους καταναγκασμούς της πολιτικής και τα παίγνια της Ιστορίας. Παρ’ ότι εκπαιδευμένη στην "υποχρέωση επιφυλακτικότητας" που είναι σύμφυτη με τη δικαστική ιδιότητα, έχει συγκροτημένες και ισχυρές απόψεις για τους θεσμούς, την κοινωνία, τις ανθρώπινες σχέσεις που είναι η ουσία της πολιτικής.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι το ανυπέρβλητο δίλημμα στην πολιτική είναι η σύγκρουση ανάμεσα στην "ηθική της ευθύνης" που βασίζεται στα πραγματικά δεδομένα και το καθήκον αλήθειας και την "ηθική της πεποίθησης" που επικαλείται την επιθυμία ή τους ευσεβείς πόθους». Πόσοι και ποιοι άραγε στον δημόσιο βίο της Καστοριάς διαθέτουν μια τέτοια εγγύηση;

Γνωρίζει, συμπλήρωσε ο τέως πρόεδρος του ΠαΣοΚ, «ότι τώρα θα ανήκει διανοία, ψυχή τε και σώματι στο Έθνος, στην Πολιτεία. Ότι έχει καταστεί κοινό κτήμα του Ελληνικού λαού και εγγυήτρια της ευρυχωρίας και της συμπεριληπτικότητας της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Πόσοι στ’ αλήθεια στην Καστοριά μπορούν να είναι εγγυητές της ευρυχωρίας και της συμπεριληπτικότητας, όταν οι εκλεγμένοι, οχυρώνονται πίσω από υπερβολές και αδικίες;

Σήμερα είναι αμφίβολο εάν και ποιος. Αύριο κανείς δεν γνωρίζει. Και με αυτές τις έννοιες, η εκλογή της κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, ίσως επιτέλους, προοιωνίσει κάτι θετικό.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 23 Ιανουαρίου 2020, αρ. φύλλου 1018


Σχετικά:

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/8/20

    Τις Ελληνικές Σημαίες γιατι τις έβγαλε από το Προεδρικό Μέγαρο η ζαμπλουτη Κυρία...;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/8/20

    Επιτέλους μια Πρόεδρος με μετριοπαθές και ουσιαστικό προφίλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/8/20

      Αυτό το προφίλ είναι για το Camping Νεολαίας Σύριζα με στριφτά τσιγάρα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/8/20

      Και ανυποδητη...

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος17/8/20

    Ληφθεί υπόψιν ότι έχει βγάλει και τις ελληνικές σημαίες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/8/20

    Απλώς το αναφέρω ώς μή μεμπτόν,ο πατέρας της ήταν δικαστής επί επαναστάσεως της 21ης Απριλίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/8/20

      Η 21η Απριλίου είχε παντού Ελληνικές Σημαίες.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος18/8/20

    Για την ένοικο της Ηρώδου Αττικού τα κάτωθι κι ας κρίνουν οι αναγνώστες εάν τα γραφέντα στην Οδό,αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα ως αναφορά το άτομο της.
    Δάνεισε την φυσιογνωμία της στην αφίσα του πρώτου φεστιβάλ ΕΚΟΝ Ρήγας Φερραίος ΚΚΕ Εσωτερικού.
    Ιανουάριος 2012,απορρίπτει ισχυρισμούς Δήμων για την παράνομη εγκατάσταση ΧΥΤΑ/σκυβαλοποιείων σε Κερατέα και Γραμματικό.
    Ιούλιος 2012,απορρίπτει αίτημα ακύρωσης της απόφασης για παραχώρηση 4000 στρεμμάτων στίς Σκουριές,στην Ελληνικός Χρυσός. Ο συγκεκριμένος χώρος τώρα πιά μοιάζει κρανίου τόπος και όλη η άγρια βλάστηση έχει εκχερσωθεί και η πανίδα εξαφανισθεί.
    Φεβρουάριος 2015,απορρίπτει ώς αβάσιμους τους ισχυρισμούς των κατοίκων για τις εργασίες μεταλλείων στις Σκουριές.
    Μάρτιος 2015,πρότεινε την αθώωση του Γ. Παπακωνσταντίνου στην δίκη για την λίστα Λαγκάρντ.
    Ιούλιος 2019,αποφασίζει ως πρόεδρος του ΣΤΕ το οριστικό τέλος του 13ου και 14ου μισθού των ΔΥ.
    Δεκέμβριος 2019, κατηγορείται για κακοδικία στην υπόθεση του Αλεξάντερ Βιννίκ ( mr. Bitcoin ).
    Ιούνιος 2020,με προσφυγάκια συναντήθηκε η Σακελλαροπούλου: 'είδα στα μάτια τους την ανάγκη για ένα σπίτι'. Βέβαια υπάρχουν και ελληνάκια με την ίδια ανάγκη..!!!
    Η Σακελλαροπούλου εισηγήθηκε την αποβολή του ανθρωπολόγου Άρη Πουλιανού από το σπήλαιο του Αρχανθρώπου των Πετραλώνων.
    Είμαι σίγουρος ότι η Οδός,πιστή και με δεδομένη την προσήλωση της στην ελευθεροστομία και επ'αγαθώ της ενημέρωσης των αναγνωστών της θα τολμήσει στην δημοσίευση του παρόντος.
    Θερμές ευχαριστίες εκ των προτέρων.

    Έρρωσθε

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/8/20

      Ενώ ο Παυλόπουλος, ο Σαρτζετάκης, ο Παπούλιας... άλλο πράμα!!! Μας κάναν περήφανους!!!!
      Να!!!! Το γράφω αυτή τη στιγμή, κι ανατριχιάζω! -Τι ανατριχιάζω;;;
      Κλαίω, και οδύρομαι, που δεν τους έχουμε ακόμη!!!!
      Πάνε κι οι σημαίες, πάνε κι οι εκκλησιές, πάνε και τ' αντίδωρα...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/8/20

      O θεσμός του Προέδρου δεν προσφέρει τίποτα, μόνο έξοδα για τον Έλληνα φορολογούμενο, πάρτυ, δεξιώσεις, βενζίνες, μισθοδοσίες και μετακλητα κομματοσκυλα...

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος18/8/20

    Ο Παυλόπουλος ήταν αυτός ο οποίος ως υπουργός εσωτερικών άφησε να καταστραφεί η Αθήνα συνεπεία του θανάτου Γρηγορόπουλου. Επίσης εκείνο το μουντό χειμωνιάτικο δειλινό,έγινε τσακωτός κατά την έξοδο του από την ερωτική φωλίτσα από τον απατημένο σύζυγο και ο οποίος χειροδίκησε,κάνοντας τον να αναζητά οδοντίατρο....!!!
    Σαρτζετάκης,ώς νεαρός πταισματοδίκης είχε προσφύγει στις υπηρεσίες ιατρού με σκοπό ιατρική βεβαίωση ανικανότητος λόγω του ότι είχε προκύψει θέμα ηθικής τάξεως με γυναίκα συναδέλφου του!!!
    Ως πρόεδρος δημοκρατίας είχε κατηγορηθεί για το κονταίηνερ με τα αφορολόγητα που είχε φέρει κατά το επίσημο ταξίδι του στην Ιαπωνία...!!
    Αφήνω το γεγονός ότι κατά την συμπλοκή του τρομοκράτη Τσουτσουβή στην Καλογρέζα με άνδρες της αστυνομίας,βρέθηκε στο καρνέ του τρομοκράτη το όνομα της συζύγου του Σαρτζετάκη Φρόσως και το τηλεφωνό της!!! Αφήνω το κουτσομπολίστικο πώς κατά την διάρκεια του γαμηλίου ταξιδίου του ζεύγος στην Ιταλία,ο πρόεδρος είχε πάρει στο ξενοδοχείο και την μητέρα του με αποτέλεσμα τα διαρκή παράπονα της συζύγου αφού εκείνος πήγαινε στο δωμάτιο της μητρός του για να την καληνυχτίσει,σπαταλώντας ικανό χρόνο. Ώσπου η σύζυγος αποφάσισε να πάει στο δωμάτιο της μητρός του με το γνωστό αποτέλεσμα να του βγεί το παρατσούκλι" 'αγκαλίτσας'!!!!
    Κάρολος Παπούλιας. Γνωστή η εμπλοκή του στον δανεισμό των χρημάτων για την αγορά της οικίας στην οδό Αγράμπελης.
    Επίσης ελάμβανε σύνταξη 'αντιστασιακού' διότι κατά δήλωση του όταν ήταν μικρούλης ( εξ ετών..) μετέφερε μηνύματα στούς αντάρτες,μέσα στο εσωρουχό του!!!!
    Αυτές είναι οι ανυπέρβλητες φυσιογνωμίες της μεταπολιτευτικής κλεπτοκρατίας που ΔΕΝ εκλέγονται από το σώμα πολιτών ( στην ουσία υπήκοοι..).

    Έρρωσθε

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΥΓ μπορεί και να συνεχισθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ