20.1.21

Δήμος Άργους Ορεστικού και πράσινη ενέργεια

Την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου tracker 300 kw, στην κοινότητα Αμπελοκήπων, περιλαμβάνει το έργο "βελτίωσης ύδρευσης και ΑΠΕ" που έχει εντάξει ο δήμος Άργους Ορεστικού, αρχικά στο πρόγραμμα Φιλόδημος Ι και μετέπειτα στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, με συνολικό προϋπολογισμό 2.400.000 € περίπου.
Για τη δημοπράτηση του φωτοβολταϊκού πάρκου εκκρεμεί η γνωμοδότηση του ΔΕΔΔΗΕ στη σχετική αίτηση που έχει υποβάλει ο δήμος για τη σύνδεση Φ/Β σταθμού στο δίκτυο μέσης τάσης, με εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό (Virtual net metering). Η κατασκευή του θα συμβάλει στη μειωμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Η παραχθείσα ενέργεια των αντλιοστασίων του δήμου θα συμψηφίζεται με την παραχθείσα ενέργεια από το φωτοβολταϊκό πάρκο, προσφέροντας οικονομία και συμβαδίζοντας με την πράσινη ευρωπαϊκή πολιτική, που έχει ως γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.
Στο ίδιο έργο περιλαμβάνεται ως υποέργο και η κατασκευή νέων δεξαμενών ύδρευσης στην πόλη και σε 8 οικισμούς του δήμου, προς αντικατάσταση των παλιών, και συγκεκριμένα στο Μελάνθιο, τον Βράχο, το Ζευγοστάσιο, το Περιβόλι, το Καστανόφυτο, τον Άγιο Ηλία, τον Σπήλιο και το Νόστιμο. Επίσης, ως 2ο υποέργο περιλαμβάνεται η προμήθεια δίδυμων φίλτρων ενεργού άνθρακα και κατάλληλων οικίσκων για τη στέγασή τους. Το υποέργο αυτό βρίσκεται στο στάδιο δημοπράτησης και περιλαμβάνει και την τοποθέτηση συστημάτων τηλεμετρίας και αυτοματισμού, που θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη διαχείριση και κατά συνέπεια, στην πρόληψη και την αντιμετώπιση βλαβών.
Ο δήμος Άργους Ορεστικού πρωτοπορεί σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και εφαρμόζει βέλτιστες πρακτικές τηλε-παρακολούθησης και τηλεμετρίας αντλιοστασίων, σταθμών και δεξαμενών ύδρευσης.

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος20/1/21

  Πολλά λεφτά.... Το 300kw tracker τόσο πολύ κοστίζει..;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος20/1/21

   Το 300kw tracker κοστίζει περίπου 300.000€ για ιδιώτη σήμερα

   Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ