Κατατέθηκε στην Βουλή, το βράδυ της Παρασκευής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την «Εισαγωγή στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις». Το σχέδιο νόμου θα εισαχθεί για επεξεργασία στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων την ερχόμενη Τρίτη. Οι βουλευτές ΣυΡιζΑ Ολ. Τελιγιορίδου, Κ. Βέττα και Π. Πέρκα, σχετικά με την κατάθεση του νομοσχεδίου, εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:
Η υπουργός Παιδείας αρνείται το διάλογο
με τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας και τον πρύτανη.
με τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας και τον πρύτανη.
Στην τηλεδιάσκεψη που κάλεσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στις 22-1-2021 για το νομοσχέδιο που συρρικνώνει και απειλεί με κλείσιμο το πανεπιστήμιο μας, αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί άμεσα, πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου στη βουλή, συνάντηση από την αρμόδια υπουργό κ. Κεραμέως, των 10 βουλευτών της περιοχής και του Πρύτανη, για να συζητήσουμε και να εκφράσουμε τις απόψεις της κοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας.
Το ραντεβού ανέλαβε να το κλείσει ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ κ. Κωνσταντινίδης.Και ενώ περιμένουμε να ειδοποιηθούμε για την συνάντηση διαπιστώνουμε ότι η κ. Κεραμέως κατάθεσε χθες το νομοσχέδιο στην Βουλή.
Δύο τινά συμβαίνουν. Ή δεν ζητήθηκε το ραντεβού ή ζητήθηκε και η κ. Κεραμέως έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια όλους τους δημοκρατικά εκλεγμένους βουλευτές της Δ. Μακεδονίας!
Η κ. Κεραμέως αρνείται να ακούσει τις απόψεις και την αγωνία των πολιτών της Δ. Μακεδονίας. Η απαξίωση από την κ. Κεραμέως του συνόλου των εκλεγμένων βουλευτών της Δ. Μακεδονίας, μας παραπέμπει σε άλλου τύπου καθεστώτα και σε άλλες εποχές! Την ίδια ώρα η Υπουργός και η κυβέρνηση κάνει συναντήσεις και συζητά με ιδιώτες ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων και κολλεγίων , στους οποίους άλλωστε αυτό το νομοσχέδιο εξασφαλίζει πελατεία.
Εάν το ζητούμενο είναι η διάσωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Δυτική Μακεδονία, να είναι σίγουρη ότι μόνο ο δημοκρατικός διάλογος με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας θα μπορούσε να συνδράμει.
Φαίνεται όμως ότι άλλα είναι τα επίδικα. Η κ. Κεραμέως προκειμένου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, θυσιάζει την παιδεία και τη δημοκρατία!
Βουλευτής Καστοριάς, Ο. Τελιγιορίδου
Βουλευτής Κοζάνης, Κ. Βέττα
Βουλευτής Φλώρινας, Π. Πέρκα
Ποιά αναβάθμιση και διάσωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης επικαλούνται οι εθνομάνες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕδώ τα πανεπιστημιακά καθηγητικά λαμόγια διασπάθισαν όλα αυτά τα χρόνια τριακόσια (300) δισεκατομμύρια δραχμές,μάλιστα κυρία μου,τί δεν με πιστεύετε,σας πιάνει ίλιγγος,από τα ΕΟΚικά προγράμματα. Συνήθως δίνουν μια έρευνα σε φοιτητές,σπάζοντάς τη σε δυό τρείς διατριβές. Οι φοιτητές κοπιάζουν για την ψυχή της κακομοίρας της μάνας τους και το όφελος το καρπώνεται ο εκάστοτε καθηγητής. Άσε που οι κακές γλώσσες λένε διάφορα για τις φοιτήτριες και των δύο 'φύλων' που για περάσουν,πρέπει να πλαγιάσουν...μερικοί δε αν όχι οι περισσότεροι δεν έχουν ή έχουν ισχνή επιστημονική δημοσίευση (Δόμναααα...)και σιτίζονται σε κομματικούς διαδρόμους καθότι ενδύονται τον μανδύα της αριστερίλας( μπρρρ...).
Καλημέρα Σας κυρίες μου,μανάδες και μαινάδες του Έθνους(!)..
Έρρωσθε
Δημήτριος Αγιασοφίτης
Για να δημοσιεύσεις πρώτα πρέπει να πληρώσεις τον «επαναστατικό φόρο» στον εκδοτικό οίκο που ελέγχει τον τομέα. Έχουμε δύο δυνατότητες. Να το κλείσουμε το ρημάδι είναι το ανανεώσουμε. Αυτό όμως με αξιοκρατικά κριτήρια. μιλάμε για μεγάλους επιστήμονες στο πανεπιστήμιο μας. Τότε τίθεται το ερώτημα γιατί οι φοιτητές δεν προτιμούν το πανεπιστήμιο. O φοιτητής θέλει καλή διδασκαλία και όχι «papers» για τον κώλο της αλεπούς που δημοσιεύονται πληρώνοντας ούτε ιπτάμενους καθηγητές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν εφαρμόζαμε αξιοκρατικά κριτήρια έπρεπε πρώτα να διώξουμε όλους όσους μπήκαν στα πανεπιστήμια με οποιοδήποτε ρουσφέτι, οικογενειακό, προσωπικό ή κομματικό. Φοβάμαι ότι τα περισσότερα πανεπιστήμια θα έμεναν χωρίς προσωπικό, όπως και οι λοιπές δημόσιες υπηρεσίες.
ΑπάντησηΔιαγραφή