31.5.21

Διαξιφισμοί



Περί λίμνης

Ζ. Τζηκαλάγιας - Ο. Τελιγιορίδου


Ζ. Τζηκαλάγιας: 
«Αναλαμβάνω την πρωτοβουλία και την ευθύνη της ενημέρωσης των κατοίκων και της ευαισθητοποίησης των εχόντων την αρμοδιότητα αρχών για την ποιότητα των νερών της λίμνης της Καστοριάς. Ο πίνακας που παραθέτω* είναι τα αποτελέσματα από τον "Δημόκριτο" και αφορά δείγματα νερών που λήφθηκαν τον φετινό Ιανουάριο. Μετρήθηκαν οι κυανοτοξίνες και αν και χειμώνας ανευρέθηκαν δυστυχώς μικροκυστίνες έστω και σε χαμηλές συγκεντρώσεις. Περισσότερες στον "Σταυρό", μετά στην "μεσάδα" και λιγότερες στα "Ψαράδικα". Τι πρέπει να γίνει: α) συνέχιση των μετρήσεων με περιοδική αποστολή δειγμάτων από το τμήμα Περιβάλλοντος της Αντιπεριφέρειας, β) κινητοποίηση όλων μας για λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων που θα προστατεύουν και θα διατηρούν όσο γίνεται καθαρότερη και ασφαλέστερη για την υγεία την λίμνη μας. Όλα αυτά για να φέρει τα πολυπόθητα ολοκληρωμένα αποτελέσματα η πρωτοβουλία που πήρα πέρυσι, να γίνει πρώτη φορά εκτεταμένη συζήτηση στην βουλή για την λίμνη Ορεστειάδα».

Ο. Τελιγιορίδου: 
«Κροκοδείλια δάκρυα για τη λίμνη Καστοριάς από τη ΝΔ. Πρόβλημα στη λίμνη της Καστοριάς από ανεύρεση μικροκυστινών σε δείγματα του Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο βουλευτής ΝΔ Καστοριάς Ζ. Τζηκαλάγιας. Και αυτοθαυμάζεται γιατί πέρσι λέει με πρωτοβουλία του συζητήθηκε στη βουλή η κατάσταση στη λίμνη. Ας του θυμίσουμε πως με την ψήφο του καταργήθηκε ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Καστοριά, που ίδρυσε η κυβέρνηση του ΣυΡιζΑ. Με την ψήφο του δηλαδή οδήγησε τη λίμνη σε αυτήν την κατάσταση. Η διαχείριση των προηγούμενων χρόνων είχε φέρει την λίμνη της Καστοριάς στην καλύτερη κατάσταση από το 1985, γεγονός που επισήμαναν όλοι οι επιστήμονες ακόμη και στη συζήτηση που αναφέρει πως έγινε στη Βουλή πέρσι. Ευχαριστούμε κ. Τζηκαλάγια, αλλά μην πάρετε άλλες πρωτοβουλίες. Όχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα».


Δ. Σαββόπουλος: 
«Έχουμε την καλή διάθεση, αλλά δεν έχουμε την αρμοδιότητα. Τα αποτελέσματα για το νερό της λίμνης δεν έχουν έρθει στην Αντιπεριφέρεια, τα είδαμε στο facebook του βουλευτή».


(*) Τα στοιχεία του πίνακα που παραθέτει ο κ. Τζηκαλάγιας δεν είναι ευδιάκριτα και γι' αυτό τον λόγο δεν δημοσιεύονται στην παρούσα ανάρτηση.



Φωτογραφία: Σχέδιο του William Kentridge για την όπερα «Η Μύτη», του ρώσου συνθέτη της σοβιετικής περιόδου Ντμίτρι Ντμίτριεβιτς Σοστακόβιτς (1906-1975), που βασίζεται στην ομώνυμη ιστορία του Γκόγκολ.

 

Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:


8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος31/5/21

    Ο Πνευμονιολογος πέρυσι αφού έβγαλε την ιατρική ποδιά μετά τη φωτογράφηση, σύστησε στην Κτηνίατρο να βάλει την κτηνιατρική πόδια και να συνδράμει στο νοσοκομείο Καστοριάς στην αντιμετώπιση Covid-19, που στερείται Πνευμονιολογο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/5/21

    Δυό γάιδαροι μαλώνανε...ή μέσα στο νερό της λίμνης μέσα στο νερό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος31/5/21

    Δεν μας λέει o κύριος Ζήσης πια είναι η αιτία της ύπαρξης των κυανοτοξίνων. Μήπως έχουν σχέση με τα φυτώρια των φίλων του που επισκέπτεται για να βγάλει το selfie της εβδομάδας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/6/21

    καλά ξυπνητούρια κύριε Τζηκαλάγια με καθυστέρηση 6 ολόκληρων ετών.
    https://kastoria.pdm.gov.gr/3513-2/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7/6/21

    Ζήση ζούμε με λευκό παντελόνι να σε δούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/6/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/6/21

      Μωρέ [....] τσιμπάει την μισθάρα και τα προνόμια και εσύ κορόιδευε όσο θέλεις. Και με καφτάνι να βγει ή ντόμινο, πού είναι αυτός και που εσύ...;;!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος8/6/21

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ