31.5.21

Συνάντηση του δημάρχου Νεστορίου με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών

Ο δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος συναντήθηκε στην Αθήνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος έχει υπό την ευθύνη του, τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης. Βασικό θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών υπήρξε η δυνατότητα χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων των δήμων από το Ταμείο Ανάκαμψης και ιδιαίτερα η ένταξη στο ταμείο του φράγματος και του αρδευτικού Διποταμίας της Δ.Ε. Ακριτών.
Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών πως η ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης είναι οριστική και αμετάκλητη με τον προϋπολογισμό του να ανέρχεται στα 19,8 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον διευκρινίστηκε πως το έργο θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και αναλύθηκε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Ειδικότερα έως τις αρχές του 2022 θα εκδοθεί η απόφαση ένταξης, η σύμβαση με τον ανάδοχο θα υπογραφθεί εντός του ίδιου έτους, η κατασκευή του έργου θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα 2023 – 2025 και στα τέλη του 2025 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία.

1 σχόλιο:

  1. Γιώργος Χατζηδημητρίου [fb]1/6/21

    Τον Δήμαρχο της ομορφότερης πόλης του πλανήτη κάθε πότε τον βλέπει άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ