18.1.09

ΟΔΟΣ: Πρόσωπα # 4 ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΟΥΖΑΛΗ

ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ
Εξάσκηση

Την υπερκινητική βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Καστοριάς διάλεξαν πολλοί και υπέδειξαν ως πρόσωπο του 2008. Βεβαίως, το φαινόμενο ειδικά για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι καθόλου σπάνιο. Υπενθυμίζεται ότι ο τέως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανέστης Αγγελής είχε κατ’ επανάληψη επιλεγεί από τους αναγνώστες της ΟΔΟΥ ως πρόσωπο που ξεχώρισε, των περασμένων ετών. Βεβαίως και φέτος ψηφίστηκε από σημαντικό αριθμό αναγνωστών, αλλά αυτοί που ψήφισαν την κυρία Μπουζάλη, είτε θετικά είτε αρνητικά, ήταν περισσότεροι.

Η κ. Βίβιαν Μπουζάλη υποδείχθηκε για τα καλά και τα κακά της. Ως η πρώτη γυναίκα βουλευτής του νομού Καστοριάς που παραβίασε ένα ακόμη ανδρικό άβατο, κατέγραψε σίγουρα μια σημαντική πρωτοπορία. Βεβαίως και το γεγονός ότι είναι ίσως η μοναδική βουλευτής των τελευταίων χρόνων που ήρθε… τρίτη στην πρωτεύουσα διεδρικού νομού που την εκλέγει, είναι και αυτό μία πρωτοπορία.

Ως νέα γυναίκα, με αρκετά σύγχρονο προφίλ, προκαλεί οπωσδήποτε εύλογες περιέργειες για την δυνατότητά της να συνδυάζει τις απλές καθημερινές κοινές υποχρεώσεις με τα υψηλά καθήκοντα του πληρεξουσίου του νομού και του βουλευτή που πρέπει να συμμετέχει στο νομοθετικό έργο της βουλής.

Η κάπως αιφνίδια εμφάνιση (προσγείωσή) της στα πολιτικά πράγματα της Νέας Δημοκρατίας και η επιβολή της στα κομματικά, καθώς και η σε σύντομο χρόνο εκλογή της στην θέση της βουλευτή της ΝΔ, αποτελούν για τους περισσότερους απτές αποδείξεις ότι η κ. Βίβιαν Μπουζάλη επιβλήθηκε από το τοπικό κομματικό κατεστημένο σαν μεταβατική λύση, αφ’ ότου λόγω του σκανδάλου με τα ομόλογα, κατέστη σαφές ότι θα έπρεπε να σταματήσουν οι ενέργειες για άμεση βουλευτική υποψηφιότητα του κ. Αγαπίου Σημαιοφορίδη.

Όπως και να έχει η κατάσταση, είναι γεγονός ότι η εκλογή και η από τότε πορεία της βουλευτή, προκάλεσε ρήξεις, ανατροπές και ανακατατάξεις.Είναι αμφίβολο αν υπήρξε ποτέ άλλοτε, τοπικός βουλευτής που τόσο γρήγορα, χωρίς να διαθέτει ο ίδιος στρατόπεδο αντιπάλων από το δικό του παρελθόν, να «κατόρθωσε» μέσα σε ένα χρόνο να έλθει σε ρήξη με τα περισσότερα κορυφαία κομματικά στελέχη.

Παρά το εσωκομματικό δυσμενές κλίμα, οι ακατάπαυστες σαββατιανές «συνεντεύξεις»-διαγγέλματα της κ. Βίβιαν Μπουζάλη, πείθουν ότι ακόμη και έξω από τις αρχικές προσδοκίες και σχεδιασμούς των εμπνευστών της πολιτικής της σταδιοδρομίας, η κ. Β. Μπουζάλη, δεν ήλθε σαν περαστική, αλλά για να μείνει. Καθ’ ότι εκπλήσσει με την δυνατότητα και την εμμονή της να μιλάει συνεχώς για ένα θέμα και να μακρηγορεί, χωρίς να λέει τίποτε στην ουσία του γι’ αυτό.

Καθ’ ότι, σύμφωνα με το πιο κοντινό, στην περίπτωσή μας, προηγούμενο παράδειγμα, αυτό του κ. Φ. Πετσάλνικου, μπορεί κάποιος με λόγια αέρος, χωρίς ουσία, και προπαντός με μονολόγους, να επιβιώνει και για πολλές δεκαετίες ακόμη. Αρκεί βεβαίως να εξασκεί και την υποταγή. Με υποτακτικούς εννοείται.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 1.1.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ