2.1.09

ΟΔΟΣ: Από τα [σεμνά] ομόλογα στο [ταπεινό] Βατοπέδι

Σε μία περίοδο που η κοινωνική αναταραχή επεκτάθηκε και άναψε φωτιές σε όλη την Ελλάδα, ακόμη και στην κατά παράδοση φιλήσυχη Καστοριά, με μαζικές εκδηλώσεις αλλά και έκτρωπα, που πραγματοποιήθηκαν τις περασμένες μέρες, οι πολιτικοί παράγοντες του νομού Καστοριάς σιωπούν.

Όλοι γνωρίζουν ότι η δολοφονία του 15χρονου νεαρού Αλέξη Γρηγορόπουλου , στα επεισόδια του π. Σαββάτου, ήταν απλώς η σπίθα που προκάλεσε τις πρωτοφανείς διαμαρτυρίες και καταστροφές.

Γιατί στην ουσία την ευθύνη για την κατάσταση φέρει αποκλειστικά η κυβέρνηση, με τους λανθασμένους και καθυστερημένους χειρισμούς όλων των σκανδάλων και της διαφθοράς, από την εποχή των ομολόγων στα οποία ενεπλάκη το όνομα του κ. Α. Σημαιοφορίδη μέχρι σήμερα, με κορύφωση το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, το οποίο απέδειξε την απόλυτη παράλυση κάθε μηχανισμού πρόληψης και αποτροπής των φαινομένων διαφθοράς.

Γίνεται λόγος για δισεκατομμύρια ευρώ που πηγαινοέρχονται στις τσέπες ή τα ράσα αυτών που αναμείχθηκαν στα σκάνδαλα, και αντί η κυβέρνηση να αρθεί των περιστάσεων και να εμπνεύσει αξιοπιστία και εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό, τον κλόνισε ακόμη περισσότερο με την απάθεια και τα καθυστερημένα αντανακλαστικά της.

Στον νομό Καστοριάς, η στάση της βουλευτού κ. Βίβιαν Μπουζάλη και άλλων τοπικών πολικών παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας, ερμηνεύεται ως εμπαιγμός της κοινής γνώμης, την οποία προσπαθεί να πειθαναγκάσει η βουλευτική νοοτροπία της ακατάπαυστης φλυαρίας και αερολογίας ενός χρόνου, για όλα τα άλλα ζητήματα, εκτός από τα πραγματικά προβλήματα του καστοριανού λαού.

Ασφαλώς, η ασυνήθιστη έκταση των καταστροφών, οι λεηλασίες και οι καταστροφές που σημειώθηκαν στα μεγάλα αστικά κέντρα, αποδεικνύουν τις συνέπειες μιας κατάστασης που προκαλείται από τον συνδυασμό της κυβερνητικής ανεπάρκειας, της διαφθοράς και των σκανδάλων, με την ολέθρια επίδραση στην νεολαία της εξωκοινοβουλευτικής κυρίως Αριστεράς και του αναρχικού κινήματος.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 11.12.2008

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος5/2/09

    Η ΝΕΑ ΔΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΔΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗ . ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ-και όχι μόνον της ΚΑΣΤΟΡΑΣ- ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ . ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ Σ Υ Μ Μ Ο Ρ Ι Α ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ