4.1.09

ΟΔΟΣ: Για το Πανεπιστήμιο

Σαφώς επηρεασμένο από το γενικότερο κλίμα υποβάθμισης του δημόσιου βίου, που οδήγησε στις λεηλασίες και τις καταστροφές των κουκουλοφόρων των περασμένων ημερών σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδος, ήταν και το πνεύμα της (δήθεν) καταγγελίας σε βάρος του νομάρχη Καστοριάς για την συνεπή στάση του στο ζήτημα της στέγασης της Πανεπιστημιακής Σχολής, επιστολή που φέρεται να ανήκει στους γονείς του 1ου Γυμνασίου Καστοριάς. Αλλά φοράει την δική της κουκούλα.

Από την οξύτατη και ασυνήθιστα εριστική φρασεολογία, τις απειλές, συμπεραίνεται ότι την ουσιαστική ευθύνη της πρωτοφανούς αυτής επιστολής, δεν μπορεί να την έχει η νηφαλιότητα, ούτε η συλλογικότητα. Σύμφωνα με ενδείξεις και ψιθύρους γονιών που πιέζονται να συμφωνούν, ή να σιωπούν, με την βουβή απειλή της βαθμολογίας των παιδιών τους, έχει σχηματισθεί μια ιδιότυπη διοικούσα επιτροπή δίκη επαναστατικού οργάνου αντίστοιχη της «κομμούνας» της γαλλικής επανάστασης που επιβάλλεται στους περισσότερους.

Το χειρότερο είναι ότι κανείς δεν τους δίνει πια σημασία, τουλάχιστον στην πόλη της Καστοριάς. Και το ακόμη χειρότερο, ότι οι τηλεβόες και τα φερέφωνα που περίπου συνειδητά υπονομεύουν την Καστοριά και το μέλλον της, δεν έχουν συνειδητοποιήσει την απελπιστική μοναξιά τους. Κανείς άλλος πια δεν συμφωνεί μαζί τους. Και κανείς δεν τους υποστηρίζει.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 18.12.2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ