17.1.10

ΟΔΟΣ: Πρόσωπα 2009 - Guest Star


Όσο παράξενο κι΄ αν φαίνεται, στα φετεινά «πρόσωπα» του 2009 υπάρχει και μια quest star. Που δεν έχει όμως την ιδιότητα του προσώπου μια και δεν είναι άνθρωπος. Έστω κι αν οι ομοιότητές της με τον άνθρωπο είναι πολλές, κυρίως επειδή μερικές φορές συμπεριφέρεται σαν δίποδο και εκδηλώνει έντονα αισθήματα, ιδίως οικογενειακά. Πρόκειται για την αρκούδα που ζει στον Γράμμο αλλά και την αρκούδα που φονεύεται από τα αυτοκίνητα κατά μήκος της Εγνατίας Οδού.

Η ΟΔΟΣ αποφάσισε να επισημάνει το γεγονός ότι πολλοί από τους αναγνώστες της, υπέδειξαν τις αρκούδες-θύματα των αυτοκινήτων και των ανθρώπων, σ’ αυτά που ξεχώρισαν το 2009. Απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση στους ιθύνοντες να προχωρήσουν σε όλες τις ενέργειες και τα έργα θωράκισης και απομόνωσης του καλά προφυλαγμένου ως πρόσφατα κόσμου των θρυλικών δίποδων. Που επιβίωναν ανενόχλητες στην ίδια περιοχή με εμάς, για αιώνες τώρα. Ώσπου, ένα μεγάλο ανθρώπινο τεχνικό επίτευγμα, η Εγνατία Οδός, στην διάρκεια μόλις ενός χρόνου (του 2009) στοίχισε την ζωή σε δέκα (10) -τι σύμπτωση για το 2010- άτυχες ανώνυμες αρκούδες. Απλώς επειδή βρέθηκαν σε λάθος τόπο, την λάθος ώρα, που περνούσε από τον δρόμο της, ο άνθρωπος.


1 σχόλιο:

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ