10.1.10

ΟΔΟΣ: Πρόσωπα 2009 - Παρασκευή Μπουζάλη (6)

*ενός κακού, μύρια έπονται*

Η τέως βουλευτής, ύστερα από πολλά χρόνια ολοκληρωτικής απουσίας από την Καστοριά, εμφανίσθηκε κάπως απότομα, και κυριολεκτικά στο επίκεντρο του εγκλωβισμένου και επαρχιακού πολιτικού στίβου του νομού, ελάχιστους μήνες πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007. Λεγόταν τότε, ότι ο κομματικός επαναπατρισμός και η υποψηφιότητά της ενθαρρύνθηκαν από το πολιτικό περιβάλλον του τ. βουλευτή Καστοριάς κ. Κ. Σημαιοφορίδη. Το οποίο αναζητούσε μια μεταβατική λύση για το βουλευτικό αξίωμα της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Καστοριάς, διότι ο γιος του, κ. Αγ. Σημαιοφορίδης, που φερόταν ως ο επόμενος υποψήφιος σημαντικών πιθανοτήτων, είχε εμπλακεί στο πολιτικό σκάνδαλο με τα δομημένα ομόλογα του Δημοσίου, και προσωρινά, όπως πιστευόταν με τα τότε δεδομένα, θα έπρεπε να αναβάλλει τα πολιτικά του σχέδια. Έτσι, εν όψει του ότι είχαν διαρρηχθεί και μάλιστα με δημόσιο τρόπο οι σχέσεις του με τον βουλευτή ακόμη την περίοδο εκείνη κ. Ανέστη Αγγελή, το περιβάλλον του κάποτε πανίσχυρου κομματικού παράγοντα της Νέας Δημοκρατίας στον νομό, αναζήτησε και εντόπισε εκτός Καστοριάς την κατάλληλο υποψήφιο. Όπως ανάλογα στην «ξένη» είχε βρει τον κατάλληλο υποψήφιο δήμαρχο Καστοριάς κ. Γ. Σιώμκο το 1998, η ήττα του οποίου οδήγησε σπονδυλωτά στο σημερινό ναδίρ την πόλη της Καστοριάς.

Με εφόδια τις επιστημονικές της περγαμηνές (μερικές μάλιστα από τις οποίες και ειδικά οι πιο ηχηρές αμφισβητήθηκαν), την απόλυτα τηλεοπτική προσωπική και οικογενειακή λάμψη, την αφθονία στην δαπάνη προεκλογικού υλικού, καθώς και ένα καλά έτοιμο και οργανωμένο επιτελείο που δούλεψε door to door, κατόρθωσε να εκλεγεί στην θέση της βουλευτού Καστοριάς με την κυβερνητική Νέα Δημοκρατία. Αν και το εντυπωσιακό και ενδεικτικό της υπόθεσης είναι ότι στην πόλη της Καστοριάς, όπου οι ψηφοφόροι μάλλον εκλέγουν με διαφοροποιημένα και ίσως αντιθαμβωτικά κριτήρια, η κ. Μπουζάλη είχε καταλάβει μόλις την 3η θέση σε σταυρούς προτίμησης.

Η συνέχεια της εκλογής της, αποδείχθηκε άδοξη και σύντομη. Παρ’ ότι είναι ολοφάνερο ότι δεν φανταζόταν ότι θα επέλθει τόσο σύντομα η παρακμή του άστρου της, ξεχώρισε για την φωτογραφική της δεινότητα και συχνότητα δίπλα σε πρωθυπουργούς, προέδρους και υπουργούς, και για την επιθυμία της να καθυποτάξει το μάλλον ανδροκρατούμενο περιβάλλον της Νέας Δημοκρατίας στην Καστοριά, με σκοπό να επιβάλλει την πολιτική κυριαρχία της, και να ελέγξει τις εξελίξεις. Αλλά και να σημαδέψει την τράπουλα με υποψηφίους δημάρχους, συμβούλους, προέδρους και άλλα αξιώματα. Με αποτέλεσμα να προκαλέσει εσωκομματικές αντιδράσεις, που με την πρώτη εκλογική ευκαιρία, μόλις δύο χρόνια μετά την εκλογική της νίκη, να κόψουν απότομα τα νήμα της βουλευτικής σταδιοδρομίας της. Και επειδή ενός κακού, μύρια έπονται, η ίδια μετά την εκλογική της ήττα, είχε την ειλικρινή, αλλά οπωσδήποτε άτυχη και ανεπίκαιρη γενναιότητα, να δηλώσει δημόσια ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα της κ. Ντ. Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ