8.1.10

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Κύριε Μπαϊρακτάρη,

Σας στέλνω ένα απόκομμα εισιτηρίου του νέου Μουσείου της Ακρόπολης το οποίο επικυρώθηκε πρόσφατα με μία ομάδα Καστοριανών και μου το έδωσε η ξεναγός για σουβενίρ. Διαβάζοντάς το σε δύο σημεία βλέπω να αναγράφεται ότι το Μουσείο είναι στην οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου.
Δεν ήξερα πού να αποταθώ για την διόρθωσή του, πιστεύω ότι εσείς έχετε τον τρόπο να το δώσετε δημοσιότητα, για να φθάσει ως την αρμόδια υπηρεσία για να διορθωθεί στα εισιτήρια που θα ταξιδέψουν σ’ όλο τον κόσμο, στο ορθό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Ευχαριστώ για την φιλοξενεία
Αγγελική Μ. Παπαμαντζάρη

Σημείωση της ΟΔΟΥ: Όταν η εφημερίδα έλαβε την επιστολή, ήθελε να πιστεύει ότι το λάθος του εισιτηρίου στο οποίο αναφέρεται η κα Παπαμαντζάρη είναι ένα μεμονωμένο που οφείλεται στον δαίμονα του τυπογραφείου. Η έκπληξη ήρθε λίγο αργότερα όταν μετά από μία πρόχειρη έρευνα στο διαδίκτυο, (την οποία μπορεί να επιβεβαιώσει ο καθένας πολύ εύκολα πληκτρολογώντας φερ’ ειπείν στο google το όνομα) προέκυψε ότι ο (άγιος) Διονύσιος Αρεοπαγίτης, έχει πολιτογραφεί και ως… Αεροπαγίτης. Επομένως όχι μόνο η ιστορία αλλά και η… εκκλησία έχει προσθέσει στο εορτολόγιό της εξ αιτίας της νεοελληνικής παιδείας έναν ανύπαρκτο άγιο. Μακάρι οι κάθε λογής αρμόδιοι να παρέμβουν για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα. Αρκεί βεβαίως να γνωρίζουν ότι το σωστό είναι Αρεοπαγίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ