20.1.10

ΟΔΟΣ: Ένα «μεγάλο περιβαλλοντικό έργο»

Το ενυδρείο ολοκληρώθηκε. Όμως για να λειτουργήσει χρειάζονται ψάρια. Δεν υπάρχει όμως κωδικός στον προϋπολογισμό του κράτους για την αγορά των ψαριών. Αυτό είναι ένα ακόμη εμπόδιο γραφειοκρατίας που πρέπει να ξεπεράσουμε για να υλοποιήσουμε αυτό το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο» είπε ο υπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνος κατά την επίσκεψή του στο Ενυδρείο της Καστοριάς.

Σε γκάφα, ή ελλιπή ενημέρωση, οφείλεται προφανώς η δήλωση αυτή του υπουργού Πολιτισμού, που προκάλεσε αίσθηση. Όχι μόνο, διότι έπρεπε να ρθει ολόκληρος υπουργός για να παραδεχθεί ότι το ενυδρείο «ναυαγεί» επειδή δεν υπάρχει κωδικός για την αγορά λιμνίσιων ψαριών, κάτι που προκαλεί θυμηδία σε μία πόλη που βρίσκεται δίπλα σε λίμνη, και που έχει σπαταλήσει εκατοντάδες εκατομμυρίων δραχμών και ευρώ για την ανέγερση αυτού του κτηρίου. Αλλά και διότι, είναι σαν να δείχνει στην Καστοριά, με τα εκατοντάδες μνημεία πολιτισμού που καταρρέουν από την αδιαφορία, ότι δεν έχει να ελπίζει και πολλά πράγματα και από την νέα διοίκηση του υπουργείου.
Αν ολόκληρο κράτος δεν μπορεί να βρει κωδικό, για μερικά κιλά ψάρια, πώς να σώσει τις εκκλησίες, τα αρχοντικά και τα τείχη;

Σημ. Πώς είναι δυνατόν να χαρακτηρίζει ολόκληρος υπουργός «περιβαλλοντικό έργο» το ενυδρείο, όταν κτίστηκε με τα χρήματα που προορίζονταν για την εξυγίανση και την σωτηρία της λίμνης; Με τέτοιους όρους θα πραγματοποιηθεί η «πράσινη ανάπτυξη»;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ