18.9.12

Metropolitan Opera 2012-13



  • Κινηματοθέατρο Σταρ Βέροιας
  • Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
  • Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας»
  • Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλων» Λευκάδας 
  • Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας
  • Δημοτικός Κινηματογράφος Καβάλας
  • Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής
  • Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος» Αργοστόλι, Κεφαλονιά
  • Δημοτικό Θέατρο Λαμίας
  • Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» Βόλου
  • Μέγαρο Mουσικής Αθηνών
  • Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου
  • Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Donizetti’s L'Elisir d'Amore–νέα παραγωγή

13 Οκτωβρίου 2012, 12:55 pm ET

Η Anna Netrebko και ο Matthew Polenzani πρωταγωνιστούν στη νέα παραγωγή του Bartlett Sher, ενός από τα μεγαλύτερα κωμικά διαμάντια της όπερας, στους ρόλους της άστατης Αντίνα και του άμυαλου Νεμορίνο της. Ο Mariusz Kwiecien είναι ο φασαριόζος δεκανέας Μπελκόρε και ο Ambrogio Maestri είναι ο Ντουλκαμάρα, ο αξιολάτρευτος κομπογιαννίτης και πωλητής του ελιξιρίου. Την ορχήστρα διευθύνει ο Maurizio Benini.
Διάρκεια κατά προσέγγιση: 3:02

Verdi’s Otello

27 Οκτωβρίου 2012, 12:55 pm ET

Το σαιξπηρικό αριστούργημα του Verdi επιστρέφει στη ΜΕΤ με τον Johan Botha στον ομώνυμο ρόλο και μαζί του την περίφημη Δυσδαιμόνα της σοπράνο Renée Fleming. Διευθυντής ορχήστρας ο Semyon Bychkov. 
Διάρκεια κατά προσέγγιση: 3:27

Adès’s The Tempest—Met πρεμιέρα

10 Νοεμβρίου 2012, 12:55 pm ET

Ο συνθέτης Thomas Adès διευθύνει την πρεμιέρα του έργου του στη ΜΕΤ, με τον βαρύτονο Simon Keenlyside στον ρόλο του Πρόσπερο. Ο σκηνοθέτης Robert Lepage αναπλάθει το εσωτερικό της La Scala του 18ου αιώνα σ’ αυτή την ευρηματική σκηνοθεσία.
Διάρκεια κατά προσέγγιση: 3:00

Mozart’s La Clemenza di Tito


1 Δεκεμβρίου 2012, 12:55 pm ET


Η βιρτουόζα Elīna Garanča ερμηνεύει τον Σέστο στο δράμα του Mozart που τοποθετείται στην αρχαία Ρώμη. Ο Giuseppe Filianoti είναι ο γενναίος Τίτος και η Barbara Frittoli είναι η Βιτέλια σ’ αυτή την όμορφη αναβίωση ενός από τα τελευταία αριστουργήματα του συνθέτη. Διευθυντής ορχήστρας ο Harry Bicket.
Διάρκεια κατά προσέγγιση: 3:13

Verdi’s Un Ballo in Maschera—νέα παραγωγή

8 Δεκεμβρίου 2012, 12:55 pm ET

Το ονειρικό σκηνικό του David Alden προσφέρει ένα μαγευτικό υπόβαθρο γι’ αυτή τη δραματική ιστορία ζήλειας και εκδίκησης. Ο Marcelo Álvarez ερμηνεύει τον βασανισμένο βασιλιά, η Sondra Radvanovsky την Αμέλια, το αντικείμενο του κρυφού του πάθους, και ο Dmitri Hvorostovsky τον καχύποπτο σύζυγό της. Η Kathleen Kim είναι ο ακόλουθος Όσκαρ και η Stephanie Blythe ερμηνεύει τον ρόλο της μάντισσας Ουλρίκα. Την ορχήστρα διευθύνει ο Fabio Luisi.
Διάρκεια κατά προσέγγιση: 3:54

Verdi’s Aida

15 Δεκεμβρίου 2012, 12:55 pm ET

Η αλησμόνητη παραγωγή της ΜΕΤ του αρχαίου αιγυπτιακού δράματος του Verdi παρουσιάζει τη Liudmyla Monastyrska στον ρόλο της αιχμάλωτης πριγκίπισσας της Αιθιοπίας, που παγιδεύεται σ’ ένα ερωτικό τρίγωνο με τον ήρωα Ρανταμές που ερμηνεύει ο Roberto Alagna, και την περήφανη αιγύπτια πριγκίπισσα Αμνέρις που ερμηνεύει η Olga Borodina. Διευθυντής ορχήστρας ο Fabio Luisi.
Διάρκεια κατά προσέγγιση: 3:54

Berlioz’s Les Troyens

5 Ιανουαρίου 2013, 12 pm ET

Η ΜΕΤ μας προσφέρει μια σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το γιγάντιο έπος του Berlioz, που παρουσιάστηκε τελευταία φορά το 2003 στη ΜΕΤ. Οι Deborah Voigt, Susan Graham, Marcello Giordani και Dwayne Croft κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους των ηρώων του Τρωικού Πολέμου. Ο Πρώτος Μαέστρος της ΜΕΤ Fabio Luisi διευθύνει τις ευρείας κλίμακας μουσικές δυνάμεις.
Διάρκεια κατά προσέγγιση: 5:30

Donizetti’s Maria Stuarda—Met πρεμιέρα

19 Ιανουαρίου 2013, 12:55 pm ET

Η μέτζοσοπράνο Joyce DiDonato, μια από τις πιο συναρπαστικές ερμηνεύτριες του κόσμου, αναλαμβάνει το απαιτητικό μπελκάντο του ρόλου της καταραμένης Μαρίας, βασίλισσας των Σκώτων. Ο σκηνοθέτης David McVicar καταπιάνεται με τη δεύτερη όπερα της τριλογίας των Τυδώρ του Donizetti, η οποία διερευνά τα βασιλικά πρόσωπα σε μοιραίες στιγμές της ζωής τους. Η Elza van den Heever ερμηνεύει την Ελισάβετ την Α’ και μαέστρος είναι ο Maurizio Benini.
Διάρκεια κατά προσέγγιση: 3:15

Verdi’s Rigoletto–νέα παραγωγή

16 Φεβρουαρίου 2013, 12:55 pm ET

Ο σκηνοθέτης Michael Mayer τοποθετεί τη νέα παραγωγή της επιβλητικής τραγωδίας του Verdi στο Λας Βέγκας του 1960. Στην παραγωγή αυτή, εμπνευσμένη από τη ζωή του Rat Pack, ο Piotr Beczala είναι ο γυναικoκατακτητής Δούκας της Μάντουα, ο Željko Lucic ο τραγικός του ακόλουθος, ο Ριγκολέτο, και η Diana Damrau είναι η κόρη του Ριγκολέτο, η Τζίλντα.
Διάρκεια κατά προσέγγιση: 3:31

Wagner’s Parsifal–νέα παραγωγή

2 Μαρτίου 2013, 12 pm ET

Ο Jonas Kaufmann πρωταγωνιστεί στον ρόλο του αθώου που βρίσκει τη σοφία σ’ αυτό το νέο όραμα του François Girard για το τελευταίο αριστούργημα του Wagner. Οι υπόλοιποι βαγκνερικοί αστέρες περιλαμβάνουν την Katarina Dalayman στον ρόλο της μυστηριώδους Κούντρι, τον Peter Mattei σαν βασανισμένο Αμφόρτας, τον Evgeny Nikitin σαν κακό Κλίνγκσορ, και τον René Pape σαν γενναίο ιππότη. Γκούρνεμαντζ. Την ορχήστρα διευθύνει ο Daniele Gatti.
Διάρκεια κατά προσέγγιση: 5:40

Zandonai’s Francesca da Rimini

16 Μαρτίου 2013, 12 pm ET

Η μαγευτική όπερα του Zandonai, εμπνευσμένη από ένα επεισόδιο της Κόλασης του Δάντη, επιστρέφει με τη συναρπαστικά όμορφη παραγωγή της ΜΕΤ που παρουσιάστηκε τελευταία φορά το 1986. Η δραματική σοπράνο Eva-Maria Westbroek και ο τενόρος Marcello Giordani είναι οι καταραμένοι εραστές. Μαέστρος ο Marco Armiliato.
Διάρκεια κατά προσέγγιση: 3:57

Handel’s Giulio Cesare—νέα παραγωγή

27 Απριλίου 2013, 12 pm ET

Η όπερα που κατέκτησε το Λονδίνο την εποχή του Handel έρχεται στη ΜΕΤ στην όλο ζωντάνια παραγωγή του David McVicar. Ο κορυφαίος κοντρατενόρος του κόσμου David Daniels ερμηνεύει τον ρόλο δίπλα στην ακαταμάχητα εξωτική Κλεοπάτρα της Natalie Dessay. Διευθύνει ο ειδικός του μπαρόκ Harry Bicket.
Διάρκεια κατά προσέγγιση: 4:31





2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/9/12

    H Kastoria?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επώνυμος12/10/12

    Ειλικρινά απορώ γιατί δεν άρχισε ακόμη να λειτουργεί το Μπαϊρακτάρειο Ωδείο. Επίσημη απάντηση έχει δοθεί; Θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τουλάχιστον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ