12.4.13

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν



ΟΔΟΣ 20.12.2012 | 671

Αγαπητέ κ βουλευτή,

Στην αρχή έμεινα ευχαριστημένος, έστω κι’ αν δεν σε ψήφισα για την εκλογή σου. Βλέπεις, σταμάτησε να εκλέγεται ο κάποτε. Οπότε θα χαιρόμουν με την εκλογή κάθε νέου ανθρώπου, αρκεί να μην έχει σκοτεινές και απάνθρωπες ιδέες.

Μετά βεβαιώθηκα πόσο πολύ διαφορετικές είναι οι απόψεις μας. Εγώ που είμαι αρκετά πιο μεγάλος από εσένα στην ηλικία, ανατράφηκα με την αγωνία να μείνει η Ελλάδα στον δυτικό κόσμο, και προπαντός να πάψει να είναι τριτοκοσμική μπανανία βαλκανικού τύπου και δέσμια στο οθωμανικό της παρελθόν. Εσύ μάλλον μεγάλωσες με άλλες απόψεις και αρχές. Γι’ αυτό δεν διαφωνείς, ούτε δείχνεις να ανησυχείς που στο κόμμα σου, εκτός από τους αληθινούς οπαδούς και ιδεολόγους του χώρου, βρήκε καταφύγιο κάθε καρυδιάς καρύδι. Έγινε μια μεγάλη Κιβωτός στην οποία μαζί με τους αμνούς και τα ερίφια, τρύπωσαν όρνια και γύπες. Τσακάλια και ύαινες. Μαζί και όσοι θέλουν την επιστροφή στην δραχμή, που από μόνη της δεν θα ήταν κάτι το τραγικό. Αν δεν συνοδευόταν υποχρεωτικά από μια τραγωδία. Γι’ αυτό και από τα πρώτα πράγματα που έκανες είναι να ζωστείς τα άρματα της επανάστασης. Πήγες στην Χαλκιδική πολεμώντας να μην γίνουν οι επενδύσεις για τον χρυσό. Πήγες μετά, και το πιο ανεξήγητο κατά την γνώμη μου, να σπάσεις τάχα, τον αποκλεισμό της Γάζας. Ενώ εδώ ο κόσμος καίγεται.

Στην αρχή ενοχλήθηκα γι’ αυτά. Αλλά μετά όμως τα δέχθηκα και τα ανέχθηκα. Σκέφτηκα κιόλας, ότι η δύναμη της Δημοκρατίας είναι τέτοια, που αν το έφερναν οι καταστάσεις και κερδίσει τις εκλογές το κόμμα σου, απλώς θα όφειλα σαν απλός πολίτης αυτής της χώρας, να πετύχετε τα καλύτερα και τα ιδανικά. Έστω κι΄ αν διαφωνώ και έχω αμφιβολίες για όλα αυτά και τις δυνατότητές σας.

Μέχρι που άκουσα τα καθέκαστα: Δεν είσαι μόνος, ούτε μοναδικός αγαπητέ κ. βουλευτή. Διότι ενώ εδώ ο κόσμος κατακαίγεται και αναμένεται να περάσει ο τόπος τα χειρότερα Χριστούγεννα των τελευταίων γενεών, ο κ. Αλέξης Τσίπρας, ο νεαρός πρόεδρος του κόμματός σου, που ενσαρκώνει λέει τις ελπίδες για κάτι νέο που γεννιέται, αντί να μείνει στην Ελλάδα τις δύσκολες αυτές ημέρες, τα βρόντηξε όλα καταγής και έφυγε.

Άρχισε λέει περιοδεία, -έτσι βάφτισαν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές ακόμη δεν εκλέχτηκαν- στην Βραζιλία και την Αργεντινή. Επικεφαλής αντιπροσωπείας, αποτελούμενης από τους Νίκο Χουντή, ευρωβουλευτή, Γιάννη Δραγασάκη, αντιπρόεδρο της Βουλής, Κώστα Ήσυχο, υπεύθυνο Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής και Κώστα Αθανασίου, διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, νομίζω ότι αυτό που θα πετύχουν είναι απλώς να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση στα άλλα κόμματα. Διότι αντί να μείνουν και να δείξουν ότι μένουν κοντά στον ελληνικό λαό, προτίμησαν να αναχωρήσουν για τα πολύ μακρινά και δυτικά αυτά κράτη. Όπου παρεμπιπτόντως, μιας και βρίσκονται πέριξ του Ισημερινού ή στο νότιο ημισφαίριο, είναι κατακαλόκαιρο. Και το Sao Paulo βρίσκεται μια δρασκελιά από εξαιρετικές παραλίες, αλλά και το ονειρικό Ρίο. Κοντά βρίσκεται και το Buenos Aires της Αργεντινής το οποίο θα επισκεφτούν λέει οι επικεφαλής του κόμματός σου.

Η αντιπροσωπεία θα επισκέπτεται ήδη την Βραζιλία και μετά την Αργεντινή κατόπιν πρόσκλησης του κυβερνώντος κόμματος (Κόμμα Εργαζομένων-PT) και της γερουσίας, αντίστοιχα. Προφανώς την εποχή, που συμπίπτει Χριστούγεννα και στην καρδιά του καλοκαιριού, την διάλεξαν οι προσκεκλημένοι. Οι οποίοι θα μπορούσαν να πάνε οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου, για να διαβουλευθούν με τους ιδεολογικούς τους συμμάχους τα θαύματα, που την μεν Βραζιλία εξακοντίζουν στην ανάπτυξη, την δε Αργεντινή κρατούν ακόμη στον πάτο. Οπότε η δική σου κρουαζιέρα στην λωρίδα της Γάζας, σαν πταίσμα μου μοιάζει αγαπητέ μου κ. βουλευτή.

Δεν ξέρω βέβαια τι κοινό έχουν χώρες σαν την Βραζιλία ή την Αργεντινή με την Ελλάδα. Μήπως τα ορυκτά, τα διαμάντια, το χρυσάφι, τα τροπικά δάση, το ασήμι της Αργεντινής που του οφείλει και το όνομά της, την super κτηνοτροφία, τα πετρέλαια, την γεωργία; Ασφαλώς όχι, μιας και η Ελλάδα δεν έχει τίποτε απ’ αυτά. Μήπως την απολύτως ταξική διαστρωμάτωση της κοινωνίας; Φυσικά όχι μιας και εκεί οι σαφείς κοινωνικές διακρίσεις αποτελούν στοιχείο της πραγματικότητας. Μήπως τις favelas του Σάο Πάουλο ή τις τεράστιες παραγκουπόλεις του Μπουένος Άιρες (και ακόμη πιο βόρεια του Καράκας -της λατρεμένης στο κόμμα σας Βενεζουέλας;). Αυτονόητα όχι, όχι και πάλι όχι.

Μήπως μεταβαίνει η αντιπροσωπεία των σοφών του κόμματός σου για να επισκεφτεί το Sao Paulo της Βραζιλίας και το Buenos Aires της Αργεντινής για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι, ποιοι είναι οι λόγοι που έκαναν την Αθηνά Ωνάση να ζει μόνιμα στο πρώτο, και τον παππού της Αριστοτέλη Ωνάση να έχει ξεκινήσει την οικονομική του αυτοκρατορία από το δεύτερο, σαν μετανάστης αρχικά; Μακάρι, αλλά αμφιβάλλω δυστυχώς. Και αμφιβάλλω διότι τις τάξεις του κόμματός σου, πυκνώνουν όχι μόνο οι γνήσιοι ιδεολόγοι, αλλά και κοινά λαμόγια. Εργατοπατέρες και στογγυλοκαθισμένοι.

Φοβούμαι ότι για το ταξίδι της ηγεσίας του κόμματός σου, η εξήγηση είναι πολύ απλή: έχουν ακόμη την νοοτροπία αυτών που δεν θέλουν καθόλου να χάσουν την ησυχία τους και να κρατήσουν την καυτή πατάτα της ελληνικής οικονομίας. Έστω κι’ αν δηλώνουν το αντίθετο. Την νοοτροπία αυτών που κάποτε, όταν μεσουρανούσε ο Ψυχρός Πόλεμος, οργάνωναν πολιτιστικά ταξίδια για τους εαυτούς τους από την Ανατολική Ευρώπη σε Κούβα και Λατινική Αμερική και οπουδήποτε η ξεγνοιασιά της φύσης κάνει τα προβλήματα του βορρά να μοιάζουν bad dream. Και ακόμη χειρότερα, την νοοτροπία αυτών που αποφάσισαν να αφήσουν τον ελληνικό λαό μόνο του, στα χέρια της... Τρόϊκας Εσωτερικού, όπως τόσο δηκτικά περιγράφουν αυτούς που συγκυβερνούν οι τέως του ΚΚΕ Εσωτερικού. Χριστουγεννιάτικα ασφαλώς.  Εκτός κι’ αν νομίζουν κάποιοι, ότι τα 2-3 εθιμοτυπικά ραντεβού τους με παράγοντες του δημόσιου βίου σε Βραζιλία και Μπουένος Άιρες και τα τηλεοπτικά τους πλάνα θα είναι αρκετά για το κουτόχορτο του ελληνικού λαού.
¡Feliz Navidad, κύριε βουλευτή. Α και καλή πατρίδα σύντροφοι.

Α.Μ.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 20 Δεκεμβρίου 2012, αρ. φύλλου 671

6 σχόλια:

  1. Τασούλης ο ηλεκτρολόγος12/4/13

    Χτύπησε πάλι ο/η Α.Μ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιμόζα η αισχυντηλή12/4/13

    Καλή πατρίδα, Α.Μ. !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/4/13

    Μπράβο ΑΜ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελενη Κ.14/4/13

    Πολύ καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/4/13

    KAHMENE A. M. ΣE ΛΥΠΑΜΑΙ...ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟ ΒΑΘΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος17/4/13

    Συγχαρητήρια κ. Α.Μ. για το κείμενο, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει "παίξει"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ