9.4.13

Κάποτε στην Καστοριά

[στήλη]

Ο Σπύρος Λούις της Καστοριάς



Πέρυσι έγινε ο 30ος Μαραθώνιος, ο οποίος ως γνωστόν συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον όλων των Μαραθωνοδρόμων του κόσμου. Είναι ένα γεγονός που προσελκύει περίπου 10.000 συμμετέχοντες και δεκάδες χιλιάδες θεατές και τηλεθεατές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σ’ αυτόν λοιπόν τον μαραθώνιο συμμετείχαν κατά καιρούς και άλλοι Καστοριανοί διαφόρων ηλικιών και επαγγελματικών τάξεων.

Στη στήλη λοιπόν έφθασε μια πληροφορία ότι στον 30ο μαραθώνιο συμμετείχε και ένας συμπολίτης μας, εκ Βλάστης (Μπλάτσι) Κοζάνης ορμώμενος, πρώην γουνοποιός και νυν συνταξιούχος και παππούς, απόγονος Μακεδονομάχων, προικισμένος με σθένος όρεξη και άλλα βιολογικά χαρακτηριστικά, που τον κατέταξαν σε μια αξιοζήλευτη θέση αφού άφησε πίσω του 3-4 χιλιάδες μαραθωνοδρόμους και διένυσε τα 42 χιλιόμετρα σε 6,30 ώρες περίπου.

Έτσι λοιπόν εμείς θέλοντας να τιμήσουμε ένα απόμαχο, αγωνιστή της ζωής και του επαγγέλματος του γουναρά, αναζητήσαμε τον μαραθωνοδρόμο Πλούταρχο και ζητήσαμε φωτογραφίες της συμμετοχής του, μια από τις οποίες δημοσιεύουμε.

Η δημοσίευση αυτή γίνεται όχι μόνο για να τιμήσουμε τον συμμετέχοντα συμπολίτη μας για το κατόρθωμά του, αλλά για να καταδείξουμε κυρίως στους νέους ότι κάποιες δραστηριότητες δεν έχουν σχέση με την ηλικία αλλά με την θέληση την αγάπη και τον μεράκι γι’ αυτό που κάνεις. Αυτό δε ισχύει για όλα στη ζωή και κυρίως για το επάγγελμα ή την καριέρα που θέλει να ακολουθήσει κανείς.

Επειδή δε ζούμε σε μια εποχή κρίσης όχι τόσο οικονομικής αλλά κυρίως κοινωνικής, αρχών αξιών, κλπ., θα θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα μέσω αυτών των δραστηριοτήτων, ότι ένας νους υγιείς αποδίδει καλύτερα όταν ζει μέσα σε ένα σώμα υγιές. Γι’ αυτό καλό θα είναι τόσο οι πολιτικοί όσο και οι παράγοντες να ασκούν περισσότερο τα πόδια τους και όχι το στομάχι τους καθότι η παχυσαρκία βλάπτει σοβαρά την υγεία και δεν μπορούν να αποδώσουν στο λειτούργημά τους, που διατείνονται ότι είναι η ενασχόληση με την πολιτική.

Η στήλη θέλοντας να τιμήσει και έναν άλλο μαραθωνοδρόμο ο οποίος μας αποχαιρέτησε πρόσφατα, χωρίς να μπορέσουμε να του κάνουμε κάποιο σχετικό αφιέρωμα, γι’ αυτό αφιερώνει το δημοσίευμα αυτό στον συμπατριώτη μας Παναγιώτη Τσίτσκο, ο οποίος δυστυχώς για την δραστηριότητα το σθένος και την λεβεντιά που είχε έφυγε σχετικά πρόωρα. Ελπίζουμε σε κάποια άλλη δημοσίευση να εξασφαλίσουμε κάποιες φωτογραφίες από τον συμπατριώτη μας ’’ μαραθωνομάχο ’’ και να τον τιμήσουμε με κάποια δημοσίευση της στήλης της εφημερίδας μας.

Στον δε Πλούταρχο ευχόμαστε την επόμενη φορά να καταρρίψει το ρεκόρ του και να πλασαριστεί σε ακόμη καλύτερη θέση. Στην δε Ρίτσα τον Πέτρο τον Νίκο και τα εγγόνια του ευχόμαστε να τον καμαρώσουν και στο Σπάρταθλον.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 17 Ιανουαρίου 2013, αρ. φύλλου 675

5 σχόλια:

  1. Τασούλης ο ηλεκτρολόγος9/4/13

    Να χαρώ... και Μαραθωνοδρόμος ο πάππος ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/4/13

    Σπύρος Λούης + Καρλ Λιούις= Σπύρος Λούις;

    "Χιούι-Λιούι-Ντιούι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/4/13

    @ Ανώνυμος 2

    Να είσαι καλά, μ' έκανες και γέλασα!

    Νταίζυ Ντακ
    (η αιώνια αρραβωνιαστικιά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/4/13

    Νταίζι Ντακ (η αιωνια αρραβωνιαστικιά;;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νταίζυ Ντακ, η αιώνια αρραβωνιαστικιά10/4/13

    @ Ανώνυμος 4

    Γιατί απορείς; Εσύ δεν διάβαζες Μίκυ Μάους;
    (ακόμη και αν είσαι πολύ νεαρής ηλικίας)
    Από το 1940 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γάμος.
    Το ψευδώνυμο το πήρα, για να σε πειράξω που υπογράφεις με τα ονόματα από τα τρία ανηψάκια του Ντόναλντ. Έλα να παίξουμε δηλαδή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ