15.3.14

Λόγος & αντίλογος




Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Στο φύλλο 714 της περασμένης Πέμπτης 7 Νοεμβρίου 2013, διάβασα για τα έργα του Δήμου Καστοριάς στον Άγιο Νικόλαο. Η αλήθεια είναι, ότι πεζοπορώντας στο γύρο της λίμνης, είδα εργάτες στο σημείο αυτό να κόβουν ψηλά στα βράχια δέντρα και ρώτησα τι επρόκειτο να κάνουν και γιατί τα κόβουν. Η απάντηση: «Δέστε την πινακίδα. Θα κάνουμε εκβραχισμό σε βάθος 4,5 μέτρων και μήκος 20» -τα λόγια του επιβλέποντος. Από την πινακίδα, βέβαια δεν έμαθα και πολλά, αλλά κάτι περισσότερο από το δελτίο τύπου του Δήμου.
Η απορία μου: Για τα έργα που σχετίζονται με το χώρο υποδοχής του σπηλαίου του Δράκου απαιτείται περιβαλλοντική αδειοδότηση ή όχι;
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στη νομοθεσία για την προστασία των περιοχών του Δικτύου Natura, και ειδικά στο από 19.06.2012 Προεδρικό Διάταγμα για τον χαρακτηρισμό της περιοχής της λίμνης Καστοριάς ως περιοχής προστασίας της φύσης (όπου προβλέπεται, μεταξύ άλλων, απαγόρευση κάθε φθοράς της αυτοφυούς βλάστησης και του εδάφους σε δασικές εκτάσεις), απαιτείται περιβαλλοντική αδειοδότηση ή όχι; Στην περίπτωση που απαιτείται, δόθηκε η άδεια αυτή και από ποια Υπηρεσία; Μία απάντηση από τον Δήμο, θα την εκτιμούσα, ως δημότης της πόλης αυτής, ιδιαίτερα.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Χρυσούλα Πατρώνου-Παπατέρπου


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 14 Νοεμβρίου 2013, αρ. φύλλου 715


Σχετικό κείμενο:
ΟΔΟΣ: Έλλειψη κοινωνικής συνείδησης

2 σχόλια:

  1. Γούντυ ο τρυποκάρυδος15/3/14

    Είναι δεδομένη η συναίνεσή μας στις δραστικές παρεμβάσεις της κ. Πατρώνου. Μένουν όμως σε προσωπικό επίπεδο.
    Το δικό μου παράπονο είναι όσον αφορά στους Συλλόγους της Καστοριάς. Χωρίς να αμφισβητώ το υπόλοιπο έργο τους, είναι προφανές ότι δεν στηρίζουν στη συνέχεια την πρωτοβουλία ενός/μίας πολίτη και τον/την αφήνουν να τα βγάλει πέρα απολύτως μόνος/μόνη.
    Αυτό δεν αποδεικνύει την εσωστρέφειά τους ή μια δόση υπερηφάνειας ή και εγωπάθειας εκ μέρους τους;
    Ποιος Σύλλογος π.χ. ενδιαφέρθηκε ύστερα από κάποια πρωτοβουλία της κ. Πατρώνου ή όποιου άλλου Καστοριανού πολίτη, για να κινήσει και διαδικασίες συλλογικά, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα;
    Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι οι μεμονωμένοι ενεργοί πολίτες αποσκοπούν σε κάτι τέτοιο. Προσωπική γνώμη εκφέρω, γιατί πολύ επαίρονται για τη δράση τους.
    Ας δώσουν σημασία και στους "απ' έξω".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τασούλης ο ηλεκτρολόγος15/3/14

    Καλά... Απόψε για να δούμε σχόλιο, θα πρέπει να περιμένουμε να γυρίσει ο φίλος μας ο Παναγιώτης από την Όπερα!
    Συγχαρητήρια πάντως στην μαχητική συμπολίτισσά σας και εκλεκτή συνεργάτιδα της ¨Οδού".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ