23.8.14

ΟΔΟΣ: Oι ενοχλητικές εφημερίδες


Η ΙΣΤΟΡΙΑ είναι χαρακτηριστική μιας νοοτροπίας που φαίνεται να συμβασιλεύει στον Δήμο Καστοριάς, ακόμη και στην λεπτή προεκλογική περίοδο. Και ένδειξη ότι είτε δεν υπάρχει αποτελεσματικός συντονισμός, με αποτέλεσμα ο Δήμος να αποτελεί το άθροισμα τιμαρίων, είτε αντίθετα υπάρχει τόσο αποτελεσματικός συντονισμός, ώστε ένα αόρατο «χέρι» να κόβει τις ενοχλητικές εφημερίδες.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ από… «λάθος» εκπρόσωπος της δημοτικής επιχείρησης «Μακεδνός ΑΕ», επικοινώνησε με την ΟΔΟ το μεσημέρι της π. Τρίτης για να αναθέσει στην εφημερίδα την καταχώρηση ανακοίνωσης ή προκήρυξης. Υπενθυμίζεται ότι είναι επιτακτική νομική υποχρέωσή τους, η ίση μεταχείριση των εφημερίδων.

ΝΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ Η ΟΔΟΣ περιλαμβάνεται στα κατάστιχα ορισμένων. Και αφού δεν υπάρχει άλλος λόγος που να εξηγεί το γεγονός ότι από την σύσταση της εν λόγω επιχείρησης στα χρόνια της τριετούς δημαρχιακής θητείας του κ. Εμ Χατζησυμεωνίδη δεν ανατέθηκε ποτέ, ούτε μια ανακοίνωση της συγκεκριμένης επιχείρησης, η διάκριση θα οφείλεται στο γεγονός ότι η ΟΔΟΣ, «ενόχλησε» με τις αποκαλύψεις της, που συνδέονται έμμεσα με την εκλογική πελατεία των… Μακεδνών.

ΕΤΣΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ-ΑΝΑΘΕΣΗ, μέσα σε λίγα λεπτά, χάθηκε από τα σόναρ. Και μαζί με την πρόταση, χάθηκε και ο υπάλληλος που τηλεφώνησε στην εφημερίδα και σε λίγη ώρα οι υπόλογοι της διαχείρισης, προσποιούνταν ότι δεν ήξεραν τίποτε, για καμιά ανακοίνωση και κανένα τηλεφώνημα. Και ότι όλα αυτά, ήταν… όραμα. Θαύμα. Αποκαλύφθηκε πάνω στην… έρευνα, ότι επί τρία χρόνια οχυρώθηκαν ορισμένοι πίσω από τα φέουδα. Και ότι οι φεουδάρχες για τον λόγο αυτό ζητούν και άλλα πέντε (5) χρόνια, να ολοκληρώσουν το θαυμαστό έργο τους.

ΕΝ ΤΕΛΕΙ, αφού δεν κατέστη δυνατό να κρυφτεί η πραγματικότητα και περιέπεσαν σε αντιφάσεις, μετά από μερικές ώρες, βρέθηκε η… ανακοίνωση. Που δεν υπήρχε και είχε χαθεί. Γερά τα θεμέλια.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 15 Μαΐου 2014, αρ. φύλλου 740


19 σχόλια:

  1. Μιμόζα η αισχυντηλή23/8/14

    Αυτό πια ... Ρεζίλι !
    Στα υπόψιν ας το έχει η νέα Δημοτική Αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/8/14

    Ντροπή να αφήνουν μια ολόκληρη πόλη χωρίς νερό!!!!
    Τι κάνει ο κ. Αγγελής;;;;; Και οι συνεργάτες του;;;; Γιατί δεν πάνε στον Εισαγγελέα;;;;;;
    Ντροπή τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/8/14

    Το καταλάβαμε γιατί κόβουν το νερό!
    Φοβούνται μη τους καταβρέξουμε αύριο!
    Για γούρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/8/14

    ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΣΤΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/8/14

    Αύριο όλοι θα βρωμάνε στην ορκωμοσία!
    Εκτός κι αν πάνε και πλυθούν στην πισίνα του Μανώλη. Αν κι εδώ που τα λέμε, ούτε ο Νείλος δε τους ξεπλένει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/8/14

    Κύριε Μπαϊρακτάρη, τιμή σας που οι απερχόμενοι πολεμούσαν την ΟΔΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Λευτέρης ο ξεφτέρης23/8/14

    @6
    Το θέμα είναι μήπως είχαν καμιά (άστοχη) εντύπωση ότι η ΟΔΟΣ "τους πολεμούσε". Αναφέρομαι κυρίως στα σχόλια που είχαν γραφτεί στο μπλογκ, τα οποία όμως δεν μπορούν να θεωρηθούν χυδαία, όπως μπορεί να διαπιστώσει κάθε ανυστερόβουλος.
    Μη νομίσουν όμως και οι καινούριοι ότι θα κάνουμε γαργάρα τα στραβοπατήματα τους. Έχουν ευθύνη.
    Κάστανα δεν χαρίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος23/8/14

    Το ξαναγράφω, το ξαναλέω, είναι κλασικό, είναι διαχρονικό, είναι επίκαιρο, είναι θλιβερό:
    -Σε τι πόλη ζούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προβληματισμένος πολίτης23/8/14

    Μα αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος των εφημερίδων: όχι να κολακεύουν, αλλά να επισημαίνουν τα κακώς κείμενα, με στόχο τη διόρθωσή τους. Οι τοπικοί άρχοντες όμως συνήθως το παίρνουν προσωπικά και νομίζουν ότι η ΟΔΟΣ κι όποια άλλη κάνει σωστά το έργο της τους κυνηγάει, τους αντιπολιτεύεται κ.ά. σχετικά. Αυτό δείχνει πόσο βαθιά νυχτωμένοι είναι. Και δείχνει και κάτι ακόμα: τι τραβάνε όσοι δημοσιεύουν αιχμηρά κείμενα στην εφημερίδα, που απλώς παίζει τον ρόλο μιας σοβαρής εφημερίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Anonymous23/8/14

    @8

    To be or not to be ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γούντυ ο τρυποκάρυδος23/8/14

    Α βρε Λευτέρη! Κάνε μια βόλτα κι από το f/b...
    Εκεί να δεις εκφράσεις όπως "αλήτες", "ρεμάλια" για τους υπεύθυνους του Δήμου για τη διακοπή του νερού. Όχι ανώνυμα, αλλά επωνυμότατα.
    Μπροστά τους, οι σχολιαστές στην ΟΔΟ γράφουν σαν κολλεγιόπαιδα. Αλλά ποιος να αλλάξει τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα και μάλιστα στην πράξη και όχι με τα παχειά τα λόγια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατί ντρέπομαι που ζω στη Καστοριά;23/8/14

    @8
    Η σημερινή τριτοκοσμική κατάσταση της Καστοριάς (όχι μόνο με την υδροδότηση της πόλης), αποδεικνύει ότι είμαστε μία κοινωνία καθυστερημένη, με ανάξιους "άρχοντες", ανύπαρκτες πνευματικές προσωπικότητες (πλην ολίγων εξαιρέσεων, όπως πχ την κ. Πατρώνου κά), μηδαμινές αντιστάσεις του λαού, απάθεια της νεολαίας, ανύπαρκτο δημόσιο λόγο, απουσία στοιχειώδους πολιτικής, εγκληματική τοπική δημοσιογραφία που παραπέμπει σε άλλες εποχές... κλπ κλπ.
    Καιρός πλέον να αναζητήσουμε τους λόγους για τους οποίους η Καστοριά από κοσμοπολίτισσα αρχόντισσα μετατράπηκε σε καθυστερημένη συμπλεγματική επαρχιωτοπούλα.
    Και γιατί σήμερα πλέον έχει ταυτιστεί η λέξη "Καστοριά" με τη καθυστέρηση, την εσωστρέφεια, τη θλίψη,τη χωριατιά, τα πρωτόγονα ένστικτα, την απαξίωση, τη μοναξιά;
    Γιατί ντρέπομαι που ζω στη Καστοριά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιατί ντρέπομαι που ζω στη Καστοριά;23/8/14

    Αγαπητή "Οδός", για να μη παρεξηγηθώ: φυσικά δε συγκαταλέγεσαι στην "εγκληματική τοπική δημοσιογραφία που παραπέμπει σε άλλες εποχές". Αλίμονο! Συμφωνώ εξάλλου μ' αυτό που έγραψε ο Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλος : «Αφού βγαίνουν στην ελληνική επαρχία εφημερίδες σαν την “Οδό”, δεν πρέπει ν’ απελπιζόμαστε εντελώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος23/8/14

    @Γιατί ντρέπομαι που ζω στη Καστοριά;

    Σαν πολύ μαύρα μας τα λες κι εσύ!
    Άμα ντρέπεσαι τόσο πολύ, βάλε ένα κόσκινο και προχώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος24/8/14

    @Γιατί ντρέπομαι που ζω στη Καστοριά;
    έχεις δίκαιο΄
    Αλλά ΠΡΟΧΩΡΑ. Είμαστε αρκετοί/

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος24/8/14

    @@Γιατί ντρέπομαι που ζω στη Καστοριά
    Δεν είσαι ο μόνος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος24/8/14

    Good morning Kastoria!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος24/8/14

    Εγώ να δεις πόσο ντρέπομαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος24/8/14

    Συγγνώμη, αλλά δεν στέκει να νιώθουμε ντροπή για πράγματα για τα οποία δεν ευθυνόμαστε εμείς. Αυτή η ντροπή ανήκει σε άλλους, σ' αυτούς που διοικούσαν την Καστοριά και δεν έπραξαν αυτά που όφειλαν. Εμείς να κοιτάμε τι περνάει από το δικό μας χέρι και αυτό να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ