13.9.14

Λόγος & αντίλογος

 «Ο της παιδείας νεόκοπος...σωτήρας»

Κάποιος επιβάλλεται να του κόψει τον θρασύν αέρα που πήρε άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του. “Πριν αλέκτορα λαλησαι” θρασέως να δυσκολέψει την κυβέρνηση θέτοντας όριο προσλήψεων υπαλλήλων. Πρόκειται για τον υπουργό εθνικής παιδείας και θρησκευμάτων, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος δε λέει να απαγκιστρωθεί από το σύνδρομο της δημαγωγίας της περιόδου ΓΑΠ! Σε συνέντευξή του στην κ. Τσαπανίδου της ΕΤ αναφερόμενος σε θέματα της αρμοδιότητάς του τρεις φορές μίλησε ανοικείως για τον προκάτοχό του υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο για δήθεν αδικαιολόγητη καθυστέρηση μεταθέσεων των εκπαιδευτικών… Και κάθε δύο λεπτά: ήρθα! (ο σωτήρας) να λύνω προβλήματα.
Και ποιό το κακό, εάν στις προσεχείς ημέρες πληροφορηθούν οι εκπαιδευτικοί ο καθένας για την μετάθεσή του; Όταν προβαίνουν σε απεργίες, εν πολλοίς αδικαιολόγητες, δεν είναι αρνητικό για την εκπαίδευση και την παιδεία; Έπειτα, λαλίστατος επί ώρα επί παντός επιστητού. Εξεμεταλλεύθη την καλοσύνη της κ. Τσαπανίδου να προβληθεί θαυμασίως ως ο αναμενόμενος σωτήρας του ταλαιπώρου υπουργείου εθνικής παιδείας. Ας θυμάται πότε-πότε την ελληνική λέξη σεμνότητα, που οι Έλληνες όλοι την κατατάσσουμε στον κατάλογο των καλών αρετών. Οι καιροί. Η περίσταση “την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιουμένη” αλλά και εν τω πνεύματι της όσον ένεστι ευρυτέρας συνεργασίας τον περιέλαβε στα κυβερνητικά έδρανα.

 Τακτικός αναγνώστης σας
 Θεόφραστος ο νεώτερος

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 26 Ιουνίου 2014, αρ. φύλλου 746


1 σχόλιο:

  1. Μένανδρος21/9/14

    Εδώ βρήκες να κάνεις προπαγάνδα, Θεόφραστε;
    Η Ελλάς σήμερον βρίθει αναξίων πολιτικών.
    Χάριν παιδιάς το σχόλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ