8.9.14

Λόγος & αντίλογος

Κύριε Τσεμάνη γεια σας,

Διάβασα την απάντηση σας, στον σχολιασμό μου για την ομιλία που πραγματοποιήσατε στον χώρο του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Με τις τρεις λέξεις που αναφέρατε στο κείμενο σας «θυμός», «άγνοια» και «δυσκολία», πιθανόν να θεωρήσατε το θέμα λήξαν. Από την πλευρά μου, τώρα αρχίζει η ανάπτυξη του θέματος, εφόσον διατυπώθηκαν κάποια σοβαρά λόγια μεταξύ μας, αλλά και για την υπερασπιστική θέση που πήρατε στον μεταγενέστερο ιστορικό - υπεύθυνο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης στον Γράμμο, που απώτερος σκοπός του ιδρύματος αυτού είναι η συμφιλίωση των αντιπάλων του συμμοριτοπολέμου.

Το κεντρικό θέμα της ομιλίας σας ήταν η συμφιλίωση με τους γείτονες Σκοπιανούς, τους οποίους παρουσιάσατε ως απολίτιστους και κατώτερους, και ως εκ τούτου, εμείς οφείλουμε να κάνουμε το «πρώτο βήμα» προς την κατεύθυνση αυτή. Σε εκείνο το σημείο σας διέκοψα, προτείνοντας να κάνατε αυτήν την ομιλία πρώτα σε αυτούς και ρωτώντας αν γνωρίζετε πόσες εδαφικές απώλειες είχε η πατρίδα μας από τους γείτονες, για να έρθετε να μου απαντήσετε πως είστε γιατρός και όχι ιστορικός. Καλώς, πλην όμως ασχολείστε με ιστορικά θέματα... Και σας πρότεινα να κάνατε σε εκείνους πρώτα αυτήν την συζήτηση γνωρίζοντας τρία θέματα που αξιώνουν: πρώτον, την καπηλεία της ελληνικής ιστορίας, δεύτερον το σύμβολό μας, τον Μέγα Αλέξανδρο που τον παρουσιάζουν ότι γεννήθηκε στο Τιρόβελιτς και πως είναι ξάδερφος του Γκλιγκόροφ και τρίτον ο διακαής τους πόθος να κάνουν πρωτεύουσα των Σκοπίων την Θεσσαλονίκη. Αυτά γνωρίζουμε για τους «κατώτερους» και «απολίτιστους», αλλά τί παραπάνω μπορεί να έχουν στο μυαλό τους δεν γνωρίζουμε, ώστε να τους ανοίξουμε την αγκαλιά μας. Μπορεί να θέλουν τα σπίτια μας, τα κτήματά μας και την δουλειά μας. Πολλά χρόνια ζούσαν μ’ αυτά οι «απολίτιστοι», μέχρι την στιγμή που ο «σύμμαχός» μας Μπους, τους χάρισε επίσημα και γρήγορα την ονομασία «Μακεδονία», αντί να ονομάσει το κράτος τους, «Νέο Σικάγο» ή «Νέα Βοστώνη». Εγκατέστησε επίσης τον μεσολαβητή Νίμιτς, ο οποίος κάθε τόσο ζητούσε υποταγή από την Αθήνα.

Δεν πέρασαν πολλά χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, από τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και με το δικαίωμα του βέτο που έχουμε ως ισότιμα μέλη της Ε.Ε., να το χρησιμοποιεί ο νεότερος Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι, αρνούμενος την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, «πετώντας» στα άχρηστα τους Μπους και Νίμιτς.

Μήπως δεν γνωρίζετε την πληθυσμιακή σύνθεση της περιοχής αυτής; Σας ενημερώνω λοιπόν πως η χώρα μας από εκείνη την επάρατη συνθήκη από την εποχή των Βαλκανικών πολέμων έχασε περίπου 200.000 Έλληνες, χάνοντας την Βόρεια Ήπειρο, το Μοναστήρι, την Ρωμυλία και την Ανατολική Θράκη, και επιπλέον άφησε σε εκκρεμότητα την οριοθέτηση των συνόρων των γειτόνων μας. Επίσης περίπου 1.500.000 πληθυσμός (300. 000 Ρομά, 300.000 Αλβανοί, 400.000 και 300.000 διάφοροι λαοί όπως Σλάβοι, Βούλγαροι κλπ.) θα πρέπει σύμφωνα με την άποψη σας, να προστεθούν στην Ελλάδα.
Αυτό θα επιθυμούσε ο Μπους, ώστε ύστερα από λίγα χρόνια να ξεφύτρωναν οι πιο πάνω αναφερόμενοι, ως μειονότητες στην Βόρειο Ελλάδα και όχι στο λεκανοπέδιο Αττικής. Επομένως, όπως καταλαβαίνετε το πρόβλημα είναι ελληνικό και όχι μακεδονικό και το οποίο δεν χειριζόμαστε στη σωστή βάση. Εξάλλου, ποια η ανάγκη να συμφιλιωθούμε με «κατώτερους και απολίτιστους» και να μην το κάνουμε με τους Δανούς και τους Σουηδούς;

Στάθηκαν άτυχοι και ενδεχομένως να είχαν καλύτερη τύχη, γιατί όταν ο Μέγας Αλέξανδρος συγκέντρωσε στην Κόρινθο όλα τα κρατίδια και τα χωριά για να δημιουργήσει την Ελλάδα το 330 πΧ, οι Σκοπιανοί και όλοι οι βόρειοι γείτονες απουσίαζαν από τον σημερινό τους χώρο. Επομένως η δική σας υπόδειξη για συμφιλίωση, δεν είχε κανένα νόημα. Αυτοί παρουσιάστηκαν αρκετά χρόνια αργότερα από την εποχή του Μέγα Αλέξανδρου και με περισσό θράσος τον παρουσιάζουν ως ξάδερφό τους.

Αγαπητέ κ. Τσεμάνη, ας παραμείνουμε στις σημερινές εμπορικές μας σχέσεις και στο γεγονός πως πολλές ελληνικές επιχειρήσεις δίνουν ψωμί στους κατοίκους των Σκοπίων, γεγονός που θα πρέπει να τυγχάνει εκτίμησης και να μην κάνουν μεγαλεπήβολα σχέδια. Εξ άλλου είμαστε υποψιασμένοι για το σχέδια των συμμάχων μας, γι’ αυτό και θα μας βρίσκουν απέναντι τους.

Υποπέσατε νομίζω και σε δεύτερο λάθος αγαπητέ κ. Τσεμάνη. Αναλάβατε την ευθύνη και την υποστήριξη του διευθυντή του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Γνωρίζετε τι έχει υποστηρίξει για το έθνος μας ο υπεύθυνος του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, ως «προϊόν» επινόησης και εκτέλεσης τέως αξιωματούχου της Βουλής; Υποστήριξε πως κατά τον Μεσοπόλεμο οι Έλληνες δεν έστελναν τα παιδιά τους στα σχολεία, αλλά αντιθέτως τα έπαιρναν μαζί τους στα χωράφια και σε άλλες εργασίες. Τι πιο αναληθές για την ιστορία μας, θα μπορούσε να ειπωθεί;

Σε εκείνο το σημείο όφειλε ο διευθυντής του Μουσείου και ως πρότινος εκπαιδευτικός να τον συνετίσει και να τον υποχρεώσει να ανακαλέσει και να μην τον αφήσει να συνεχίσει τις αναλήθειες. Στο τέλος έφτασε να αναφέρει πως σε κάποια μέλλουσα ομιλία του, θα αναφερθεί εκ-τενώς και στα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου. Πού φτάσαμε λοιπόν! Όλα αυτά είναι ασήμαντα και αποτέλεσμα θυμού και άγνοιας; Ας το αφήσουμε στην κρίση των αναγνωστών.

Επί τη ευκαιρία, θα προχωρήσω και σε ακόμη πιο ιστορικά ζητήματα,  αν και δηλώσατε ότι είστε γιατρός. Απ’ όσο γνωρίζω τον εαυτό μου, από το 1945 μέχρι σήμερα, ποτέ η πατρίδα μας δεν πολέμησε με καμία από τις γείτονες χώρες, αλλά αντιθέτως πολέμησε εξαιτίας των συμμάχων. Πρώτα εξαιτίας των Άγγλων, όταν έριχναν λίρες και όπλα στους συμμορίτες, οι οποίοι αφού πολέμησαν επί 4 χρόνια την χώρα μας (στην Νάουσα, την Κόνιτσα, στον Γράμμο και το Βίτσι), έφυγαν ξενοκίνητοι για άλλες χώρες, αρπάζοντας 28.000 παιδιά. Για πού;

Στη συνέχεια το 1955 πάλι οι ίδιοι σύμμαχοι μας έβαλαν κρεμάλες με το κυπριακό, το 1967 επέβαλαν την χούντα για να διώξουν τον βασιλιά, την εγγύηση και το ως τότε έμβλημα της χώρας από αρχαιοτάτων χρόνων και το 1974 μας έσπρωξαν σε πόλεμο, αλλά ο τότε εθνάρχης Καραμανλής απάντησε στον Κίσινγκερ: «Η Ελλάς δεν πολεμά», και με τον τρόπο αυτό σώθηκε το Αιγαίο και την «πλήρωσε» η Κύπρος με την διχοτόμηση και δεν έχασε η Ελλάδα επιπλέον εδάφη.

Και σήμερα εξακολουθούν με τους ξενόφερτους υπηκόους να «πολεμούν» την χώρα, που μέσω της αγγλικής νομοθεσίας και του Στρος Καν, υποχρέωσαν την Ελλάδα να μπει στο ΔΝΤ. Μετά απ’ όλα αυτά, πόση αξία έχει η συμμαχία; Το ΔΝΤ δεν είναι αμερικάνικο δημιούργημα, αλλά παγκόσμιο, με σκοπό να ενισχύει και να μην τιμωρεί. Στην περίπτωση μας, οι ίδιοι άνθρωποι που αποκάλεσαν διεφθαρμένη την χώρα μας, διέκοψαν την πρόοδο της χώρας και το μέλλον των νεότερων γενιών. Και ποιοι ευθύνονται για όλα αυτά; Οι σύμμαχοί μας, οι 100 σύμβουλοι του Χάρβαρντ που ήταν τοποθετημένοι στα υπουργεία μας.

Η διαφθορά έχει δύο έννοιες, την υλική και την ηθική. Προσέβαλαν και την ηθική πλευρά της οικογένειάς μας οι ξενόφερτοι. Τώρα χρησιμοποιούν άλλες μεθόδους συμφιλιώσεως με τους γείτονες, πραγματοποιώντας ποδοσφαιρικούς αγώνες με τους αθηναίους πρωταγωνιστές της ΕΠΟ, ενώ την ίδια στιγμή ο τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν έβγαλε το Σισμίκ. Και όλα αυτά γιατί εμπιστευτήκαμε τους συμφεροντολόγους συμμάχους μας.

Εδώ και 70 χρόνια η χώρα χάρη στους δύο πολιτικούς της οικογένειας Καραμανλή, δεν έμπλεξε σε πολέμους καταφέρνοντας συγχρόνως υψηλά επίπεδα ανάπτυξης, όμοια με αυτά των ευρωπαϊκών χωρών. Ο νεότερος Καραμανλής δημιούργησε μεγάλες οικονομικές συμφωνίες με άλλες ισχυρές δυνάμεις, αλλά και τότε οι σύμμαχοί μας, μάς εμπόδισαν να απαλλαγούμε από τα συμφέροντά τους. Ίσως επειδή μας φοβούνται.

Και μεγάλη απόδειξη αυτής της άποψης, αποτελούν τα γεγονότα στην Ουκρανία. Στην Κριμαία όπου ενεπλάκησαν οι σύμμαχοι μας, άκουσαν την μοναδική φωνή αντίδρασης από όλους τους άλλου κατοίκους της Ουκρανίας. Οι Έλληνες είμαστε με την Ρωσσία. Ποιοι άλλοι γνωρίζουν το νόημα της ελευθερίας και ξέρουν να την κατακτούν;

Αν αναφέρουμε τις αποικίες που έχουν οι σύμμαχοι μας, Άγγλοι και Αμερικάνοι, με τους πολέμους που έχουν πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια, δεν θα χωρέσουν σε αυτό το κείμενο.  Δυστυχώς, στο εσωτερικό της χώρας δεν δείχνουμε αυτή την ενωμένη φωνή γιατί έδιωξαν το αιώνιο σύμβολό μας, την βασιλεία, τον ρυθμιστή και τον βασιλέα Χριστό. Πρέπει να υποψιαζόμαστε κάθε ξενόφερτη κίνηση. Όταν ο προτελευταίος πρωθυπουργός κατήργησε –για τους γείτονες-  τις επωνυμίες των υπουργείων Βορείου Ελλάδος και Αιγαίου, δεν είδα καμία αντίδραση στην Καστοριά. Αυτό δεν έχει τη σημασία του;

Με αυτά σας απαντώ και εύχομαι κάποτε να γνωριστούμε.
Ν. Πρώιος


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 29 Μαΐου 2014, αρ. φύλλου 742


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ