8.10.15

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ΟΔΟΣ 8.10.2015 | 806

Αθώα ερωτήματα


Μερίδα διαμορφωτών της κοινής γνώμης –απ’ αυτούς που επαναφέρουν συνεχώς το «έγκλημα» των παλιότερων Καστοριανών σε σχέση με την κατεδάφιση του παλιού Γυμνασίου και συμμετείχαν στο πρόσφατο… μνημόσυνο στην περιοχή της Κουμπελίδικης, προβάλλουν με έμφαση το χωρίς νόημα, αμήχανο ερώτημα εκπροσώπου συνδικαλιστικού φορέα των Αστυνομικών της Καστοριάς. Που ζητεί σε όποιον έχει, να του φέρει (!) την απόφαση του ΣτΕ. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες, διαρκώς αναπαράγεται και αναμεταδίδεται η συγκεκριμένη απ(αίτηση) με την χαρακτηριστική διατύπωση «φέρτε μας την απόφαση».

Διαβάστε επίσης:

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΣΕΜΑΝΗ:
Πρόσφυγες
Οι ταλαιπωρημένοι, δυστυχισμένοι, νέο-πρόσφυγες έχουν κάθε δικαίωμα να διαλέξουν τα νερά που θέλουν να... πνιγούν. 

ΟΔΟΣ: 
Το γάντι
Ο τ. δήμαρχος Καστοριάς κ. Ε. Χατζησυμεωνίδης κατήγγειλε ότι η νυν δημοτική αρχή προσλαμβάνει "ημέτερους" που πληρώνει ο λαός της Καστοριάς, για να "κάθονται". 

Λόγος & Αντίλογος
ΕΝΘΕΡΜΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ:
Ελλάδα-Ρωσία
Ποια ακριβώς πολιτιστική κοινότητα συνδέει την Καστοριά με την Ρωσία - όπως ισχυρίζεται η κ. Α. Ζήδρου- και από πότε;

ΟΔΟΣ:
Σοβαρή κρίση & υφέρπουσα διάσπαση
Άναυδοι (σύμβουλοι, θεατές κλπ) έμειναν οι παρευρισκόμενοι στο δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς που συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα...

Λόγος & Αντίλογος
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ:
Ο δημόσιος λόγος στην Καστοριά
Κανείς δεν απάντησε στα όσα έγραψαν ευγενικότατα και πολιτισμένα ο κ. Πηχιών κι ένας Αναγνώστης... φαίνεται πως η σιωπή εδώ στην Καστοριά είναι συνηθισμένη.

ΟΔΟΣ:
ΜΕΤ Πρεμιέρα
Εν τέλει ο Δήμος Καστοριάς επέδειξε την πολιτική βούληση να προσχωρήσει σε ανανέωση της σύμβασης και ο Δ. Λίτσκας προέβη σε όσες ενέργειες χρειάστηκαν για την εξασφάλιση των παραστάσεων, ενώ ήταν παρών στην «πρεμιέρα» του π. Σαββάτου.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΟΥΦΛΙΑ:
Το τετράδιο της Ελένης
Μας είπες και μας το είπες πολλές φορές ότι δεν υπάρχουν κύκλοι και ορίζοντες. Τώρα αναιρείς τις θέσεις και τους λόγους σου. Σχεδόν αφήνεις να αιμορραγούν οι πεποιθήσεις σου. Διαγράφεις τις σημειώσεις της ψυχής σου.

Λόγος & Αντίλογος
ΚΑΤΩΝ Ο ΤΙΜΗΤΗΣ:
Πώς μπορεί ο απλός πολίτης, με τα προβλήματα της καθημερινότητος και με το άγχος της οικονομικής δυσπραγίας, να παρακολουθεί και να κρίνει τις ανακολουθίες λόγων και έργων των πολιτικών μας, τις «κωλοτούμπες» και τις παλινωδίες τους;

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΒΑΤΣΗΣ:
Για το συνέδριο της Θεσσαλονίκης με τίτλο "Ηράκλειτος"  

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
ήτοι περί του ορθώς λέγειν τε και γράφειν

-Ποιοι αδιαφορούν για τους σύρους πρόσφυγες

-Το βδέλυγμα

-Θρησκευτικός τουρισμός & πολιτικοί γάμοι

-Σενάρια για την περικοπή του επιδόματος θέρμανσης

-Ο Νίκος Δραγούμης ενώ σχεδιάζει

-Τα βουνά της Κρήτης

...κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 8.10.2015 | 806

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/10/15

    Αν κρίνουμε από τα ονόματα, τους τίτλους και τις πρώτες σειρές, το "σώσε" θα γίνει πάλι με αυτό το φύλλο της "ΟΔΟΥ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/10/15

    Δύο σχόλια για την παρούσα ανάρτηση.
    α) Επιτέλους, ξανά στην ΟΔΟ κείμενο του Δούφλια !
    Μας έλειψαν τα κείμενα του Κώστα, καρποί σοβαρής αναζήτησης, μελέτης και έκφρασης. Αυτό ακόμη δεν το διάβασα, αλλά τα προηγούμενα ήταν αξιόλογα. Ο Θεός να του δίνει υγεία να συνεχίσει να γράφει.
    β) Ευτυχώς διόρθωσε το ψευδώνυμό του ο "Κάτων", γιατί την πρώτη φορά το έγραφε μισό ελληνικά-μισό λατινικά και τελικά έβγαινε αλαμπουρνέζικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/10/15

    Για τον διαχειριστή του μπλογκ- δε χρειάζεται να κοινοποιηθεί

    Γιατί δεν αναρτήσατε το σχόλιο μου; Σας κακοφάνηκε αυτό που έγραψα για τον "Κάτωνα"; Πάντως δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν. Και μια ειλικρινά φιλική συμβουλή. Αρκούν πιστεύω οι γράφοντες με ψευδώνυμο στο διαδίκτυο. Δεν χρειάζεται αυτό να γίνεται τόσο συστηματικά πλέον και στην εφημερίδα, η οποία έχει άλλον χαρακτήρα. Τουλάχιστον ελπίζω να δημοσιεύετε μόνο κείμενα των οποίων γνωρίζετε την προέλευση και όχι να βρίσκονται κάποιοι που εκμεταλλεύονται ουσιαστικά την καλή σας προαίρεση και εξυπηρετούν εμμέσως πλην σαφώς ίδιον όφελος. Όπως έγινε π.χ. με τον "αντιρρητικό Αντίγονο", ο οποίος κυριολεκτικά αναθεματίζει μια προσωπικότητα με εγνωσμένο κύρος, χωρίς να δίνει ο ίδιος το ονοματεπώνυμό του.

    Αναγνώστης και συνδρομητής της ΟΔΟΥ
    (και πάντα ειλικρινά και καλόπιστα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/10/15

    @3
    Αφού είναι ανώνυμος, πώς είναι δυνατόν να έχει "ίδιον όφελος";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επώνυμος9/10/15

    @4
    Ρητορικό το ερώτημα;
    Ας μη ρίχνουμε το επίπεδο συζητώντας διαρκώς τα αυτονόητα.
    Δεν επιλέγουν όλοι την ανωνυμία για τους ίδιους λόγους.
    Άλλοι εκφράζονται ανώνυμα για να μην κουράζουν με τη συνεχή προβολή του ονόματός τους και άλλοι γιατί θέλουν να δουλεύουν υπογείως.
    Εκείνο που κάνει τη διαφορά είναι όταν καλούνται να λογοδοτήσουν επώνυμα. Τότε φαίνεται ποιος είναι "έτοιμος από καιρό" να αναλάβει τις ευθύνες του και τις συνέπειες των πράξεών του και ποιος πονηρός τρέπεται σε άτακτη φυγή.
    Άδικο έχω; Εδώ έγινε ο χαμός με τα γραφόμενα του "αντιρρητικού" κι εκείνος δεν καταδέχθηκε να απαντήσει.
    Ύστερα λέμε "λόγος και αντίλογος"...
    Δεν το λέμε "μονόλογος" καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ