4.12.19

Συναντήσεις του δημάρχου Ά. Ορεστικού στην Αθήνα για θέματα του δήμου

Σειρά συναντήσεων και επαφών για τα θέματα του δήμου Άργους Ορεστικού είχε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Αθήνα από τις 12 έως τις 14 Νοεμβρίου 2019. Πιο συγκεκριμένα επισκέφθηκε:
- το υπουργείο Εσωτερικών και την ΜΟΔ Α.Ε. (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων) για την πορεία των υπό ένταξη έργων στο πρόγραμμα Φιλόδημος, αλλά και των ήδη ενταγμένων, όπως το κολυμβητήριο. Παράλληλα στο υπουργείο Εσωτερικών ενημερώθηκε και για το πρόγραμμα κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων.
- το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για την υλοποίηση έργου αντικατάστασης του δημοτικού οδοφωτισμού.
- το ΥΜΕΠΕΡΑΑ για την πορεία υλοποίησης του έργου ανακατασκευής και ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού Γυμναστηρίου Άργους Ορεστικού.
- το υπουργείο Ανάπτυξης και τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, με τον οποίο συζήτησε το νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα διέπει τις εμποροπανηγύρεις και την υιοθέτηση της κανονιστικής της εμποροπανήγυρης Άργους Ορεστικού ως πρότυπης.
- τον ΟΑΕΔ για την επίλυση ενός χρόνιου ζητήματος που ταλανίζει τους κατοίκους των εργατικών κατοικιών και αφορά στην παραχώρηση χρήσης των αιθουσών του συγκροτήματος.
Επιπλέον ο κ. Κεπαπτσόγλου πραγματοποίησε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ, Μάρκο Τσάκα και τους επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ, Φερνάντο Καλιγά Καστιέλα και Νικολά Μπατιλάνα για τη διευθέτηση επιμέρους προβλημάτων που δημιουργούν εμπλοκή στο έργο κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου στην περιοχή Άργους Ορεστικού – Καστοριάς – Μανιάκων – Γρεβενών, το οποίο συνδέεται άρρηκτα με την ήδη κατασκευασμένη έξοδο του ΤΑΡ στην Πορειά (παροχή φυσικού αερίου στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Γρεβενών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ