15.8.20

I can't breathe | Δεν μπορώ να αναπνεύσω



(Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους | English and Greek subtitles available)

9 Αφροέλληνες συζητούν: 

τι σημαίνει «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» στην Ελλάδα;


Η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση προσκάλεσε δύο Αφροελληνίδες, την Τζάκυ Αμπουλιμέν και την Ειρήνη Νιαμουάια Οντούλ, που προέρχονται από τον χώρο της νομικής εκπροσώπησης και του ακτιβισμού, να επιμεληθούν και να συντονίσουν μια δική τους συζήτηση, μαζί με μια ομάδα νέων ανθρώπων που ζουν στην Αθήνα, για το τι σημαίνει anti-blackness στην Ελλάδα και για το πώς βιώνεται ο ρατσισμός από τους ίδιους. Η καθημερινή εμπειρία των ανθρώπων αφρικανικής καταγωγής ανά τον κόσμο –the Black Experience– βρίθει από προβολές και κοινωνικά στερεότυπα που συχνά δεν αφήνουν τη φωνή τους να ακουστεί πραγματικά. Κυρίως, χαρακτηρίζεται από έναν αδιαπέραστο «τοίχο», που ξανά και ξανά ορθώνεται μπροστά τους και διαρκώς τους αναχαιτίζει: Μια ακόμα πτυχή του “I can’t breathe”.

ODOS: efimerida tis Kastorias
ΟΔΟΣ 6.8.2020 


Αύγουστος 2020



Μετάφραση: Χρυσούλα Πατρώνου-Παπατέρπου



3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/8/20

    Όπως ήρθαν ακάλεστοι και εισέβαλαν,έτσι μπορούν να φυγούν από την Ελλάδα αφού δεν το αντέχουν.
    Το ίδρυμα Ωνάση ( θα γυρίζει ο μακαρίτης στον τάφο του...) δεν κάλεσε ποτέ τους συγγενείς των θυμάτων από αφρικανούς,ή την μάνα του Γκούμα που σκότωσαν παρακρατικοί αλβανοί στην Βόρειο Ήπειρο επειδή μιλούσε ελληνικά....!!!!

    Έρρωσθε οι μη άφρο και άφρονες

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ