25.1.21

Είπαν:

 

«Πριν την συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας έκρινα σκόπιμο να επικοινωνήσω με τον Υφυπουργό Παιδείας και αρμόδιο για την Ανωτάτη Παιδεία κ. Άγγελο Συρίγο. 
Μιλήσαμε μέσω Skype και με διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση στοχεύει στην στήριξη και αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Του έθεσα και του εξήγησα τους λόγους για τους οποίους οι Καστοριανοί δεν εγκατέλειψαν το όνειρο της ίδρυσης Αρχιτεκτονικής Σχολής. Του περιέγραψα τον άδικο τρόπο με τον οποίο η πολυαναμενόμενη από εμάς Σχολή, βρέθηκε απρόσμενα στα Ιωάννινα. 
Έδειξε να κατανοεί πως ο αρχιτεκτονικός και πολιτισμικός μας πλούτος χρειάζονταν την ύπαρξή της για την συντήρηση και ανάδειξή του. Ο Υφυπουργός δήλωσε πως θα το μελετήσει και θα μου απαντήσει».

Ζήσης Τζηκαλάγιας
βουλευτής Καστοριάς με την Ν.Δ. 

* * *

«Επειδή εκεί στην ΝΔ πιπιλάνε την ίδια καραμέλα του "παλιού κακού ΠαΣοΚ της δεκαετίας του '80 που συνεχίζει στο ΣυΡιζΑ" ας τους θυμίσουμε. 
Στην Καστοριά το "παλιό κακό ΠαΣοΚ της δεκαετίας του '80" δημιούργησε το ΤΕΙ και δρομολόγησε την δημιουργία αρχιτεκτονικής σχολής.
Η "καλή ΝΔ" με το σχέδιο Αθηνά έστειλε την Αρχιτεκτονική Καστοριάς σε άλλη πόλη και κατήργησε την εισαγωγή φοιτητών στο τμήμα Διεθνούς Εμπορίου με απόφαση να κλείσει οριστικά το 2017. 
Ο "κακός ΣυΡιζΑ" επαναλειτούργησε το τμήμα Διεθνούς Εμπορίου και δημιούργησε στην Καστοριά 5 πανεπιστημιακά τμήματα και 2 διετή τμήματα. 
Η "καλή ΝΔ" με το "καλημέρα στην κυβέρνηση" κατήργησε τα 2 διετή και το τμήμα Αγωγής και Φροντίδας Προσχολικής Ηλικίας. Τις επόμενες μέρες με νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή δρομολογεί το κλείσιμο του Πανεπιστημίου στην Καστοριά. Αυτά έχει καταγράψει η ιστορία. 
Εκεί στην "καλή ΝΔ" περισσεύει η ανικανότητα και το χειρότερο από όλα η έλλειψη κρίσης, αντίληψης αλλά και ντροπής για την καταστροφή που κάνει στην Καστοριά. 
Στόχος του καταστροφικού νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είναι να απομακρύνει τους αποφοίτους του Λυκείου από το δημόσιο πανεπιστήμιο και να τους οδηγήσει στα ιδιωτικά κολλέγια, εμπορευματοποιώντας τη γνώση, δικαίωμα στην οποία θα έχουν όσοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν. 
Τέλος, η ΝΔ κατασυκοφάντησε όλα τα προηγούμενα χρόνια τα δημόσια πανεπιστήμια ως άντρο ανομίας, ναρκωτικών, τρομοκρατίας και εγκλήματος για να φέρει την αστυνομοκρατία στα ΑΕΙ που θυμίζει αναβίωση του Σπουδαστικού της ασφάλειας άλλων εποχών.
Εν μέσω πανδημίας αντί να προσλάβει υγειονομικό προσωπικό προσλαμβάνει 1000 αστυνομικούς. Αυτοί που σήμερα προσλαμβάνουν αστυνομικούς, το 2013 απέλυαν 1349 φύλακες των ΑΕΙ που ήταν υπό την εποπτεία των πρυτανικών αρχών, με απόφαση του τότε Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη. Η υποκρισία της ΝΔ περισσεύει».

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/1/21

    Η Ολυμπία τον πετσοκοψε τον Ζήση ή μου φάνηκε..;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/1/21

      O κ. Τζηκαλάγιας έγραψε μια σχολική έκθεση ιδεών, και δεν έπιασε ούτε τη βάση. Ο δε κ. Κορεντσίδης, λόγω αδικαιολόγητης απουσίας, έμεινε στάσιμος στην ίδια τάξη.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος25/1/21

    Ο Πρόεδρος του FB έχει γνώσεις από Skype...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/1/21

    Ποια είναι η άποψη του Προέδρου για τις αποφάσεις του ΚΟΜΜΑΤΟΣ; Για τον διωγμό της Αρχιτεκτονικής από το το Γυμνάσιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/1/21

      Διωγμό; Καλά είχε η Καστοριά σχολή αρχιτεκτονικής και εγώ έστειλα το παιδί στην Γερμανία;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/1/21

      Μήηη φέρτο πίσω. Θα προκόψει σε λέω....

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος26/1/21

    Δείκτης νοημοσύνης υποτονικός αποτέλεσμα.. Ανανεωμένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/1/21

    Συνεχίζουμε τα ίδια και χειρότερα, με Τζηκαλάγια-Κορεντσίδη.
    Μετά λέμε γιατί κατάντησε έτσι η Καστοριά!
    Ακόμη πιο ΜΑΥΡΟ ΜΕΛΛΟΝ μας περιμένει.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/1/21

    Μία και μιλάμε για το πανεπιστήμιο.
    Σήμερα εκδήλωση
    ΈΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
    17:00
    ΜΗΝΥΜΑ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης.
    Μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι ρόλο παίζει ο Σεβασμιότατος στο πανεπιστήμιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/1/21

      Εδώ κοτζάμ Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το Αριστοτέλειο και έχει στο έμβλημα του έναν χριστιανό άγιο της ασιατικής θρησκείας.....τόσες χιλιάδες αρχαίες προσωπικότητες έχουμε,την θρησκευτική μουτσούνα βρήκαν να βάλουν....

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ